Spar - Folder van 01.05.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 67




Hier is pagina 67 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.05.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

=

LE mk}

E

+

df 4

+

ea

=,

Door de vuggengvaat

4.

Er: 2

van de kip de

verwijderen en ze open

2

en

te snijden, kan elk

stukje goed. grillen op de

BER.

rn

=f\

N

RS

à

Re

ef

en’

4 personen « voorbereiding: 30 min

ee

+ marineren: 1 nacht + bereiding: 1 u

à:

1 Spar maïskip van +1,5 kg

2 bosjes Boni bio koriander

dl

1 limoen

À

300 ml karnemelk

4 teentjes look

in,

sap van 1 limoen

he —

1 bosje lente-ui

150 g Spar gedroogde abrikozen

er

1 limoen

50 ml tequila

leg de kip met de borst

Doe de karnemelk in de blender samen

blender en mix tot puree. Schep er 1 el

op de snijplank. Neem het uiteinde vast

met de lente-uitjes. Voeg limoensap,

abrikozenpuree uit voor de garnering en

en knip met een schaar links naast de

peper en zout toe en mix glad. Giet 4 van

mix de rest nogmaals, samen met de

ruggengraat richting nek.

het mengsel in een kom en zet koel.

apart gehouden karnemelk.

Doe hetzelfde langs de rechterkant van de

Voeg de teentjes look bij de rest van het

Laat de kip op kamertemperatuur komen

ruggengraat en verwijder de ruggengraat.

mengsel in de blender en mix glad. Kruid

en zet + 1 u in de voorverwarmde oven.

Aan de binnenkant van de kip zie je nu

met peper en zout. Strijk de gevlinderde

Verhit de BBQ voor direct grillen.

een witte, driehoekige punt. Snij dat door

kip ermee in. Zet afgedekt 1 nacht in de

Snij het groene deel van de lente-uitjes,

meteen mes en druk vervolgens vanaf de

koelkast.

fijn. Hak de koriander grof.

borstkant het borstbeen omhoog. Als het

Verwarm de oven voor op 160°C.

Rooster de kip boven de hete kolen

borstbeen iets naar buiten steekt, steek je

doede

goudbruin aan beide zijden.

je vingers eronder en trek je het eruit.

abrikozen in een kom en overgiet met

Serveer de kip met de abrikozenpuree,

snij het wit van de lente-ui in

kokend water, tot ze net onder staan.

abrikozensaus en partjes limoen.

stukjes. Hou het groen apart bij. Pel de

Laat 10 min weken. Doe ze samen met

Bestrooi met koriander en lente-ui.

teentjes look.

de tequila en het sap van 1 limoen in de