Spar - Folder van 01.05.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 38




Hier is pagina 38 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.05.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

-

Marokko

Tajine met kefta

4 personen « 1u 30 min

alima

kefta

500 g lamsgehakt

1klras el hanout

Halima Driouch (45), Chez Eline

wwwehezeline.eom - f Chez Eline

% kl gemalen komijn

oee Ni 2. 2

1kl paprikapoeder

2el platte peterselie en verse koriander

1 snuifje scherpe rode peper

“In Marokko runde ik een bedrijf dat groenten en

tajine:

2uien

fruit over heel Europa exporteerde. Enkele jaren terug

ontmoette ik Johan. We werden verliefd, trouwden

Ateentjes look

F

kregen een dochtertje - Eline - en besloten om samen

100 g Spar roomboter

te wonen in Belgi

Ik ben hier nu drie jaar. Het lukte

2grote blikken gepelde tomaten

niet om mijn exportbusiness hier verder te zetten en

% kl kurkuma

1kl suiker

8

daardoor zat ik in de put. Maar toen toonde mijn man

me een artikel over Sundry Seeds. Hij wist dat een

2 à 3 mespuntjes scherpe rode peper

eigen restaurant runnen mijn jeugddroom was,

1

Kefta: meng alle ingrediënten met de hand door

elkaar en laat minstens 30 min rusten.

“Dankzij Sundry Seeds maak

Tajine: pel de uien en look en hak alles fijn

w

Laat de boter in een tajine of hapjespan smelten.

ik mijn Jeugddvoom Naar.

Fruit de uien en look al roerend 5 min op een

zacht vuurtje

Doe de tomaten en het sap erbij en prak ze fijn

#

“Ik trok met een heleboel gerechten naar Isabelle,

met een vork.

u

die meteen ze

‘Halima, jouw eten gaat zeker in de

Voeg de kurkuma, suiker, rode peper en wat zout

|

toe.

ie

smaak vallen!’. Vanaf toen ging het heel snel. Op één

maand tijd hebben we alles in orde gebracht om te

Laat 30 min zonder deksel sudderen.

kunnen starten. Gelukkig steunt mijn man me door

Rol kleine balletjes van het gehakt met een

I

dik en dun. Vanuit het Sundry Seeds-project krijg ik

doorsnede van + 2 cm. Leg ze in de tomatensaus,

ook de nodige steun en flexibiliteit. We hebben een

doe het deksel half op de pan en laat 20 min

fl

sudderen.

eh

gevarieerd team met een geweldige teamspirit, waar

Ze

ik veel van bijleer. Sundry Seeds opende ook mijn ogen

Aan het eind van de bereidingstijd moet de saus

in

voor duurzaamheid. Van verpakking tot foodwaste,

redelijk dik zijn. Indien dat niet het geval is, haal

er zijn heel wat zaken waarin we het goede voorbeeld

dan alle balletjes met een schuimspaan uit de

willen geven.

saus en laat de saus op hoog vuur indikken

10.

Laat de balletjes er daarna weer enkele sec in

“Hét geheim van de gevarieerde en evenwichtige

opwarmen en dien het gerecht dan direct op.

11

Marokkaanse keuken, dat zijn natuurlijk de kruiden

Geef er grote stukken warm Marokkaans of

Mijn gerechten zijn traditioneel geït

ireerd, maar ik

Turks brood bij. Stokbrood kan ook.

verbeter ze of geef er een kleine twist aan. Ik probeer

graag nieuwe dingen uit, want koken is mijn passie.

1

Op lange termijn wil ik mijn eigen restaurant hebben

2

en zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met

mijn versie van de Marokkaanse keuken. Als kook.

fe

lezers een vraag hebben, mogen ze me contacteren

Mort Subite Gueuze Lambic (4,5%)

hé. Ik meen het. Dat zou me plezier doen.

ie

» zacht en evenwichtig

« nuances van tropisch fruit

+ pittige afdronk

intl

Ons vakmanschap drink je met verstand