Carrefour - Folder van 28.06.2021 tot 16.08.2021 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 28.06.2021 tot 16.08.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ZOMERFRUIT
|
ei
?
=
BABKA, BOBKA OF KRANTZ
ke
Dit zeer malse, briocht-ac
htige gebak komt
À
eenschappen in
Het
uit de Joodse gem:
Oost-Europa, m
eer
bepaald Polen:
d met Pasen en is erg
%
wordt geserveer:
hem Kennen, vind
%
à
trendy. De babka zoals wi
|
a‘
:
h
edendaagse Joodse
e nog steeds terug in de
=
ET
Fc:
k
euken. Hij wordt ook wel krantz genoemd.
[
Amandel-abrikoosbabka met kaneel
rs
6 personen - Voorbereiding 40 min - Rusten 26 u - Bereiding 1 u 20
Een
Vrij makkelijk - €
3
hd.
500 g abrikozen
4 el bruine suiker
Maak de vulling. Hak de
amandelen grof. Meng de boter
met de bruine suiker, de kaneel
a
VOOR HET DEEG
+
60 mi melk | 5 g gedroogde gist
en het amandelpoeder. Zet
opzij. Beboter een rechthoekige
=
4 ei 114 vanille-extract| 250 g bloem
f
14 snuifje zout | 50 g suiker
bakvorm. Haal het deeg uit de
koelkast. Bestuif het werkvlak
175 g malse boter
Ty
|
met wat bloem en rol het deeg
Ni
_
VOOR DE VULLING
uit tot een dunne rechthoek
ma
‘50 g gepelde amandelen
(ongeveer 30 x 40 cm). Leg een
175 g malse boter + voor de vorm |
lange kant naar je toe. Besmeer
100 g bruine suiker | 1‘ kaneelpoe-
het deeg met de vulling maar
Bi
E
Ea
Li
der |50 g amandelpoeder
laat aan de lange kant het dichtst
bij jou een rand van 2 cm vr. Be-
(© verwarm de oven voor
strooi de vulling met de gehakte
op 180°C. Snij de abrikozen in
amandelen en verdeel er de
stukken en verdeel ze over een
stukken abrikoos over.
ABRIKOOS
ovenschaal. Bestrooi ze met
bruine suiker en bak ze 30 à
@) Roihet deeg in de lengte op
tot een lange worst en snij die in
D
40 min in de oven. Laat volledig
de lengte in tweeën. Leg de twee
afkoelen. Maak intussen het
Haar mooie oranje schil
deeg: warm de melk op tot lauw
helften met de vuling naar boven
verraadt caroteen, een
naast elkaar en plak de uiteinden
en los er de gist in op. Klop in
sterke antioxidant die
een kommetje het ei los met het
aan elkaar vast. Draai nu alles op
#
de huid laat stralen. Met
tot een soort vlecht. Leg de
vanille-extract. Zeef de bloem en
haar lichtzure ondertoon
meng ze met het zout en de sui-
babka in de bakvorm, dek af
is een abrikoos erg licht
met een schone, licht vochtige
ker. Voeg de boter in vlokjes toe
handdoek en laat bij kamertem-
verteerbaar en zorgt ze
en meng alles met je vingers tot
voor een frisse toets in je
een kruimelig deeg. Giet er de
peratuur 1u 30 tot 2 u rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
gerechten, van voor-
melk met de gist, en vervolgens
gerecht tot dessert. Kies
het ei bij. Meng en kneed 10 min
Bak de babka 30 à 40 min, haal
ze op geur en textuur:
uit de oven en laat een beetje
tot een homogeen deeg. Leg
afkoelen. Haal dan uit de vorm en
abrikozen moeten echt
het in een met olie ingevette
rijp zijn, want ze rijpen na
leg op een rooster.
kom, dek af met plasticfolie en
de pluk niet meer voort.
laat in de koelkast minstens
24 u rusten.
Carrefour Food Magazine | zomer 2021 13