Delhaize - Folder van 01.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 20




Hier is pagina 20 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.02.2021 tot 31.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

BÀ proer HET SEIZOEN

STOEMP VAN RAPEN

CARPACCIO VAN RAPEN

LINZENSALADE MET RAPEN

EN SPINAZIE MET HAZELNOTEN

MET GRIJZE GARNALEN

EN COPPA

Vetten:18g- Koolhydraten:28 g

Vetten:25g - Koolhydraten:9g

Vetten: 17g - Koolhydraten:6g

a09

Vezels: 8g- Elwitten: 16 8

208

Vezels. 8g- Elwitten.5g

ae

Vezeis.2g- Eiwitten: 14g

Kook 160 g groene biolinzen met

Schil 2 bussels rapen, snijd ze in

Rasp de zeste van 1 biocitroen fijn en

4,8 dl water volgens de instructies op de

blokjes en doe ze in een kookpot. Giet

houd apart. Schil 4 grote rapen en snijd

verpakking. Schil 1 bussel rapen, snijd

er koud water bij tot ze net onder staan

ze met de mandoline in heel fijne plakjes.

ze in kleine partjes en voeg ze 5 min

en breng aan de kook. Laat : 30 min op

Doe ze in een slakom en besprenkel ze

voor het einde van de kooktijd toe. Hak

een matig vuurtje sudderen tot volledige

met het sap van 2 biocitroenen (dus

1 sjalot fijn en meng ze in een kom met

verdamping van het water en haal de

ook van de geraspte citroen). Meng met

1 klein geperst teentje knoflook,

kookpot van het vuur. Voeg meteen

4 el olijfolie, peper en zout. Laat 5 min

3 el water, Lel mosterd, 3 el witte

200 g jonge spinazieblaadjes

rusten. Laat de plakjes uitlekken en

balsamicoazijn, 1 el alcoholazijn en

toe, samen met 6 el olijfolie, en

schik ze mooi op de borden. Roer

4 el slaolie. Voeg 1 gehakte bussel

plet alles met een pureestamper.

180 g natuuryoghurt (1 pot) onder de

bieslook toe en breng verder op smaak.

Breng de groentepuree verder op

rest van de dressing en breng verder op

Giet de linzen en de rapen af. Spoel ze

smaak en besprenkel ze met enkele

smaak. Besprenkel de carpaccio met

grondig met koud water, meng ze met

druppels hazelnootolie. Gril 50 g

een beetje dressing en een scheutje

de dressing, verdeel er 80 g ‘ultrafijne’

grofgehakte geroosterde hazelnoten

olijfolie. Bestrooi ze met geraspte

coppa taste of Inspirations bovenop

zonder toevoeging van vetstof in een

citroenzeste, verdeel er 200 g gepelde

en serveer. Bestrooi eventueel met een

antiaanbakpan, met een beetje zout en

grijze garnalen bovenop en kruid met

beetje Espelettepeper.

Espelettepeper. Bestrooi er de stoemp

peper. Werk af met fijne citroenschijfjes

mee en serveer.

en met de plukjes waterkers. Dien

@- gak de sneetjes coppa + 8 min krokant in

meteen op.

de oven op 180°C voor een heerlijke krokant-

@- Er bestaan veel manieren om deze superstoemp

smeltende ervaring.

te proeven

Ss bijgerecht bi

ild, rood vlees,

-W- Naghetnogciguer jr? Werkje carpaccio af

gegrilde vi

keuze genoeg!

met zalmeitjes en/of vervang de citroenschijfjes.

door frambozen of rode bessen in de zomer.

RAVIOLI VAN RAPEN MET RICOTTA

EN SAUCE VIERGE

Vetten: 498 - Koolhydraten: 10g

oase

Vezels:6g- Eiwitten: 108

GEBAKKEN KABELIAUW EN RISOTTO MET RAPEN

Snijd 4 heel grote ongeschilde rapen

Vetten: 188 - Koolhydraten: 57g

met de mandoline in ultrafijne plakjes.

9

Vezels.4g- Eiwitten: 46 8

Dompel ze 2 min in een kookpot

kokend gezouten water. Haal ze uit de

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de helft van 1 geschilde bussel rapen in

kookpot en dompel ze in koud water.

kleine blokjes (brunoise) en de rest in partjes. Meng de partjes in een ovenschaal

Meng 250 g ricotta met geraspte zeste

met 1 el olijfolie, peper, zout en 2 takjes tijm. Bak ze goudbruin in de oven. Breng

van 1 biocitroen (naar eigen smaak),

intussen 6 dl water aan de kook met 1 gevogeltebouillonblokje, zet het deksel op

Espelettepeper en zout. Schik de

de pan en houd warm. Fruit 1 gehakte sjalot, de raapblokjes en

uitgelekte raapplakjes op de borden,

1geperst teentje knoflook 2 min op een zacht vuurtje in een stoofpan met

schep er een toefje ricotta op en plooi

20 g boter. Strooi er 250 g arborioriijst bij, meng 2 min en overgiet met

ze in 2. Hak 100 g ‘Halfgedroogde en

15 dl witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe zodra de wijn geabsorbeerd

gemarineerde tomatenschijfjes in

is, Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt,

basilicum’ Sud’n’Sol (1 schaaltje) en

tot de rijst gaar is (20 min in totaal). Snijd 800 g kabeljauwhaasje in 4 porties en

Y bussel bladpeterselie. Meng ze

bak ze 5 min goudbruin in een braadpan met 30 g boter. Kruid met peper en zout

met 60 g babykappertjes (uitgelekt

en voeg 2 takjes tijm toe. Roer 50 g geraspte parmigiano onder de risotto, haal

gewicht), 1,5 dl slaolie en de olie uit het

de pan van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min rusten. Breng verder op

schaaltje tomaten. Overgiet de ravioli

smaak (peper, zout en Espelettepeper). Verdeel de risotto over de borden en voeg

met deze saus en serveer.

de geroosterde raappartjes toe. Leg er de kabeljauw bovenop en serveer.

20