Spar - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 69




Hier is pagina 69 van 110 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Bx oogstfeest @

De banketbakkersroom of crème

patissière is makkelijk zelf te

maken en geeft de taart een

extva vomige toets.

Appeltaart

N

8 personen « 1 u + voorbereiding: 1 nacht

gemarineerde appel:

taartbodem:

banketbakkersroom:

meringue:

5 dl water

100 g Spar boter

5 dl Boni melk

100 geiwit

200 g suiker

150g Boni bloem

1 vanillestok

200 g suiker

1vanillestok

50 g suiker

4 eidooiers

extra:

1 steranijs

50 glichtbruine

100 g suiker

taartvorm (5 36 cm)

1kaneelstok

cassonadesuiker

40 g puddingpoeder

sap van 2 citroenen

4 g bakpoeder

1à 2 Granny Smith-appels

1g zout

1à 2 Jonagold-appels

1 kleine eidooier

Gemarineerde appelen: kook de suiker

11. Klop de eidooiers samen met

op met het water en de aromaten tot

de suiker mooi glad en voeg het

een suikersiroop.

puddingpoeder toe.

Laat afkoelen en voeg het sap van

32,

Giet de kokende melk op het mengsel

2 dtroenen toe.

en meng.

Verwijder het klokhuis van de appels

33,

Giet terug in de kookpot en laat op

met een appelboor. Was de appels,

een laag vuur, onder voortdurend

maar schil ze niet. Snij ze met behulp

roeren, koken, tot het diken

van een mandoline in fijne schijfjes.

gebonden is.

Laat ze een nachtje marineren in de

14.

Laat eventjes afkoelen en giet de

suikersiroop.

lauwe banketbakkersroom in de

Taartbodem: meng de bloem met de

taartbodem. Laat alles afkoelen.

suiker, het bakpoeder en het zout.

35,

Meringue: klop het eiwit tot schuim.

Voeg de eidooier toe en kneed tot een

Voeg de suiker beetje bij beetje toe en

Voor de meringue is

deeg. Laat minstens 1 u rusten in de

blijf kloppen tot een stevig schuim.

koelkast.

16.

Doe de meringue in een spuitzak en

het belangrijk dat,

Beboter de taartvorm en verwarm de

spuit lange slierten op een bakplaat

oven voor op 180°C.

met bakpapier.

er geen eigeel bij

Rol het deeg uit op een bebloemde

17.

Zet in een oven op 90°C en laat

het eiwit komt en

tafel en schik in de taartvorm.

bakken gedurende 40 min.

dat alle materialen

Zet in de voorverwarmde oven en bak

18.

Haal de appelschijfjes uit de

gedurende 12 à 15 min. Haal uit de

suikersiroop en schik op de afgekoelde

goed schoon en

oven en laat afkoelen.

banketbakkersroom. Snij de gebakken

10.

Banketbakkersroom: kook de melk met

meringue in stukjes en werk de taart

velvrij zijn.

de opengesneden vanillestok.

hiermee af.