Carrefour - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 13




Hier is pagina 13 van 75 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

h

ul

7

x x

=

A

Br

LAMSKROEN MET KRUIDEN

N LAMSVLEES

Pre

Er

Á

EN COUSCOUSSALADE

ned

Laten we het 'paaslam' weer alle eer

4 PERSONEN

aandoen! Wij bieden je vlees aan van

=

u

VOORBEREIDING 20 MIN »

kwekerijen waar de dieren in de buitenlucht

u

BEREIDING 25 MIN» VRIJ MAKKELIJK » €€

ett

opgroeien en grazen op lekker vers weiland.

nn

men

2lamskronen - Provengaalse kruiden +5 takjes

Het malse vlees en de uitgesproken smaak

a

rozemarijn fijngehakt -2el olijfolie” zout, peper

kun je op veel manieren degusteren.

Voor de couscoussalade

Elk stukje van het lam heeft zijn eigen

Zijn malse,

10 gedroogde abrikozen »150g tuinbonen zel olijfolie

bijzondere smaak!

+1ui, fijngehakt +1 teentjeknoflook, fijngehakt.

Lamsbout: dit deel komt van de achterbillen

smakelijke vlees

+ 300 ml water +300 g couscous + 20 g boter

van het lam. Bereid met het been is het vlees

»1bosjebladpeterselie, fijngehakt 10 blaadjes munt,

doet het

fijngehakt 1à2tlzout

extra mals en extra smakelijk.

Lamsfilet: ook 'lamszadel' genoemd.

traditionele

© Leg de amskronen voor je, met de vieeskant

Dit lange en fijne stuk komt van de lage rug

en wordt kort gebakken in de pan.

paasdiner

op het werkvlak en de koteletten naar jou gericht

Lamskroon: uit de ribben van het lam en

Maak om de 2 à 3 botteninsnijdingen van 3 om,

alle eer aan

lang en 05 cm diep. Kruid metzout en peper en

ook bekend als 'lamscarré' als de koteletten

v

niet van elkaar losgesneden zijn.

bestrooi met de Provengaalse kruiden en de

Lamsstoofvlees: dit vlees komt van de

rozemarijn Verhit de olifolie in een ovenvaste

an

braadpan en schroei de lamskronen rondom dicht.

schouder, de nek of de borst. Je laat het

lang sudderen op een laag vuur.

© verwarm de oven voor op 200°C,

Vorm een kroon met het vlees en maak ze vast met

keukentouw, van buiten naar binnen.

Leg de lamskronen terug in de pan en bak

4

15 min in de oven.

© snij de abrikozen in kleine stukjes. Blancheer de

tuinbonen kort en laat ze uitlekken. Verhit de olie in

een braadpan en fruit de uien de knoflook tot ze

41

7)

licht goudgeel Kleuren. Breng het water aan de

kook met 1tl zout en voeg de abrikozen toe. Schep

4

ze uit de pan zodra ze mals zijn en breng het water

PLUK DIE WATERKERS

if

terug aan de kook. Giet het over de couscous in

Waterkers, een echte kampioen wat betreft de aanbreng van

een vuurvaste schaal en laat zwellen. Woel de

couscous daama los met een vork. Voeg de boter,

calcium, bevat ook hoge dosissen vitamines, en dan in de eerste

plaats vitamine G en provitamine A, die kostbare antioxidant die

de uien knoflook, de tuinbonen en de abrikozen

de cellen beschermt tegen vroegtijdige veroudering. Kies waterkers

toe en meng alles goed. Strooi er de peterselie en

de munt over en breng op smaak met zout en

u

met groene, stevige en lichtjes vochtige blaadjes. Verwerk ze rauw

peper. Schep de couscous op een serveerschaal

©

in een salade of bak of frituur ze; je kunt er ook soep mee maken.

en leg er de lamskronen op. Decoreer metverse

Hij heeft een verrassende, heerlijk pittige en bittere smaak!

kruiden en serveer meteen.

à

-… EN TUINKERS

Jongere plantjes met een scherpere smaak:

‘Spanje, Ribera del Duero,

tuinkers is een kiemgroente, heel rijk aan

Bodegas

ve

N

|

ul,

vitamine G en E. Geschikt als garnituur op

PER PORTE 793

broodjes, bij rauwkost en warme gerechten.

SUKERS| 17.59 VEZLS | 44 EIWITTEN

ZA QYEITEN|827 gKOOLANDRATEN | 179

lente 2020 | Shoes 113