Spar - Folder van 01.05.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 38
Hier is pagina 38 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.05.2021 tot 31.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
-
Marokko
Tajine met kefta
4 personen « 1u 30 min
alima
kefta
500 g lamsgehakt
1klras el hanout
Halima Driouch (45), Chez Eline
wwwehezeline.eom - f Chez Eline
% kl gemalen komijn
oee Ni 2. 2
1kl paprikapoeder
2el platte peterselie en verse koriander
1 snuifje scherpe rode peper
“In Marokko runde ik een bedrijf dat groenten en
tajine:
2uien
fruit over heel Europa exporteerde. Enkele jaren terug
ontmoette ik Johan. We werden verliefd, trouwden
Ateentjes look
F
kregen een dochtertje - Eline - en besloten om samen
100 g Spar roomboter
te wonen in Belgi
Ik ben hier nu drie jaar. Het lukte
2grote blikken gepelde tomaten
niet om mijn exportbusiness hier verder te zetten en
% kl kurkuma
1kl suiker
8
daardoor zat ik in de put. Maar toen toonde mijn man
me een artikel over Sundry Seeds. Hij wist dat een
2 à 3 mespuntjes scherpe rode peper
eigen restaurant runnen mijn jeugddroom was,
1
Kefta: meng alle ingrediënten met de hand door
elkaar en laat minstens 30 min rusten.
“Dankzij Sundry Seeds maak
Tajine: pel de uien en look en hak alles fijn
w
Laat de boter in een tajine of hapjespan smelten.
ik mijn Jeugddvoom Naar.
Fruit de uien en look al roerend 5 min op een
zacht vuurtje
Doe de tomaten en het sap erbij en prak ze fijn
#
“Ik trok met een heleboel gerechten naar Isabelle,
met een vork.
u
die meteen ze
‘Halima, jouw eten gaat zeker in de
Voeg de kurkuma, suiker, rode peper en wat zout
|
toe.
ie
smaak vallen!’. Vanaf toen ging het heel snel. Op één
maand tijd hebben we alles in orde gebracht om te
Laat 30 min zonder deksel sudderen.
kunnen starten. Gelukkig steunt mijn man me door
Rol kleine balletjes van het gehakt met een
I
dik en dun. Vanuit het Sundry Seeds-project krijg ik
doorsnede van + 2 cm. Leg ze in de tomatensaus,
ook de nodige steun en flexibiliteit. We hebben een
doe het deksel half op de pan en laat 20 min
fl
sudderen.
eh
gevarieerd team met een geweldige teamspirit, waar
Ze
ik veel van bijleer. Sundry Seeds opende ook mijn ogen
Aan het eind van de bereidingstijd moet de saus
in
voor duurzaamheid. Van verpakking tot foodwaste,
redelijk dik zijn. Indien dat niet het geval is, haal
er zijn heel wat zaken waarin we het goede voorbeeld
dan alle balletjes met een schuimspaan uit de
willen geven.
saus en laat de saus op hoog vuur indikken
10.
Laat de balletjes er daarna weer enkele sec in
“Hét geheim van de gevarieerde en evenwichtige
opwarmen en dien het gerecht dan direct op.
11
Marokkaanse keuken, dat zijn natuurlijk de kruiden
Geef er grote stukken warm Marokkaans of
Mijn gerechten zijn traditioneel geït
ireerd, maar ik
Turks brood bij. Stokbrood kan ook.
verbeter ze of geef er een kleine twist aan. Ik probeer
graag nieuwe dingen uit, want koken is mijn passie.
1
Op lange termijn wil ik mijn eigen restaurant hebben
2
en zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met
mijn versie van de Marokkaanse keuken. Als kook.
fe
lezers een vraag hebben, mogen ze me contacteren
Mort Subite Gueuze Lambic (4,5%)
hé. Ik meen het. Dat zou me plezier doen.
ie
» zacht en evenwichtig
« nuances van tropisch fruit
+ pittige afdronk
intl
Ons vakmanschap drink je met verstand