Carrefour - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 23




Hier is pagina 23 van 75 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

u

A

à

À.

rd

en

PA

>

/

Auer:

N

z

28

A

ne

at

u

Zul)

Lamsbout met kruiden,

specerijen, muntsaus en labné

8 PERSONEN - VOORBEREIDING 15 MIN- BEREIDING 4U- MAKKELIJK: €€

+

©.

Bteentjesknoflook

EEN DAG VAN TEVOREN

Lt

ff Lamsbout met kruiden,

2 elkomünpoeder

© verwarm de oven voor op 150°C. Meng in een schaaltje

F

pecerijen, muntsaus en labné

pier

7 takjes munt, blaadjes

2el dlijfolie met 3 teentjes gepelde en geperste knoflook,

afgeplukt enfijngehakt.

de komijn, de munt, wat tijm- en rozemarijnblaadjes, zout en

1bosjerozemarijn,

per. Besprenkel de lamsbout gul met dit mengsel en

dl

blaadjes afgeplukt.

masseer het in het vlees. Leg de lamsbout dan in een

&

1 bosjetim,blaades afgeplukt

IND

1lamsbout (met bot)

ovenschaal op een bedje van de rest van de tijm en

rozemarijn de uien en de 5 resterende teentjes knoflook

van ongeveer 2kg

2uien, grof gehakt.

(geperst) Besprenkel met een scheutje olijfolie en zet 15 min

nn,

150 g verse eruten in de dop

in de oven, om het vlees rondom dicht te schroeien.

7

En

2 bosjes radijzen

olijfolie

© Laat de lamsbout ongeveer 3 uur verder garen in de oven

boter

onder deksel; bedruip geregeld met het bakvocht en draai

zout peper

het vlees regelmatig om, zodat het gelijkmatig bakt

4

© Haal de bout uit de oven zodra hij de juiste binnentempe-

MN

à

ratuur bereikt heeft. Verpak hem in aluminiumfolie

en daarna in een schone handdoek, zodat de sappen zich

kunnen herverdelen. Laat de bout afkoelen tot

Ds

ld

kek ve

&

kamertemperatuur en zet dan in de koelkast

à

MUNTSAUS

DE DAG ZELF

KCE

Verhit 180 ml witte

© verwarm de oven voor op hoogstens 70°C en warm

wijnazijn met 175 g bruine

daarin de lamsbout ongeveer 30 min op. Laat indien nodig

suiker. Breng aan de kook

nog wat langer in de oven, maar let erop dat het vlees niet

en zet meteen van het vuur.

uitdroogt

Voeg 2 gevulde kopjes

fijngehakte muntblaadjes

toe en laat afkoelen.

© pop intussen de erwten en blancheer ze 8 à 10 min in een

ruime pan licht gezouten water. Giet ze af en doe ze meteen

LABNÉ

in een schaal ijswater. Zet ze opzij. Laat 30 g boter smelten in

een kookpan en fruit de radijzen tot ze beetgaar zijn.

Meng 500 g Griekse

yoghurt met 1 tLzout.

Kruid ze met zout en peper.

Bekleed een vergiet met

kaasdoek, giet erde yoghurt

© Dien de opgewarmde lamsbout op omringd door erwten

inen knoop de hoekenvan

en radijzen. Strooi er gesnipperde munt over en serveer met

de kaasdoek strak samen.

de muntsaus en labné.

Zet het vergiet boven een

mengkom en laat 12-24 u

uitekken,Breng e Lbné

vervolgens op smaak met

olijfolie en verse kruiden

Limburg,

of specerijen naar keuz.

Ore)

Jerom Winery by Hoenshof,

lente 2020 | Shoes 123