Carrefour - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 75 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
h
ul
7
x x
=
A
Br
LAMSKROEN MET KRUIDEN
N LAMSVLEES
Pre
Er
Á
EN COUSCOUSSALADE
ned
Laten we het 'paaslam' weer alle eer
4 PERSONEN
aandoen! Wij bieden je vlees aan van
=
u
VOORBEREIDING 20 MIN »
kwekerijen waar de dieren in de buitenlucht
u
BEREIDING 25 MIN» VRIJ MAKKELIJK » €€
ett
opgroeien en grazen op lekker vers weiland.
nn
men
2lamskronen - Provengaalse kruiden +5 takjes
Het malse vlees en de uitgesproken smaak
a
rozemarijn fijngehakt -2el olijfolie” zout, peper
kun je op veel manieren degusteren.
Voor de couscoussalade
Elk stukje van het lam heeft zijn eigen
Zijn malse,
10 gedroogde abrikozen »150g tuinbonen zel olijfolie
bijzondere smaak!
+1ui, fijngehakt +1 teentjeknoflook, fijngehakt.
Lamsbout: dit deel komt van de achterbillen
smakelijke vlees
+ 300 ml water +300 g couscous + 20 g boter
van het lam. Bereid met het been is het vlees
»1bosjebladpeterselie, fijngehakt 10 blaadjes munt,
doet het
fijngehakt 1à2tlzout
extra mals en extra smakelijk.
Lamsfilet: ook 'lamszadel' genoemd.
traditionele
© Leg de amskronen voor je, met de vieeskant
Dit lange en fijne stuk komt van de lage rug
en wordt kort gebakken in de pan.
paasdiner
op het werkvlak en de koteletten naar jou gericht
Lamskroon: uit de ribben van het lam en
Maak om de 2 à 3 botteninsnijdingen van 3 om,
alle eer aan
lang en 05 cm diep. Kruid metzout en peper en
ook bekend als 'lamscarré' als de koteletten
v
niet van elkaar losgesneden zijn.
bestrooi met de Provengaalse kruiden en de
Lamsstoofvlees: dit vlees komt van de
rozemarijn Verhit de olifolie in een ovenvaste
an
braadpan en schroei de lamskronen rondom dicht.
schouder, de nek of de borst. Je laat het
lang sudderen op een laag vuur.
© verwarm de oven voor op 200°C,
Vorm een kroon met het vlees en maak ze vast met
keukentouw, van buiten naar binnen.
Leg de lamskronen terug in de pan en bak
4
15 min in de oven.
© snij de abrikozen in kleine stukjes. Blancheer de
tuinbonen kort en laat ze uitlekken. Verhit de olie in
een braadpan en fruit de uien de knoflook tot ze
41
7)
licht goudgeel Kleuren. Breng het water aan de
kook met 1tl zout en voeg de abrikozen toe. Schep
4
ze uit de pan zodra ze mals zijn en breng het water
PLUK DIE WATERKERS
if
terug aan de kook. Giet het over de couscous in
Waterkers, een echte kampioen wat betreft de aanbreng van
een vuurvaste schaal en laat zwellen. Woel de
couscous daama los met een vork. Voeg de boter,
calcium, bevat ook hoge dosissen vitamines, en dan in de eerste
plaats vitamine G en provitamine A, die kostbare antioxidant die
de uien knoflook, de tuinbonen en de abrikozen
de cellen beschermt tegen vroegtijdige veroudering. Kies waterkers
toe en meng alles goed. Strooi er de peterselie en
de munt over en breng op smaak met zout en
u
met groene, stevige en lichtjes vochtige blaadjes. Verwerk ze rauw
peper. Schep de couscous op een serveerschaal
©
in een salade of bak of frituur ze; je kunt er ook soep mee maken.
en leg er de lamskronen op. Decoreer metverse
Hij heeft een verrassende, heerlijk pittige en bittere smaak!
kruiden en serveer meteen.
à
-… EN TUINKERS
Jongere plantjes met een scherpere smaak:
‘Spanje, Ribera del Duero,
tuinkers is een kiemgroente, heel rijk aan
Bodegas
ve
N
|
ul,
vitamine G en E. Geschikt als garnituur op
PER PORTE 793
broodjes, bij rauwkost en warme gerechten.
SUKERS| 17.59 VEZLS | 44 EIWITTEN
ZA QYEITEN|827 gKOOLANDRATEN | 179
lente 2020 | Shoes 113