Spar - Folder van 01.05.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 41




Hier is pagina 41 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.05.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ke

special ©

{ u

à

(ir

>

Tajine met kip

4 personen « 2u

3

4 kippenbillen

3 raapjes

1kl saffraan

1 kleine courgette

1kl gemberpoeder

couscous:

2 kl korianderblaadjes

250 g couscous

2 kl peterselieblaadjes

2elolie

3 el Boni olijfolie

250 ml water

saus:

% kl saffraan

% witte kool

% klgemberpoeder

2 uien

Selolie

2 tomaten

2 kl korianderblaadjes

4 wortelen

2 kl peterselieblaadjes

% klein blikje

kikkererwten

<

Saus: was en snij de witte kool fijn.



Pel 1 ui en snij fijn.

Schil de wortelen en snij in stukken.

Laat de kikkererwten uitlekken.

>

nd

e

si

vpunnH

Kleur de kippenbillen aan in een kookpot en

54

haal ze daarna eruit.

AE

a

Schik de groenten (witte kool, ui, wortel en

>

kikkererwten) in een grote kookpot en leg

Er

de stukken kip erop.

Pa:

Kruid met saffraan, zout, peper en gember-

8:

Bar

poeder. Snipper de koriander- en peterselie-

blaadjes fijn en voeg eveneens toe.

à

Ve ZR #1

nl

ö

y

Giet de olijfolie over de kip en meng alles

goed.

D

ah

|

Zet bijna onder water en laat onder deksel

zachtjes koken gedurende 20 min.

u

nt

10.

Schilde raapjes en snij in partjes.

Lu?

Was de courgette en snij doormidden en in

halve maantjes.

12.

Pel 1 ui en snij fijn.

13.

Was de tomaten en snij in kleine stukjes.

Ig

14.

Voeg na 30 min de groentjes (raap, cour-

‘4

“=

gette, ui en tomaat) toe aan de kip en laat

onder deksel nog + 15 min verder garen.

15.

Couscous: stoof de specerijen (saffraan,

gemberpoeder, peper en zout) lichtjes aan

in de olie.

16.

Voeg de couscous en het water toe en kook

op.

17.

Meng de fijngehakte koriander- en peter-

selieblaadjes onder de couscous en roer er

nog wat olie door zodat de couscous niet

kleeft.

KOE )

P

18.

Verdeel de couscous over de borden. Schik

de kippenbil met alle groenten erop. Werk

af met nog wat fijngesnipperde koriander-

en peterselieblaadjes.