Carrefour - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 23
Hier is pagina 23 van 75 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
u
A
à
À.
rd
en
PA
>
/
Auer:
N
z
28
A
ne
at
u
Zul)
Lamsbout met kruiden,
specerijen, muntsaus en labné
8 PERSONEN - VOORBEREIDING 15 MIN- BEREIDING 4U- MAKKELIJK: €€
+
©.
Bteentjesknoflook
EEN DAG VAN TEVOREN
Lt
ff Lamsbout met kruiden,
2 elkomünpoeder
© verwarm de oven voor op 150°C. Meng in een schaaltje
F
pecerijen, muntsaus en labné
pier
7 takjes munt, blaadjes
2el dlijfolie met 3 teentjes gepelde en geperste knoflook,
afgeplukt enfijngehakt.
de komijn, de munt, wat tijm- en rozemarijnblaadjes, zout en
1bosjerozemarijn,
per. Besprenkel de lamsbout gul met dit mengsel en
dl
blaadjes afgeplukt.
masseer het in het vlees. Leg de lamsbout dan in een
&
1 bosjetim,blaades afgeplukt
IND
1lamsbout (met bot)
ovenschaal op een bedje van de rest van de tijm en
rozemarijn de uien en de 5 resterende teentjes knoflook
van ongeveer 2kg
2uien, grof gehakt.
(geperst) Besprenkel met een scheutje olijfolie en zet 15 min
nn,
150 g verse eruten in de dop
in de oven, om het vlees rondom dicht te schroeien.
7
En
2 bosjes radijzen
olijfolie
© Laat de lamsbout ongeveer 3 uur verder garen in de oven
boter
onder deksel; bedruip geregeld met het bakvocht en draai
zout peper
het vlees regelmatig om, zodat het gelijkmatig bakt
4
© Haal de bout uit de oven zodra hij de juiste binnentempe-
MN
à
ratuur bereikt heeft. Verpak hem in aluminiumfolie
en daarna in een schone handdoek, zodat de sappen zich
kunnen herverdelen. Laat de bout afkoelen tot
Ds
ld
kek ve
&
kamertemperatuur en zet dan in de koelkast
à
MUNTSAUS
DE DAG ZELF
KCE
Verhit 180 ml witte
© verwarm de oven voor op hoogstens 70°C en warm
wijnazijn met 175 g bruine
daarin de lamsbout ongeveer 30 min op. Laat indien nodig
suiker. Breng aan de kook
nog wat langer in de oven, maar let erop dat het vlees niet
en zet meteen van het vuur.
uitdroogt
Voeg 2 gevulde kopjes
fijngehakte muntblaadjes
toe en laat afkoelen.
© pop intussen de erwten en blancheer ze 8 à 10 min in een
ruime pan licht gezouten water. Giet ze af en doe ze meteen
LABNÉ
in een schaal ijswater. Zet ze opzij. Laat 30 g boter smelten in
een kookpan en fruit de radijzen tot ze beetgaar zijn.
Meng 500 g Griekse
yoghurt met 1 tLzout.
Kruid ze met zout en peper.
Bekleed een vergiet met
kaasdoek, giet erde yoghurt
© Dien de opgewarmde lamsbout op omringd door erwten
inen knoop de hoekenvan
en radijzen. Strooi er gesnipperde munt over en serveer met
de kaasdoek strak samen.
de muntsaus en labné.
Zet het vergiet boven een
mengkom en laat 12-24 u
uitekken,Breng e Lbné
vervolgens op smaak met
olijfolie en verse kruiden
Limburg,
of specerijen naar keuz.
Ore)
Jerom Winery by Hoenshof,
lente 2020 | Shoes 123