Carrefour - Folder van 28.06.2021 tot 16.08.2021 - Pagina 13




Hier is pagina 13 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 28.06.2021 tot 16.08.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ZOMERFRUIT

|

ei

?

=

BABKA, BOBKA OF KRANTZ

ke

Dit zeer malse, briocht-ac

htige gebak komt

À

eenschappen in

Het

uit de Joodse gem:

Oost-Europa, m

eer

bepaald Polen:

d met Pasen en is erg

%

wordt geserveer:

hem Kennen, vind

%

à

trendy. De babka zoals wi

|

a‘

:

h

edendaagse Joodse

e nog steeds terug in de

=

ET

Fc:

k

euken. Hij wordt ook wel krantz genoemd.

[

Amandel-abrikoosbabka met kaneel

rs

6 personen - Voorbereiding 40 min - Rusten 26 u - Bereiding 1 u 20

Een

Vrij makkelijk - €

3

hd.

500 g abrikozen

4 el bruine suiker

Maak de vulling. Hak de

amandelen grof. Meng de boter

met de bruine suiker, de kaneel

a

VOOR HET DEEG

+

60 mi melk | 5 g gedroogde gist

en het amandelpoeder. Zet

opzij. Beboter een rechthoekige

=

4 ei 114 vanille-extract| 250 g bloem

f

14 snuifje zout | 50 g suiker

bakvorm. Haal het deeg uit de

koelkast. Bestuif het werkvlak

175 g malse boter

Ty

|

met wat bloem en rol het deeg

Ni

_

VOOR DE VULLING

uit tot een dunne rechthoek

ma

‘50 g gepelde amandelen

(ongeveer 30 x 40 cm). Leg een

175 g malse boter + voor de vorm |

lange kant naar je toe. Besmeer

100 g bruine suiker | 1‘ kaneelpoe-

het deeg met de vulling maar

Bi

E

Ea

Li

der |50 g amandelpoeder

laat aan de lange kant het dichtst

bij jou een rand van 2 cm vr. Be-

(© verwarm de oven voor

strooi de vulling met de gehakte

op 180°C. Snij de abrikozen in

amandelen en verdeel er de

stukken en verdeel ze over een

stukken abrikoos over.

ABRIKOOS

ovenschaal. Bestrooi ze met

bruine suiker en bak ze 30 à

@) Roihet deeg in de lengte op

tot een lange worst en snij die in

D

40 min in de oven. Laat volledig

de lengte in tweeën. Leg de twee

afkoelen. Maak intussen het

Haar mooie oranje schil

deeg: warm de melk op tot lauw

helften met de vuling naar boven

verraadt caroteen, een

naast elkaar en plak de uiteinden

en los er de gist in op. Klop in

sterke antioxidant die

een kommetje het ei los met het

aan elkaar vast. Draai nu alles op

#

de huid laat stralen. Met

tot een soort vlecht. Leg de

vanille-extract. Zeef de bloem en

haar lichtzure ondertoon

meng ze met het zout en de sui-

babka in de bakvorm, dek af

is een abrikoos erg licht

met een schone, licht vochtige

ker. Voeg de boter in vlokjes toe

handdoek en laat bij kamertem-

verteerbaar en zorgt ze

en meng alles met je vingers tot

voor een frisse toets in je

een kruimelig deeg. Giet er de

peratuur 1u 30 tot 2 u rusten.

Verwarm de oven voor op 180°C.

gerechten, van voor-

melk met de gist, en vervolgens

gerecht tot dessert. Kies

het ei bij. Meng en kneed 10 min

Bak de babka 30 à 40 min, haal

ze op geur en textuur:

uit de oven en laat een beetje

tot een homogeen deeg. Leg

afkoelen. Haal dan uit de vorm en

abrikozen moeten echt

het in een met olie ingevette

rijp zijn, want ze rijpen na

leg op een rooster.

kom, dek af met plasticfolie en

de pluk niet meer voort.

laat in de koelkast minstens

24 u rusten.

Carrefour Food Magazine | zomer 2021 13