Carrefour - Folder van 17.08.2020 tot 20.09.2020 - Pagina 49
Hier is pagina 49 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 17.08.2020 tot 20.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
OMSTREDEN STOFFEN | bij Carrefour
ASP
ACTIE2 116 OMSTREDEN
ti
ADDITIEVEN VERBIEDEN UIT
OR
ALLE CARREFOUR-PRODUCTEN
En
€
CONCRETE CIJFERS
© Tussen 2017 en 2019 heeft
Carrefour verhoogt meer dan ooit.
“Mijn team en ik volgen de
haar inzet voor haar klanten door 116
beoordeling van additieven op en
Carrefour 34 ton zout minder gebruikt
omstreden stoffen uit haar
in een aantal van de meest verkochte
passen elk jaar de lijst aan van
producten.
productente schrappen, maar ook
verboden stoffen in onze
® Tussen 2017 en 2019, zaten er 561 ton
door het gehalte zout, suiker, vet en
producten. Dat doen we in
“a
Cu
verzadigde vetzurente verlagenin
samenwerking met onze
vetten en 64 ton verzadigde vetzuren
minder in onze producten.
ni
producten van het eigen merk.
leveranciers, om zo te bepalen
en
Christelle Tchonang Ponka, Food
welke van die stoffen we kunnen
® Sinds 2017 hebben we door onze voor-
1:
durende inzet 400 ton suiker kunnen
En
=|
Quality & Sustainable Development
schrappen”, preciseert Christelle
besparen en toch de volle smaak van
f
Manager, geeft wat meer uitleg over.
one producten kunnen behouden.
vu
de doelstellingen van Carrefour.
ZOEKEN NAAR HET
PERFECTE EVENWICHT
Carrefour schrap
+ deze
OMSTREDEN STOFFEN,
“Het gehalte aan suiker, zout, vetten
nuit de
5
à
WAT ZIJN DAT?
en verzadigde vetzuren in onze
twee additieve
meeste van haar
producten.
“Zoetstoffen, smaakversterkers,
producten beperken is één ding,
En dat Kan n
ier elke
kleurstoffen, bewaarmiddelen. deze
maar deze verbetering mag niet ten
voedsel
producent.
toevoegingen verbeteren de smaak
koste gaan van de smaak, die onze
zeggen!
of textuur, of verlengen de
topprioriteit blijft”, onderstreept
E150
levensduur van voedingsmiddelen.
Christelle. “Onze producten moeten
329 vandie stoffen zijn goedgekeurd
een perfecte balans vinden tussen
€
‘door de Europese instellingen. Wij
smaak- en voedingskwaliteit,
zijn zelf strenger dande richtlijnen,
‘indien mogelijk zonder additieven,
Ea
Kleurstoffen
soms omdat klanten die stoffen niet
van ammoniak-
en tegen de beste prijs”
Mononatrium-
meer willen consumeren. Liefst
karamel -
glutamaat
code E150c/d -
116 omstreden voedingsadditieven
HET ZIT IN ONS DNA
is een
worden vanaf nu geschrapt uit de
“Met ons team leggen we ons toe op
worden vooral
smaakver-
ebruikt voor
“recepten” van producten van het
twee essentiële pijlers: de zorg om
sterker die
het uitzicht
merk Carrefour, die door onze
transparantie via een nauwgezette
toegevoegd
von een
leveranciers geproduceerd en
etikettering die klanten duidelijke
wordt aan be-
Product, maar
verpakt worden”, legt Christelle uit.
informatie geeft over de
werkt
zouden tegelijk
samenstelling van een product,
veedsel. Op
algemeen
SAFETY FIRST
zodat ze overwogen keuzes kunnen.
het etiket
maken. De wilom te verbeteren is
vind je het
schadelijk zijn
De mogelijke gezondheidsrisico's
voor onze
van sommige stoffen die al dan niet
detweede pijler, die ons permanent
als E621.
gezondheid.
Het zou onder
‘aanwezig zijn in voeding, zijn voer
vooruitstuwt om beter te doen,
+
voor discussie. Als er ook maar de
zonder enige toegeving op
meer allergi
200 AOL 443
sche reac
minste twijfel is, hanteert Carrefour
voedselveiligheid en smaak”, besluit
veroorzaken.
Ye
Si
E133r €,
het principe van de voorzichtigheid.
Christelle.
El
E132
foodmagazine | terug naar sch