Spar - Folder van 01.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 52




Hier is pagina 52 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.06.2020 tot 30.06.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

NEETER Aan

Forel in zoutkorst

4 personen » 30 min + bakken: 40 min

>

Zalmbrochettes met

2 verse forellen

1kg grof zout

citroen

80 g eiwit (+ 3 eieren)

8 stuks « 30 min

wee

4 takken tijm

2 takken rozemarijn

500 g Spar zalmfilet zonder vel

6 plukjes dille

2 bio citroenen

2 citroenen

potje verse oregano

extra:

2 kl Boni Selection maanzaad

bakblik

1 ki komijn

%kl

Knip de vinnen van de forel. Kruid de

Boni Selection Griekse olijfolie

binnenkant van de forel met zwarte

hdd

r.

%

Snij de zalm in dobbelstenen.

Stop de buikholte vol met rozemarijn,

n

Snij de citroenen in fijne plakjes.

dille en tijm.

Snij de verse oreganoblaadjes fijn tot je

Snij een citroen in halve schijfjes en

Ps

2el hebt.

steek een 2-tal schijfjes in elke forel.

Meng de oregano met de rest van de

Meng het eiwit met het zout tot een

en

specerijen in een kommetje.

natte massa.

5

Steek de zalmblokjes en dubbelgevouwen

Bedek het bakblik met bakpapier.

ditroenplakjes afwisselend aan prikkers.

Leg een laag zout op de bodem en leg



Borstel ze in met olijfolie en bestrooi met

er 2 forellen op.

het kruidenmengsel.

Dek af met de rest van het zout.

Bestrooi met zout en peper.

Staart en kop hoeven niet bedekt te

Gril regelmatig kerend in 5 à 10 min gaar.

worden.

Bestrooi met maanzaad en serveer.

Plaats het bakblik 40 min indirect op

een barbecue van 180°C.

De

EU

Haal van de barbecue en laat 10 min

rusten.

Stokjes zonder vlammen

10.

Breek de zoutkorst met de achterkant

Het voordeel van metalen spiesjes

ses

is dat ze geen vuur vatten. Smeer

van een mes en haal de forel eruit.

en

11.

Verwijder zoveel mogelijk zout en ‘pel’

er wat olie op zodat je vlees, vis of

groenten er makkelijk op glijden. Heb

de vis.

A

je enkel houten stokjes? Week ze dan

12.

Haal de filet van de graat en serveer

eerst minstens 1 u in water of wikkel

met citroenpartjes en brood.

nd

aluminiumfolie rond de uiteindes.

Extra voordeel: de geweekte spiesjes

En et

splinteren minder.

sas

AP

2

|

ww

du

ne

men

Claude Carré 1er Cru

ri

Champagne Brut, 100% chardonnay,

e

Blancde Blancs

Marsel

P

+ fine bellen en veel mousse

grof zout

« verrassend toasty, licht nootachtig

en creamy

« volle en fruitige finale

EN

hassen

mas

A

A

'