Spar - Folder van 01.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 52
Hier is pagina 52 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.06.2020 tot 30.06.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
NEETER Aan
Forel in zoutkorst
4 personen » 30 min + bakken: 40 min
>
Zalmbrochettes met
2 verse forellen
1kg grof zout
citroen
80 g eiwit (+ 3 eieren)
8 stuks « 30 min
wee
4 takken tijm
2 takken rozemarijn
500 g Spar zalmfilet zonder vel
6 plukjes dille
2 bio citroenen
2 citroenen
potje verse oregano
extra:
2 kl Boni Selection maanzaad
bakblik
1 ki komijn
%kl
Knip de vinnen van de forel. Kruid de
Boni Selection Griekse olijfolie
binnenkant van de forel met zwarte
hdd
r.
%
Snij de zalm in dobbelstenen.
Stop de buikholte vol met rozemarijn,
n
Snij de citroenen in fijne plakjes.
dille en tijm.
Snij de verse oreganoblaadjes fijn tot je
Snij een citroen in halve schijfjes en
Ps
2el hebt.
steek een 2-tal schijfjes in elke forel.
Meng de oregano met de rest van de
Meng het eiwit met het zout tot een
en
specerijen in een kommetje.
natte massa.
5
Steek de zalmblokjes en dubbelgevouwen
Bedek het bakblik met bakpapier.
ditroenplakjes afwisselend aan prikkers.
Leg een laag zout op de bodem en leg
LÉ
Borstel ze in met olijfolie en bestrooi met
er 2 forellen op.
het kruidenmengsel.
Dek af met de rest van het zout.
Bestrooi met zout en peper.
Staart en kop hoeven niet bedekt te
Gril regelmatig kerend in 5 à 10 min gaar.
worden.
Bestrooi met maanzaad en serveer.
Plaats het bakblik 40 min indirect op
een barbecue van 180°C.
De
EU
Haal van de barbecue en laat 10 min
rusten.
Stokjes zonder vlammen
10.
Breek de zoutkorst met de achterkant
Het voordeel van metalen spiesjes
ses
is dat ze geen vuur vatten. Smeer
van een mes en haal de forel eruit.
en
11.
Verwijder zoveel mogelijk zout en ‘pel’
er wat olie op zodat je vlees, vis of
groenten er makkelijk op glijden. Heb
de vis.
A
je enkel houten stokjes? Week ze dan
12.
Haal de filet van de graat en serveer
eerst minstens 1 u in water of wikkel
met citroenpartjes en brood.
nd
aluminiumfolie rond de uiteindes.
Extra voordeel: de geweekte spiesjes
En et
splinteren minder.
sas
AP
2
|
ww
du
ne
men
Claude Carré 1er Cru
ri
Champagne Brut, 100% chardonnay,
e
Blancde Blancs
Marsel
P
+ fine bellen en veel mousse
grof zout
« verrassend toasty, licht nootachtig
en creamy
« volle en fruitige finale
EN
hassen
mas
A
A
'