Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 81
Hier is pagina 81 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
kookduel ®
Varkenskroon
Groentebrochette
met koffierub
met Berloumi en tzatziki «7
4 personen e bereiden: 1 u + rusten: 1 u + garen: 2 u
4 personen « 45 min
1 varkenskroon
1 kl kaneel
270 g Berloumi
tzatziki:
1 kg Spar krielaardappeltjes
1el espelettepeper
500 g gekleurde kerstomaatjes
1 kleine komkommer
Boni Selection kruidenboter
1 kl komijnpoeder
1 courgette
8 blaadjes verse munt
rub:
salade:
Boni Selection olijfolie
300 g Boni Selection
100 g bruine suiker
1 verpakking Spar veldsla
verse munt
Griekse yoghurt
40 g Spar gemalen
1 sjalotje
verse basilicum
2el citroensap
1 teen look
mokkakoffiebonen
1 appel
zeezout
40 g zeezout
1 rode biet
35 g versgemalen
1el Spar rozijntjes
Tzatziki: haal de zaadjes uit de komkommer en rasp hem grof.
zwarte peper
notenolie
Bestrooi met zout en laat uitlekken in een vergiet. Spoel afen
35 g gerookt paprikapoeder
ciderazijn
knijp het sap uit de komkommer.
10 g knoflookpoeder
Rol de blaadjes munt op tot een rolletje en snij in fijne reep-
jes. Pel de look en duw door de lookpers.
4.
Rub: meng de ingrediënten.
Meng de yoghurt met de uitgeknepen komkommer, de munt,
2
Snij het vlees kruisgewijs in aan de vetrand tot je door de vetlaag
het citroensap en de geperste look. Kruid met peper en zout.
heen bent. Masseer het vlees stevig in met de rub. Laat minstens
Zet in de koelkast.
1 u rusten op kamertemperatuur of een nacht in de koelkast.
Snij de munt en basilicum fijn.
Bewaar de rest van de rub in een afgesloten bokaal.
Snij de Berloumi in 24 stukjes, besprenkel met olijfolie en
bestrooi met % van de verse kruiden. Laat 30 min rusten.
Maak de barbecue klaar om indirect te grillen op lage temperatuur
(125°C) en onder deksel.
Snij de courgette met een dunschiller in linten.
Leg een vel aluminiumfolie op de grill boven het indirect gedeelte
Rijg een courgettelint in accordeonvorm op een brochette-
van de barbecue.
stokje. Steek er een gekleurde tomaat en een Berloumiblokje
Leg, als de temperatuur van de barbecue constant is, het varkens-
op en herhaal.
kroontje op de aluminiumfolie met de beenderen naar het vuur
Maak 12 kleine brochettes.
gericht.
Gril aan beide zijden tot de tomaatjes net niet openbarsten.
Gooi wat houtsnippers op de kolen en doe het deksel dicht.
10.
Snij de rest van de tomaatjes in kwartjes en meng samen met
Laat afgedekt garen in 2 à 2,5 u, afhankelijk van de dikte van het
de rest van de verse kruiden. Besprenkel met olijfolie. Kruid
vlees. Het vlees is klaar als de kerntemperatuur 55 à 60°C heeft. (*)
met versgemalen zwarte peper en zeezout.
11
Salade: snij de rode biet en appel in julienne. Pel het sjalotje en
Serveer de groentebrochettes met de kerstomaatjessalade en
snipper fijn. Schep samen met de rozijntjes door de veldsla. Breng
tzatziki.
op smaak met azijn en notenolie en kruid met peper en zout.
Kook de krielaardappeltjes gaar in de schil. Plet ze grof en schep
de kruidenboter erdoor. Kruid met versgemalen peper en zee-
zout.
ent
à
10.
ko
Snij het vlees aan en serveer met geplette aardappeltjes
en salade.
Meer weten
(*)Je kan dit testen door een vleesthermometer in de varkenskroon
over Berlaarse
te steken.
Berloumi?
De koffierub
superveel
Ontdek het op ww.mijnspar.be
smaak aan het vlees. Een extra
bij De wereld van Spar’.
I;
sausje is dus niet nodig.
a
Michel Torino
Oude Geuze Boon (7%)
(Torrontes, Argentinië)
>
Ee
« exotisch
« meer fruitige dan kruidige neus
- zeer frisse smaak
* intens in de mond
« toetsen van pompelmoes en eik
nn
« licht vet met een frisse zuurheid