Spar - Folder van 01.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 34




Hier is pagina 34 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.06.2020 tot 30.06.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Wortelfalafel met

sesamzaadjes en

tahinisaus 47

12 à 14 falafels « 2 u 20 min

Fre

td

1 bakje waterkers

di

jonge spinazie

falafels:

350 g wortel

Ld

265 g kikkererwten uit blik

2 teentjes look

1 bosje koriander

60 g bloem

d

% kl bakpoeder

1 kl paprikapoeder

1 kl chilipoeder

% kl komijnpoeder

sesamzaadjes

plantaardige olie

limoen-tahinisaus:

Ar

Hr

250 gsesamzaadjes

1 dl olijfolie of arachideolie

at

Lel limoensap

1

Br

extra:

blender

£

LE

at

1

Limoen-tahinisaus: rooster 250 g sesam-



Es

zaadjes in een pan. Doe ze in de blender,

voeg 1 dl olijf- of arachideolie toe en kruid

3

met peper en zout. Pureer tot een soepele

4

is

a

massa, niet te dik en niet te vloeibaar. Roer

de tahinipasta, het limoensap en een beetje

Pe

à. 4

zout door elkaar. Als de saus te dik is, voeg

id

CARS

water toe.

3

Falafel: schil en rasp de wortelen. Pel de

LE

si

ad

look. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe de



2

geraspte wortelen, de kikkererwten, de look

u

pi

en de gedroogde kruiden in de blender en

mixtot een gladde puree. Hak de koriander

fijn en meng die er ook door. Roer de bloem

en het bakpoeder erdoor, voeg zout toe naar

smaak.

eN

Vorm 12 tot 14 kleine hamburgertjes.

Wentel de falafels in de sesamzaadjes.

Leg ze naast elkaar op een met bakpapier

beklede bakplaat.

Droog de falafel 2 u op de laagste stand in je

oven (30°C).

u

Verhit een beetje olie in een pan en bak de

falafels 2 min tot ze aan beide kanten bruin

zijn. Dresseer de falafels op een bedje van

jonge spinazie en waterkers.

. Serveer met de limoen-tahinisaus.