Delhaize - Folder van 01.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 54
Hier is pagina 54 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.02.2021 tot 31.03.2021.

Hier is pagina 54 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.02.2021 tot 31.03.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Delhaize - Folder van 01.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 54
Pi ONZE PRODUGENTEN ACHTERNA | ON VE Twee soorten “Dag Floris. Het Hinkelspel is dus het resultaat van een vriendschap …” FLORIS LEPERCO: “Inderdaad, Alexander, Jos en Bart waren goede vrienden kaas gemaakt met rauwe melk! en woonden in een gemeenschap — het waren de jaren '70 hé … Door de oliecrisis vielen ze alle drie zonder werk. Rond de keukentafel hebben ze dan beslist om hun eigen ambachtelijke kaasmakerij op te richten. Herbie Fenegriek De industriële kaas die in Nederland opgang maakte, vonden ze maar niks. Op smaak gebracht Ze namen eerder het Franse model als voorbeeld, met alle vakkennis en de kaastradities. In 1982 hebben ze hun coöperatieve opgericht, want die met fenegriekzaad, een heerlijke Indische bedrijfsvorm paste perfect bij hun waarden. En tot vandaag werkt specerij. Het hele jaar Het Hinkelspel nog altijd volgens datzelfde model.” door te verkrijgen bij Delhaize. “Is een coöperatieve een vorm van solidariteit?” FLORIS: “Exact. Je kunt zeggen dat alle leden van de coöperatieve (ze zijn met 75) allemaal solidair zijn met ons project. leder van ons deelt de passie Herbie Latino voor echte ambachtelijke kaas en we willen samen de lokale economie Op smaak gebracht met ondersteunen. Een coöperatieve is ook heel democratisch, want iedereen paprika, gedroogde heeft hetzelfde stemrecht. Hierdoor kunnen we de boeren op een eerlijke tomaten en aromatische manier vergoeden” kruiden. Enkel te verkrijgen in de lente- “Jullie maken biokazen met rauwe melk. Zijn ze daardoor ook lekkerder?” en zomermaanden, FLORIS: “Maar natuurlijk! Rauwe melk heeft meer smaak omdat ze nog niet verwerkt is, vooral als het biomelk is. In tegenstelling tot gepasteuriseerde melk, kan rauwe melk niet wachten: daar gaan we meteen mee aan de slag. Het moet ook melk van topkwaliteit zijn. En de rijping van de kaas maakt ook het verschil. Hier hebben we ruimschoots de plaats en de tijd voor. Onze Herbie rijpt bijvoorbeeld 6 à7 weken, terwijl een klassieke gouda na 3 weken al in de winkel ligt. Wij voegen ook slechts het strikt noodzakelijke toe: DE PRAKTISCHE een heel klein beetje zout, maar absoluut geen bewaar- of kleurmiddelen” MINIGIDS “Sinds 2001 maken we al 3 WEKEN onze kazen met biomelk.” Je kunt de Herbie met rauwe melk heel goed bewaren dankzij het lange “Waar komen jullie ingrediënten vandaan?” Ë rijpingsproces: tot 3 weken na opening. FLORIS: “We kopen onze koemelk van twee boerderijen in de buurt (West- Vlaanderen). Hetzelfde geldt voor onze specerijen en aroma's die we in m Nederland gaan halen bij bioproducenten die net zo gedreven zijn door GENIET ERVAN … kwaliteit als wij. Enkel het fenegriekzaad komt van ver - het is dan ook « In blokjes bij een stevig Belgisch een Indische specerij - maar zelfs dat is biologisch geteeld!” blond bier. d “Mag ik je snelheid even testen? Hoe leg je in een minuut jullie gamma uit » Gewoon op een heerlijke bioboterham met gezouten boter. aan onze Goebezigers?” + Gesmolten als raclette of fondue FLORIS: “Oké! We werken met koeien- en geitenmelk. Daar maken we drie soorten kaas van. Gladde, harde kaas in goudastijl, kaas met gewassen (om af te wisselen). korst zoals bij de abdijkazen en de geaderde blauwe schimmelkazen. We voegen ook verschillende kruiden toe, zoals in de Herbie die je bij Delhaize vindt. Maar als je Gent een keer bezoekt, dan kun je al onze kazen testen waarou Hinkelspel? in ons verkooppunt op de Lousbergmarkt. Dat is een grote overdekte Omdat je in het leven (en in de markt die we delen met andere kleinschalige producenten die in dezelfde kaasproductie) de ene stap na de andere zet om uiteindelijk je doel te bereiken! waarden geloven als wij” EI 54
Delhaize - Folder van 01.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 54