Carrefour - Folder van 28.06.2021 tot 16.08.2021 - Pagina 39




Hier is pagina 39 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 28.06.2021 tot 16.08.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

PRODUCENT | bij Carrefour

ACTIES

FOR

SPECIFIEKE ONDERSTEUNING

‚FOOD,

BIEDEN AAN LOKALE PRODUCENTEN

un

II

AQUA WAT?

Het fundament van deze innoverende boerderij

en kweek

mn

zac,

concept waarbij vissen worden gekweekt in een uiterst waterzuinig

gesloten circuit. Een biologische filter verbindt de vissen en de planten

dr

as

ES

met elkaar De visuitwerpselen worden omgezetinnitraten, die worden

1 +

gebruikt als natuurlijke meststoffen en onmiddellijk worden opgenomen

door de plantwortels. Het is dus een perfecte combinatie van planten-en

1

a

Se

viskweek, waardoor er beduidend minder water en meststoffen worden

zer

Ze

Ee

gebruikt. Niets gaat verloren, alles wordt hergebruikt.

Re

=

de

£

EEN GESLOTEN EN KORT CIRCUIT

Mr

f

Dit natuurlijke ecosysteem vanfilteringenbemesting

TN

NZ

ie

gebruikt geen enkel antibioticum of pesticide. In

hd

de serres geeft BIGH de voorkeur aan biologische

I

Be

bestuivingsmethodes met hommels en natuurlijke

À

fl

À

parasietverdelgers zoals hulpinsecten omte strijden

IV.

x

|

tegen schadelijke insecten. Ook hier is er geen sprake

be

a

LS

TE

Ag

Kh

mn

van chemische producten of pesticides. Het regen-

'F

water wordt dan weer opgevangen ter aanvulling

f

À

Ns

ds

vanhet water voor de vissen. De energie die vrijkomt

x

er

N

vande overdekte markt die zich onder BIGH bevindt,

Fo

#1

a

J

wordt gerecupereerd om de serres te verwarmen.

Innoverende

ads

/=

ie Je

Die productiemethode bevordert een korte keten,

er

en duurzame

4 Kl

waardoor kruiden engroentensuperverskunnen

fl

productie

+

worden aangeboden. De producten worden ‘savonds

Nh

u

Recuperatie van

ingepakt en liggen de volgende ochtend in de rayon

energie die verloren

‘lokale producenten’, in de Carrefour-winkels inde

gaat via het gebouw

streek van Brussel, tot hoogstens 40 km ver.

-

li

Recyclage van

Le acties voor

regenwater

“We willen dat

SMAAK EN VARIETEITEN

Dikte producen

-

Gebruik van

de stadsbevol-

Basilicum of pistou basilicum, koriander,krul-of

RL

platte peterselie, munt, tijm, salie, bieslook, kerstomaten,

zonne-energie

king toegang

=

Zero wasteteelt in

tomberries (de kleinste tomaten ter wereld),

heeft tot lokale

aubergines, minipaprikaïs en chilipepers.

lemaal

en

gesloten circuit

Ei

met passie geteeld in de Brusselse serres. En aange-

a

=

Lokale productie in

producten

korte ketens

enereenband

zien het zero waste beleid de motor is vanhet project,

biedt BIGH ook tapenades, een sal

enketchutneys

SCAN ME

=.

Productie in streek

mee krijgt”

aan, gemaakt met de overschot van geoogste tomaten.

van Brussel

Carrefour Food Magazine | zomer 2021

39