Carrefour - Folder van 28.06.2021 tot 16.08.2021 - Pagina 65




Hier is pagina 65 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 28.06.2021 tot 16.08.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

REIS ROND DE WERELD

f

Spanakopita op zijn Grieks

4

15 driehoeken - Voorbereiding 10 min - Bereiding 25 min - Makkelijk - €

2lente-uitjes

bakpapier op het werkvlak en

vulling zodat je een driehoek

teentje knoflook

(© Sniper de lente-uitjes en

de knoflook. fruit ze op een

bekleed met een bevochtigde

krijgt. Plooí nog een paar keer

100 gboter

laag vuur in een klontje boter,

handdoek. Leg daarop een,

op zichzelf maar druk niet aan.

500 g verse spinazie

strook deeg voor je, met een

Het deeg mag de vuling niet

2takjes dille

zet dan het vuur hoger en

voeg de spinazie toe. Laat 5

korte kant naar je toe. Borstel

raken zodat de kussentjes

150 tot 200 g feta

er gesmolten boter over,

niet kunnen breken tijdens de

42 citroen

min meestoven. Knijp zoveel

mogelijk vocht uit de spinazie

bedek met een tweede strook

bereiding. Plak de uiteinden

Apakje filodeeg

en laat afkoelen. Voeg er dan

deeg en borstel ook daar

van het deeg vast met wat

zout, peper

boter over.

de dille aan toe, hak alles fijn

gesmolten boter en borstel

en meng er de verbrokkelde

die ook over de bovenkant.

@) Verwarm de oven voor op

Bekleed een bakplaat met

feta onder. Pers de halve

180°C. Leg een lepeltje vuling

citroen uit en schep het sap

in een benedenhoek van het

bakpapier en leg er de flapjes

op. Bak ze in ngeveer 25 min

door de bereiding. Kruid indien

deeg en maak het wat platter

nodig met zout en peper.

tot de vorm van een driehoek.

knapperig in de oven.

Laat de rest van de

Plooi de tegenoverliggende

hoek van het deeg over de

boter smelten. Leg een vel

-

+

“Dit gerecht

bestaat ook als

grote pastel,

en in ontelbare

es

variaties.

bp

Als je ze niet

3

meteen bakt,

4

\

stapel de

spanakopita's

Pi

1

8

dan op met

telkens een

|

stukje bakpapier

ertussen.

L

\

IN

PERSPANAKOPITA

ZET KCAL

84 GVETTEN

T6 KOQLHYORATEN

FUTURE

216wmas

12 6SuKERS

AG EME

\l

\|

a

agazine | zomer 2021

65

7

AU

\