Spar - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 35




Hier is pagina 35 van 110 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

meal prepping ®

Pikante enchiladas met kip

4 personen « bereiden: 30 min + oven: 20 min

5

8 Spar bloemtortilla’s

% kllookpoeder

Sr

vulling:

%klzout

400 g gebakken kippenrestjes

% kl gemalen komijn

„u

Lui

% kl gedroogde oregano

1 el gesneden jalapeñopepers

400 mi kippenfond

1 blik Boni rode bonen

70 g Boni tomatenconcentraat

Er

350 g Spar paprika tricolore

100 ml Spar room

200 g Boni gemalen cheddar

afwerking:

Boni olijfolie

Boni guacamole

enchiladasalsa:

Boni zure room

2el Boni olijfolie

1 plantje koriander

Klassieke gebraden

2el bloem

ijsbergsla

kip met krieltjes en

Lel chilipoeder

lente-ui

kerstomaat

&

Salsa: verwarm 2 el olijfolie in een sauspan, voeg de bloem toe en roerbak 1 min.

4 personen « 1u 30 min

Voeg het tomatenconcentraat, de specerijen en de oregano toe en roer stevig

door.

1 flinke braadkip

Giet de fond er beetje bij beetje bij, onder voortdurend roeren om klonters te

1 kg Boni bio krielaardappelen

vermijden.

1 bollook

w

Zet het vuur lager en laat 10 à 15 min sudderen tot de saus iets indikt.

500 g kerstomaatjes

>

Verwarm de oven voor op 180°C.

1 citroen

Vulling: pel en snipper de ui fijn en stoof glazig en zacht in een scheutje olie. Voeg

2 takjes verse rozemarijn

de paprikareepjes toe en laat even stoven. Laat de jalapefio's uitlekken, hak ze fijn

3 el Boni acaciahoning

en voeg toe.

Boni olijfolie

Spoel de rode bonen en voeg samen met de kip bij de paprikamengeling. Laat

doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.

a

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bestrijk een ovenschotel met olie.

de

Bestrooi de binnenkant van de kip met

Bestrijk elke tortilla met

versgemalen peper en zout. Snij de

2 el salsa, verdeel de

citroen doormidden en steek % in de kip

kipmengeling erover en

samen met 1 tak rozemarijn.

verspreid deze op een

Snij de ongepelde bol look doormidden

lijn in het midden van

en bestrijk de snijvlakken met olijfolie.

de tortilla. Bestrooi met

Was en droog de aardappeltjes en

gemalen cheddar.

tomaatjes.

Vouw de tortilla's strak

ÿ

Meng de honing met 2 el olijfolie.

dicht en schik ze in een

Bestrijk een ovenschaal met olijfolie

ovenschaal.

Br

en stort de aardappeltjes en tomaatjes

10.

Roer de room door de

erin. Leg de halve lookbollen ertussen.

salsa. Proef en voeg meer

Kruid met versgemalen peper en zout.

room toe indien te pikant.

Plaats een rooster in de ovenschaal

=

Overgiet de tortilla's met

boven de aardappeltjes en leg de kip

de saus.

daarop. Bestrijk de kip met het honing-

12.

Bestrooi met de rest van

mengsel.

de kaas en zet 20 min in de

Snij de rest van de citroen in plakjes en

voorverwarmde oven.

leg op de kip. Zet de schaal 45 min in de

3%

Werk af met koriander-

voorverwarmde oven.

blaadjes.

Draai de kip om. Stop de rest van de

14.

Serveer met guacamole,

rozemarijn tussen de aardappeltjes en

fijngesneden lente-ui, sla en

zet nog 45 min in de oven.

zure room.

10. Haal uit de oven en serveer.

SEIEESEEHHBBBEFREISE EEE EEE EEE EREB BEI EEE ER EEE BEE Bun