Spar - Folder van 01.06.2020 tot 30.06.2020 - Pagina 34
Hier is pagina 34 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.06.2020 tot 30.06.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Wortelfalafel met
sesamzaadjes en
tahinisaus 47
12 à 14 falafels « 2 u 20 min
Fre
td
1 bakje waterkers
di
jonge spinazie
falafels:
350 g wortel
Ld
265 g kikkererwten uit blik
2 teentjes look
1 bosje koriander
60 g bloem
d
% kl bakpoeder
1 kl paprikapoeder
1 kl chilipoeder
% kl komijnpoeder
sesamzaadjes
plantaardige olie
limoen-tahinisaus:
Ar
Hr
250 gsesamzaadjes
1 dl olijfolie of arachideolie
at
Lel limoensap
1
Br
extra:
blender
£
LE
at
1
Limoen-tahinisaus: rooster 250 g sesam-
"à
Es
zaadjes in een pan. Doe ze in de blender,
voeg 1 dl olijf- of arachideolie toe en kruid
3
met peper en zout. Pureer tot een soepele
4
is
a
massa, niet te dik en niet te vloeibaar. Roer
de tahinipasta, het limoensap en een beetje
Pe
à. 4
zout door elkaar. Als de saus te dik is, voeg
id
CARS
water toe.
3
Falafel: schil en rasp de wortelen. Pel de
LE
si
ad
look. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe de
—
2
geraspte wortelen, de kikkererwten, de look
u
pi
en de gedroogde kruiden in de blender en
mixtot een gladde puree. Hak de koriander
fijn en meng die er ook door. Roer de bloem
en het bakpoeder erdoor, voeg zout toe naar
smaak.
eN
Vorm 12 tot 14 kleine hamburgertjes.
Wentel de falafels in de sesamzaadjes.
Leg ze naast elkaar op een met bakpapier
beklede bakplaat.
Droog de falafel 2 u op de laagste stand in je
oven (30°C).
u
Verhit een beetje olie in een pan en bak de
falafels 2 min tot ze aan beide kanten bruin
zijn. Dresseer de falafels op een bedje van
jonge spinazie en waterkers.
. Serveer met de limoen-tahinisaus.