Carrefour - Folder van 17.08.2020 tot 20.09.2020 - Pagina 18




Hier is pagina 18 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 17.08.2020 tot 20.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Samen In de vissers

enweeen

nieuw label uitge

werkt,

met de an

isser

ij

Verduurzaamt”

we

B _

Alles gebeurt zonder

Carrefour

me

koopt zijn verse vis direct

3

van de visser, zonder

+

groothandel.

=:

Tongscharfilets,

Fa

A

Normandische saus

Voor 4 personen

vis: de distributiecircuits zijn korter en beter, onderstreept

Voorbereiding 15 min

Gilbert Vanderlinden: “De vis die maandag aankomt opde

Bereiding 15 min - Makkelijk - €

veiling, is vanaf dinsdag te koop in de winkels.

VOOR DE TONG

Op woensdag komt in Zeebrugge een nieuwe lading aan,

8 tongscharfilets olijfolie -8 rode en gele

endus bieden we op donderdag weer vers gevangen vis

kerstomaten - 100 g grijze garnalen- 2 4

5 ton, datis

aan. Niets wordt ingevroren, we werken met just-in-time

wakame-zeewier - sap + zeste van‘ citroen

het volume vis

dat Carrefour

levering, ineen ultrakorte tijdsspanne:

zout, peper van de molen

elke week

VOOR DE SAUS

inkooptop de

MET DE GETIJDEN MEE

velling.

2el boter -2 uien, fijngehakt - 2 el maïzena

“Dat betekent natuurlijk dat we het ritme van de

500 mil zoete cider - 250 ml verse room

seizoenen en de weersomstandigheden moeten respecte

ren”, voegt hij toe. “De trawlers verzamelen wat ze

(D verwarm de oven voor op 210°C.

hebben kunnen vinden. Je kan de zee niet forceren ons

Schik de tongscharfilets in een

ovenschaal, besprenkel met een scheut

iets anderste geven. Je kan niet sjoemelen. Als het stormt.

olijfolie en kruid met peper en zout

bijvoorbeeld, wordt er andere vis gevangen. En omdat de

Snij de tomaten in blokjes

viszones soms ver van de kust liggen, kan het bij ons best

®) voeg de garnalen, de tomatenblok-

goed weer zijn terwijl de vissers in woelig water werken.

jes en het zeewier toe en breng op

4

De opwarming van het klimaat heeft ook een invloed op

smaak met peper, een scheut citroensap

de vispopulaties, en dus op de soorten die in onze

en wat zeste. Zet 15 min in de oven.

Frankrijk, Bordeaux,

winkelrekken terechtkomen!

@) Maak de saus: verhit tel olie en de

Château Mission

De vis die we inkopen op de Zeebrugse Visveiling maakt

St-Vincent, Wit

2

à

boter in een stoofpot. Fruit de uien

afhankelijk van de periode ongeveer 12% uit van het

an

dlazig. Voeg de maizena en cidertoe en

laat indikken. Haal van het vuur en roer

totaal volume verkochte vis bij Carrefour. Bijna 5 ton,

©

allemaal van duurzame vangst die lokale vissers

er de room door. Kruid met peper en

PER PORTE 71

A4 GVETTEN 14 KOOLHYDRATEN

zout. Laat 3 min sudderen en giet over

94 GSUNERS 2,36 VAS

ondersteunt en de echte, authentieke smaak van verse vis

de tongfilets.

57 GEMITTEN

op onze borden brengt.

et;

18 foodmagazine | terug naar school 2020