Delhaize - Folder van 01.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 100




Hier is pagina 100 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.02.2021 tot 31.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Pi LATEN WE KLINKEN

“BIODYNAMISCHE WIJNEN

"

|

AE

ah,

22

;

ed

>

Gerard Bertrand is een begrip in de Franse wijnwereld.

Pe

Hij was een van de eersten om met zijn gelijknamige

wijnhuis de overstap te maken naar biodynamische

Ke,

wijnbouw. Olivier Mauran — die zijn wijnen in Europa

aan de man en vrouw brengt — vertelt ons graag meer.

“Dag, Olivier! Wanneer is Gérard Bertrand

een uitnodiging om de mozaïek van diverse

begonnen met biodynamische wijnbouw?”

terroirs van Zuid-Frankrijk te ontdekken.

AR

“Gerard Bertrand begon in

Ze vatten de esprit van de regio alsgeen

a

2002 met de overstap naar biodynamische

ander. Ze zijn elegant en vlot, boordevol

wijnbouw en nu, 18 jaar later, zijn al onze

mediterrane art de vivre. Ze nemen je mee

wijngaarden biodynamisch. De eerste van

op een reis van de wijngaarden tot de zee,

de 16 wijngaarden was Domaine de Cigalus:

onder de mediterrane zon en de briesjes

een kleine wijngaard van 5 ha, waar we naar

van de Pyreneeën”

hartenlust konden experimenteren met het

CN

unieke

kale ecosysteem. We leerden er

“Mmm, je doet ons al dromen! Wat zijn de

à

gaandeweg hoe we de natuur en de wijnbouw

favoriete wijnen van Gérard Bertrand zelf?”

4

ED

beter op elkaar kunnen afstemmen”

“Gérard heeft een zwak voor de wijnen

ß

di

jr

Fi +

Hs

van het kasteel waar hij als kind heeft gewoond

TRS

2

AE

her

“Jullie maken zowel biodynamische als

en gewerkt: het Chäteau de Villemajou op

=

biologische wijnen?”

het historische terroir van Corbières. Hij heeft

FR:

+

hs

Dr

“Klopt, onze Solar6-wijnen zijn

ook een zwak voor La Forge. Deze wijn is een

EEn

+

%

re

biodynamisch én biologisch. Verder dragen

eerbetoon aan zijn vader; aan de knowhow en

Be

en

-#:

TE

ze het ‘BeeFriendly’-label: een Europees labe!

de passie die hij op hem overbracht. Gérard

dat wordt toegekend aan wijnbouwers die

is ook bijzonder trots op de Côte des Roses:

bijvriendelijke omstandigheden creëren in

een wijn die hij enkele jaren geleden creëerde

Pe

hun wijngaarden. Bijen zijn de schildwachten

om hulde te brengen aan de gelijknamige

van onze natuur. Daarom is het belangrijk

Rozenkust die tussen de zee, de garrigue en de

AAN

5

om ze extra te beschermen, toch? Onze

wijngaarden staat. De rosé van 2019 scoorde

Naturae- wijnen zijn biologisch en vegan.”

trouwens 93 punten bij de Global Rose Masters

Ky

en 91 bij Wine Enthusiast.”

a

FRS

“Wat is een vegan wijn precies?”

“Wijn ondergaat soms een klaring

NATURAE CABERNET

ES

Lg

SAUVIGNON BIO

SOLARS

met eiwit om de glans en het verouderings-

LL as

CHARDONNAY BIO

potentieel te verbeteren. Veganistische

2019

M

ss

A)

wijnen worden verfijnd zonder gebruik te

Pays d'Oc IGP.

pe

maken van dierlijke producten. In de plaats

‘Soepel en fruitig.

Pays d'Oc IGP.

daarvan gebruiken we plantaardige eiwitten,

Deze karmijnrode

Droog, val en fruitig.

Mine

Lichte, maar

ir

zoals die uit erwten.”

wijn heeft een

6

kruidige neus eneen

.

levendige win met

N

a

elegant, fluweelachtig

|

een frisse neus met

“Waarom zijn jullie wijnen het

mondgevoel waarin je

aroma's van ripe

ontdekken waard?”

een snufje peperen

citrusvruchten en

“De wijnen van Gérard Bertrand zijn

koriander herkent.

a

exotisch fruit.

D,

N

100

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

RS

IN