Spar - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 79




Hier is pagina 79 van 110 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

kookduel @

Pilav met kip

Jambalaya met zeevruchten

4 personen » 45 min

4 personen + 45 min

500 gkippenhaasjes

800 ml gevogeltefond

450 g zeevruchtencocktail

1 grote ui

Lui

% kl gemalen komijn

(diepvries)

1 chilipeper

1 teentje look

% kl gemalen koriander

16 grote scampi's

1 el cajunkruiden

10 Spar gedroogde abrikozen

Boni olijfolie

250 g Boni volkoren rijst

1 bosje bladpeterselie

1 bosje bladpeterselie

Spar blanke amandelen

2 kleine venkels

1 kltijmnaaldjes

200 g Boni volkoren rijst

Spar salade mix natuur

400 g Boni gepelde tomaten

1klcayennepeper

100g Boni orzo

Boni Griekse yoghurt

400 ml kippenfond

1 kl gerookt paprikapoeder

4stengels witte selder

3 el Boni olijfolie

mn

Spoel de rijst onder koud, stromend water.

6 teentjes look

N

Pel de ui en look en snipper alles fijn. Snij de kippenhaasjes in

stukjes en de abrikozen in reepjes. Hak de peterselieblaadjes

Spoel de rijst onder koud, stromend water.

fijn.

Pel en ontdarm de scampi's.

w

Verwarm een scheut olijfolie in een gietijzeren poten bak de

Snij de selder in fijne stukjes. Snij de venkel in fijne plakjes.

kip in porties goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout en

BunH

Pel de ui en look en snipper fijn. Hak de peterselie en

hou de kip warm.

chilipeper fijn.

>

Bak in dezelfde pot de ui- en looksnippers glazig in een scheut

Verwarm de olijfolie in een pot met dikke bodem en roerbak

olijfolie. Roer de rijst, komijn en koriander erdoor en bak even

de ui, look, selder en venkel.

mee. Kruid met peper.

Roer de rijst erdoor, roerbak en overgiet met de kippenfond.

u

Overgiet met de gevogeltefond en breng aan de kook. Zet het

Hak de tomaten uit blik grof en voeg toe. Spoel het blik uit

vuur lager, dek de pot af en laat 15 min sudderen. Strooi de

met water en giet bij de rijst.

orzo erbij en laat nog 13 à 15 min verder garen.

Kruid met cajunkruiden, cayennepeper, gerookt paprika-

a

Schep de warme kip en % van de peterselie erdoor.

poeder, tijm, versgemalen zwarte peper en zeezout.

Nn

Snij de amandelen in plakjes en schep samen met de salademix

Laat 30 min afgedekt sudderen op een laag vuur. Voeg indien

naar smaak door de pilav.

nodig nog een scheutje water toe.

co

Serveer met de rest van de amandelen, salademix en Griekse

10.

Voeg de scampi's toe en laat nog eens 5 min sudderen.

yoghurt.

11

Schep de ontdooide zeevruchten erdoor en laat nog 5 min

doorwarmen.

12. Bestrooi met gehakte peterselie en chilipeper en serveer.

Ean

Gedroogde abrikozen?”

Die komen voornamelijk uit het

rn

Zelf cajunkruiden maken?

Fr

zonnige Turkije. In de provincie

Malatya vind je de ene abri-

Meng paprika-, knoflook-

kozengaard na de andere.De

en uienpoeder met zout,

bomen gedijen er prima op de

vruchtbare bodem langs de zijrivie-

cayennepeper, zwarte

ren van de Eufraat. En het continentale

peper, gedroogde ovegano en

Klimaat met warme, droge zomers en koude,

sneeuwrijke winters is mooi meegenomen.

ogde vozemarijn.

Selección de Fincas - Barrel Fermented

Tongerlo Blond (6%)

Rioja, Spanje

« nagisting op fles

« zachte aanzet

» zachte, zoetige aanzet

« heel fijn tanninegevoel in de finale

+ volmondige smaak en lichtäroge afdronk

« op z'n best bij gerechten met vis of varkensvlees

en