Delhaize - Folder van 01.02.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 50
Hier is pagina 50 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.02.2021 tot 31.03.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Pi VANDAAG KOOP IK …
STOOFPOTJE VAN MECHELSE KOEKOEK
0SSO BUCO MET TOMAAT
MET OLIJVEN EN CITROEN
20 NIN +1 U KOOKTIJD © GEMIDDELD
A 4 PERS.
verten: 25g- Koolhydraten: 19 g
ORE
pe
©
Vezels. 12g “Eiwitten 588
Vetten:33g -Koolhydraten:10 8.
9
Vezels:1g- Eiwitten.38g
« 4 sneden osso buco
« 2lbiokippenbouilon in
Ge 1,248)
poeder
« Ì Mechelse koekoek
+ 50 g boter
« 1 wortel
« 5d olijfolie
« 3 sjalotten
+ 2 takjes salie
« 1 selderstengel
«50 boter
« 500 g kleine vastkokende aardappelen
+ 2 laurierblaadjes
« 2 sjalotten
+ 3takjes tm
+ 2 citroenen
« 2 takjes rozemarijn
BANDOL
« 3 blikken "Polpa' Mutti (fine
« A takjes oregano
+ 2,5 dl zoete witte wijn
« 1 hele knoflookbol
tomatenpulp - 3 x400 g)
« Leentje knoflook
+ 130 groene olijven gevuld met
« 2eitroengrasstengels
« 500 g linguine
« Lel kruiden ‘Italia mix’
Serranoham Serpis (1 blik)
« 2 kleine groene pepers
« 50 bloem
Market Fresh
+ Lel biokippenbouillon in poeder
- Peper en zout
+ 25 d'rode win
« Peper en zout
@ Snijd de geschilde citroenen en sjalotten in grote stukken.
© Kruid de sneden osso buco met peper
Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels en snijd
BANDOL
en zout. Haal ze door de bloem, tik er het
ze overlangs in 2. Pel de knoflookbol, zonder de teentjes los te
2019
de overtollige bloem af en bak ze op een matig
Frankrijk -
maken, en snijd hem horizontaal in 2. Snijd de pepertjes in 2 en
Provence
vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, in een grote
ontpit ze.
sauteer pan met de hete olijfolie en boter.
© Snijd de kip in 4. Kruid ze met peper en zout en bak ze kort
Een wijn met
een vleugje rode
© snijd de geschitde wortel intussen in schijfjes
op een vrij hoog vuur aan de 2 kanten goudbruin, in een grote
vruchten, die wat
Snipper de selder, de sjalotten en de knoflook
sauteerpan met de hete boter. Meng intussen het bouillonpoeder
weg heeft van
® Haal het vlees uit de sauteerpan en fruit er
met 1 l warm water. Voeg de sjalotten, de citroenen, de knoflook,
cuberdons.
de groenten, de knoflook, de tijm en de helft
het citroengras, de pepertjes, de salie, de laurierblaadjes en de
van de oregano gedurende 1 min in. Leger de
rozemarijn toe in de sauteerpan. Meng 1 min en overgiet dan met
sneetjes osso buco bovenop. Bestrooi ze met de
de wijn en de warme bouillon. Zet het deksel op de pan en laat
Italiaanse kruidenmix en het bouillonpoeder.
30 min op een zacht vuurtje pruttelen
Voeg de rode wijn en de tomatenpulp toe. Zet het
© Voeg de hele geschilde aardappelen toe en laat zonder deksel
deksel op de pan en laat Lu op een heel zacht
nog 30 min op een zacht vuurtje pruttelen. De saus moet voldoende
vuurtje sudderen. Haal het deksel van de pan en
inkoken. Voeg de olijven toe en breng verder op smaak.
laat nog lu koken. Breng verder op smaak.
© Werk eventueel af met citroenschijfjes en met verse kruiden.
@ Kook de linguine volgens de instructies op
Dien heet op.
de verpakking. Serveer ze bij de osso buco,
5
Werk af met de rest van de oregano.
@- Geen zoete witte wijn in huis? Gebruik gewoon droge witte wijn en voeg er
een beetje honing aan toe.
@- zero waste-tip gebruik deschit en het loof van je
groenten voor een zelfgemaakte bouillon.
Kijk snel op p. 22!
KALKOENSCHNITZELS MET ZOETE AARDAPPELFRIETJES
Vetten: 36 Koolhydraten:75g
© Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen,
Vezels:2- Etwitten:Slg
snijd ze in frietjes en bestrijk ze langs alle kanten met olijfolie
Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de frietjes
+ 4 kalkoenlapjes (600 g)
Voor de zoete aardappelfrietjes:
« 3 eieren
over. Kruid ze met peper, zout en bestrooi ze met geriste tijm.
« 1 kg grote zoete aardappelen
Bak ze 25 min in de oven.
» Leitroen
- Aelolifolie
+ 100 gbloëm
+ 4 takjes tijm
@ Meng de eieren met peper en zout. Kruid de kalkoenlapjes met peper
en zout. Haal ze door de bloem, tik er de overtollige bloem af en dompel
+ 100 g panko
« Peper en zout
ze in de losgeklopte eieren. Haal ze ten slotte door de panko. Bak de
« Druivenpitlie
Voor de dragonsaus:
« Peper en zout
« del Griekse yoghurt
schnitzels goudbruin op een matig vuurtje in 2 grote braadpannen
« Lel mosterd
met een beetje druivenpitolie (warm, maar niet dampend)
« 3 takjes dragon
© Maak de saus: meng de mosterd, de yoghurt, de fijngehakte
« Peper en zout
dragon, peper en zout
@ Laat de schnitzels op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de
zoete aardappelfrietjes, de saus en citroen. Geef er een slaatje bij
Is anijssmaak niet echt je ding? Vervang de dragon door een ander vers kruid naar
keuzes bieslook, basilicum, peterselie …
50 ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.