Spar - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 79
Hier is pagina 79 van 110 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
kookduel @
Pilav met kip
Jambalaya met zeevruchten
4 personen » 45 min
4 personen + 45 min
500 gkippenhaasjes
800 ml gevogeltefond
450 g zeevruchtencocktail
1 grote ui
Lui
% kl gemalen komijn
(diepvries)
1 chilipeper
1 teentje look
% kl gemalen koriander
16 grote scampi's
1 el cajunkruiden
10 Spar gedroogde abrikozen
Boni olijfolie
250 g Boni volkoren rijst
1 bosje bladpeterselie
1 bosje bladpeterselie
Spar blanke amandelen
2 kleine venkels
1 kltijmnaaldjes
200 g Boni volkoren rijst
Spar salade mix natuur
400 g Boni gepelde tomaten
1klcayennepeper
100g Boni orzo
Boni Griekse yoghurt
400 ml kippenfond
1 kl gerookt paprikapoeder
4stengels witte selder
3 el Boni olijfolie
mn
Spoel de rijst onder koud, stromend water.
6 teentjes look
N
Pel de ui en look en snipper alles fijn. Snij de kippenhaasjes in
stukjes en de abrikozen in reepjes. Hak de peterselieblaadjes
Spoel de rijst onder koud, stromend water.
fijn.
Pel en ontdarm de scampi's.
w
Verwarm een scheut olijfolie in een gietijzeren poten bak de
Snij de selder in fijne stukjes. Snij de venkel in fijne plakjes.
kip in porties goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout en
BunH
Pel de ui en look en snipper fijn. Hak de peterselie en
hou de kip warm.
chilipeper fijn.
>
Bak in dezelfde pot de ui- en looksnippers glazig in een scheut
Verwarm de olijfolie in een pot met dikke bodem en roerbak
olijfolie. Roer de rijst, komijn en koriander erdoor en bak even
de ui, look, selder en venkel.
mee. Kruid met peper.
Roer de rijst erdoor, roerbak en overgiet met de kippenfond.
u
Overgiet met de gevogeltefond en breng aan de kook. Zet het
Hak de tomaten uit blik grof en voeg toe. Spoel het blik uit
vuur lager, dek de pot af en laat 15 min sudderen. Strooi de
met water en giet bij de rijst.
orzo erbij en laat nog 13 à 15 min verder garen.
Kruid met cajunkruiden, cayennepeper, gerookt paprika-
a
Schep de warme kip en % van de peterselie erdoor.
poeder, tijm, versgemalen zwarte peper en zeezout.
Nn
Snij de amandelen in plakjes en schep samen met de salademix
Laat 30 min afgedekt sudderen op een laag vuur. Voeg indien
naar smaak door de pilav.
nodig nog een scheutje water toe.
co
Serveer met de rest van de amandelen, salademix en Griekse
10.
Voeg de scampi's toe en laat nog eens 5 min sudderen.
yoghurt.
11
Schep de ontdooide zeevruchten erdoor en laat nog 5 min
doorwarmen.
12. Bestrooi met gehakte peterselie en chilipeper en serveer.
Ean
Gedroogde abrikozen?”
Die komen voornamelijk uit het
rn
Zelf cajunkruiden maken?
Fr
zonnige Turkije. In de provincie
Malatya vind je de ene abri-
Meng paprika-, knoflook-
kozengaard na de andere.De
en uienpoeder met zout,
bomen gedijen er prima op de
vruchtbare bodem langs de zijrivie-
cayennepeper, zwarte
ren van de Eufraat. En het continentale
peper, gedroogde ovegano en
Klimaat met warme, droge zomers en koude,
sneeuwrijke winters is mooi meegenomen.
ogde vozemarijn.
Selección de Fincas - Barrel Fermented
Tongerlo Blond (6%)
Rioja, Spanje
« nagisting op fles
« zachte aanzet
» zachte, zoetige aanzet
« heel fijn tanninegevoel in de finale
+ volmondige smaak en lichtäroge afdronk
« op z'n best bij gerechten met vis of varkensvlees
en