Spar - Folder van 01.05.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 57




Hier is pagina 57 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.05.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

kookduel @

Bonenburger met rijstsalade «7

Oosterse zalmburger met

4 personen » lu

ketjap-groentewok en noedels

1 groot blik Boni rode bonen

% blokje groentebouillon

4 personen « 45 min

(400 g)

1 kl bruine suiker

Lui

1 klchilivlokken

zalmburger:

4 el rijstazijn

1 teentje look

1 kl balsamicoazijn

650 g Spar zalmfilet

20 g suiker

% rode puntpaprika

rijstsalade:

1 bosje koriander

20 ml water

1 chilif

r

200 gBoni basma

2 lente-

ketjap-groentewok en noedels:

1klkomijnpoeder

1,5 rode puntpaprika’s

50 g Boni bloem

700 g Spar pikante

% bosje koriander

1 avocado

Boni arachideolie

wokgroenten

1 klein blik maïs

1 limoen

1 Sparei

300 g Boni woknoedels

85 g paneermeel

% bosje koriander

lak:

100 ml ketjap

400 ml Boni tomatenblokjes

cayennepeper

4 el Boni sojasaus

sesamolie

4

Pel de ui en look. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de

Lak: breng de sojasaus, de rijstazijn, de suiker en het water aan

de kook. Laat 1 min koken en haal van het vuur.

chilipeper en paprika.

Mix de ui, look, chili en % paprika in een hakmolen fijn tot

Zalmburger: snipper het wit van de lente-ui en de koriander fijn.

puree.

Verwijder het grijze visvlees aan de onderkant van de stukken

Voeg de bonen met het ei, paneermeel, komijnpoeder,

zalm. Snij de zalm in fijne blokjes en meng met de lente-ui en

% kl zout en % bosje koriander toe en mix fijn.

koriander. Kruid met zwarte peper.

Vorm 4 burgers van het mengsel en leg op een bakplaat met

Verdeel in 8 gelijke delen en druk elk deel samen tot een ham-

bakpapier. Zet in de koelkast tot gebruik.

burger.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Ketjap-groentewok en noedels: gaar de noedels in water zoals

Rijstsalade: gaar de rijst volgens de bereidingswijze op de

vermeld op de verpakking.

verpakking, Laat afkoelen.

Verhit wat sesamolie in een wok.

Snipper de overige paprika in reepjes. Pel de avocado en snij

Roerbak de wokgroenten beetgaar. Voeg de noedels toe en blus

in schijfjes.

met ketjap. Laat goed opwarmen, kruid met zout en dek af. Hou

Snipper de resterende koriander fijn en roer samen metde

warm op een zacht vuur.

paprika, uitgelekte maïs en avocado door de afgekoelde rijst.

Haal de zalmburgers door de bloem.

Kruid met cayennepeper en zout.

Verhit wat arachideolie in een antikleefpan en bak 30 sec aan

8,

Verwarm de tomatenblokjes met de groentebouillon, bruine

elke kant.

suiker, balsamicoazijn en chilivlokken.

10.

Bestrijk met de lak.

11.

10. Bak de burgers 15 min in de voorverwarmde oven.

Serveer 2 burgers per persoon met de ketjap-groentewok en

11. Serveer met de rijstsalade en salsa.

noedels. Werk af met wat fijngesnipperd groen van de lente-

uitjes en een partje limoen.

Met deze

-

Nog nooit zelf

..

een vi

avische

zalmburger

=

E27

a)

burger gemaakt?

der

server je de

‚|

Dit wordt een

S

oosterse keuken in

smakelijke primeur!

een westers jasje.

Chenet Cabernet

Syrah, Frankrijk

« diep en helder robijnrood

« tonen van kersen, zwarte bessen, groene peper,

Affligem Blond (6,7%)

zoethout en kruiden

« lichtbittere toets

Aigen

E

=

+ soepel met krachtige aroma's

+ zachte fruitigheid

=

Ons vakmanschap drink je met verstand