Carrefour - Folder van 28.06.2021 tot 16.08.2021 - Pagina 15




Hier is pagina 15 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 28.06.2021 tot 16.08.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ACTIE 15 DEVERSHEID

EN SMAAK VAN ONZE GROENTEN

A

2

EN FRUIT GARANDEREN

do

ÈS

en

a,

w



ie.

Artisjokhart

>

Van juni tot juli maakt een dip met verse artisjok

furore bij het aperitief. Deze bloem-groente met

Geroosterde

mild-bittere smaak verbergt een ultrazacht hart.

artisjokken met

Rijk aan vezels

laten liggen! De artisjok moet ook

citroen-aioli

flink strak zijn. Aangezien het een

Artisjok staat bekend om zijn

bloemknop i

betekenen geopende

4 personen - Voorbereiding 25 min -

rijkdom aan vezels, maar ook aan

bloemblaadjes dat hij te rijp is, en

Bereiding 45 min - Makkelijk -€

vitamine B9, ook gekend als folium-

daardoor hard en met veel hooi.

zuur, een essentieel element voor

1dîtroen | artisjokken lolijfolie | Stakjes

Je bewaart de rauwe artisjok net

de celvernieuwing.

als een bloem: met zijn stengel in

rozemarijn | Steentjes knoflook 1

#

mosterd| 180 ml druivenpitolie 60 ml

een vaas met wat water. Zodra hij

gekookt is, oxideert hij snel en kan

olijfolie extra vierge |zout, peper

Goed kiezen, goed

je hem niet meer bewaren, ook niet

ewaren

in de koelkast.

(@ verwarm de oven voor op 200°C.

Een goede artisjok is zwaar en

Halveer de citroen. Pers een helft uit

stevig, de blaadjes zijn krokant en

en snij de rest in partjes. Verwijder de

frisgroen of violetkleurig.

buitenste artisjokblaadjes en snij de

van het Zitten er zwarte puntjes aar? Zeker

UITKLEDENI

bloemen in tweeën. Besprenkel met

Ta

rtisjocken hebben

citroensap. Verwijder het hooi met

seizoen

een lepeltje en besprenkel weer met

weinig nodig. Stoom

of kook ze en

citroensap. Leg de artisjokken met het

snijvak naar onder in een ovenschaal,

kleed ze daarna

besprenkel met olijfolie en kruid met

blaadje per

zout en peper. Leg op elk deel een tak-

blaadje

je rozemarijn en een teentje knoflook.

À

uit om te

@) Rooster 25 à 30 min in de oven.

pen in

Haal uit de oven, draai de artisjokken

om en plet de knoflook in het midden.

vinaigrette.

Verlaag de oventemperatuur tot 180°C

en zet nog 15 min in de oven.

D}



a

T

@) Maak de aioli: plet het laatste

teentje knoflook met een snuifje zout.

>) \

Splits het ei langs een kleine opening

(ciarifiëren) en doe de eidooier en de

mosterd bij de knoflook. Voeg 1 el

4

citroensap en de twee soorten olie toe

en klop tot mayonaise. Kruid met zout

|

en peper en serveer bij de warme of

4

afgekoelde artisjokken met de citroen-

ru a

partjes en de rest van de rozemarijn.

a

OD®

N

PER PORTIE GB1KCAL 166 6 VETTEN | 19 GKODLIYDRATEN

Le

1186 SUIKERS13,8 GVEZELS 14,86 EIITTEN

Carrefour Food Magazine |zomer 2021 45