Delhaize - Folder van 01.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 50




Hier is pagina 50 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.02.2021 tot 31.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Pi VANDAAG KOOP IK …

STOOFPOTJE VAN MECHELSE KOEKOEK

0SSO BUCO MET TOMAAT

MET OLIJVEN EN CITROEN

20 NIN +1 U KOOKTIJD © GEMIDDELD

A 4 PERS.

verten: 25g- Koolhydraten: 19 g

ORE

pe

©

Vezels. 12g “Eiwitten 588

Vetten:33g -Koolhydraten:10 8.

9

Vezels:1g- Eiwitten.38g

« 4 sneden osso buco

« 2lbiokippenbouilon in

Ge 1,248)

poeder

« Ì Mechelse koekoek

+ 50 g boter

« 1 wortel

« 5d olijfolie

« 3 sjalotten

+ 2 takjes salie

« 1 selderstengel

«50 boter

« 500 g kleine vastkokende aardappelen

+ 2 laurierblaadjes

« 2 sjalotten

+ 3takjes tm

+ 2 citroenen

« 2 takjes rozemarijn

BANDOL

« 3 blikken "Polpa' Mutti (fine

« A takjes oregano

+ 2,5 dl zoete witte wijn

« 1 hele knoflookbol

tomatenpulp - 3 x400 g)

« Leentje knoflook

+ 130 groene olijven gevuld met

« 2eitroengrasstengels

« 500 g linguine

« Lel kruiden ‘Italia mix’

Serranoham Serpis (1 blik)

« 2 kleine groene pepers

« 50 bloem

Market Fresh

+ Lel biokippenbouillon in poeder

- Peper en zout

+ 25 d'rode win

« Peper en zout

@ Snijd de geschilde citroenen en sjalotten in grote stukken.

© Kruid de sneden osso buco met peper

Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels en snijd

BANDOL

en zout. Haal ze door de bloem, tik er het

ze overlangs in 2. Pel de knoflookbol, zonder de teentjes los te

2019

de overtollige bloem af en bak ze op een matig

Frankrijk -

maken, en snijd hem horizontaal in 2. Snijd de pepertjes in 2 en

Provence

vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, in een grote

ontpit ze.

sauteer pan met de hete olijfolie en boter.

© Snijd de kip in 4. Kruid ze met peper en zout en bak ze kort

Een wijn met

een vleugje rode

© snijd de geschitde wortel intussen in schijfjes

op een vrij hoog vuur aan de 2 kanten goudbruin, in een grote

vruchten, die wat

Snipper de selder, de sjalotten en de knoflook

sauteerpan met de hete boter. Meng intussen het bouillonpoeder

weg heeft van

® Haal het vlees uit de sauteerpan en fruit er

met 1 l warm water. Voeg de sjalotten, de citroenen, de knoflook,

cuberdons.

de groenten, de knoflook, de tijm en de helft

het citroengras, de pepertjes, de salie, de laurierblaadjes en de

van de oregano gedurende 1 min in. Leger de

rozemarijn toe in de sauteerpan. Meng 1 min en overgiet dan met

sneetjes osso buco bovenop. Bestrooi ze met de

de wijn en de warme bouillon. Zet het deksel op de pan en laat

Italiaanse kruidenmix en het bouillonpoeder.

30 min op een zacht vuurtje pruttelen

Voeg de rode wijn en de tomatenpulp toe. Zet het

© Voeg de hele geschilde aardappelen toe en laat zonder deksel

deksel op de pan en laat Lu op een heel zacht

nog 30 min op een zacht vuurtje pruttelen. De saus moet voldoende

vuurtje sudderen. Haal het deksel van de pan en

inkoken. Voeg de olijven toe en breng verder op smaak.

laat nog lu koken. Breng verder op smaak.

© Werk eventueel af met citroenschijfjes en met verse kruiden.

@ Kook de linguine volgens de instructies op

Dien heet op.

de verpakking. Serveer ze bij de osso buco,

5

Werk af met de rest van de oregano.

@- Geen zoete witte wijn in huis? Gebruik gewoon droge witte wijn en voeg er

een beetje honing aan toe.

@- zero waste-tip gebruik deschit en het loof van je

groenten voor een zelfgemaakte bouillon.

Kijk snel op p. 22!

KALKOENSCHNITZELS MET ZOETE AARDAPPELFRIETJES

Vetten: 36 Koolhydraten:75g

© Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen,

Vezels:2- Etwitten:Slg

snijd ze in frietjes en bestrijk ze langs alle kanten met olijfolie

Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de frietjes

+ 4 kalkoenlapjes (600 g)

Voor de zoete aardappelfrietjes:

« 3 eieren

over. Kruid ze met peper, zout en bestrooi ze met geriste tijm.

« 1 kg grote zoete aardappelen

Bak ze 25 min in de oven.

» Leitroen

- Aelolifolie

+ 100 gbloëm

+ 4 takjes tijm

@ Meng de eieren met peper en zout. Kruid de kalkoenlapjes met peper

en zout. Haal ze door de bloem, tik er de overtollige bloem af en dompel

+ 100 g panko

« Peper en zout

ze in de losgeklopte eieren. Haal ze ten slotte door de panko. Bak de

« Druivenpitlie

Voor de dragonsaus:

« Peper en zout

« del Griekse yoghurt

schnitzels goudbruin op een matig vuurtje in 2 grote braadpannen

« Lel mosterd

met een beetje druivenpitolie (warm, maar niet dampend)

« 3 takjes dragon

© Maak de saus: meng de mosterd, de yoghurt, de fijngehakte

« Peper en zout

dragon, peper en zout

@ Laat de schnitzels op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de

zoete aardappelfrietjes, de saus en citroen. Geef er een slaatje bij

Is anijssmaak niet echt je ding? Vervang de dragon door een ander vers kruid naar

keuzes bieslook, basilicum, peterselie …

50 ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.