Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 81




Hier is pagina 81 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

kookduel ®

Varkenskroon

Groentebrochette

met koffierub

met Berloumi en tzatziki «7

4 personen e bereiden: 1 u + rusten: 1 u + garen: 2 u

4 personen « 45 min

1 varkenskroon

1 kl kaneel

270 g Berloumi

tzatziki:

1 kg Spar krielaardappeltjes

1el espelettepeper

500 g gekleurde kerstomaatjes

1 kleine komkommer

Boni Selection kruidenboter

1 kl komijnpoeder

1 courgette

8 blaadjes verse munt

rub:

salade:

Boni Selection olijfolie

300 g Boni Selection

100 g bruine suiker

1 verpakking Spar veldsla

verse munt

Griekse yoghurt

40 g Spar gemalen

1 sjalotje

verse basilicum

2el citroensap

1 teen look

mokkakoffiebonen

1 appel

zeezout

40 g zeezout

1 rode biet

35 g versgemalen

1el Spar rozijntjes

Tzatziki: haal de zaadjes uit de komkommer en rasp hem grof.

zwarte peper

notenolie

Bestrooi met zout en laat uitlekken in een vergiet. Spoel afen

35 g gerookt paprikapoeder

ciderazijn

knijp het sap uit de komkommer.

10 g knoflookpoeder

Rol de blaadjes munt op tot een rolletje en snij in fijne reep-

jes. Pel de look en duw door de lookpers.

4.

Rub: meng de ingrediënten.

Meng de yoghurt met de uitgeknepen komkommer, de munt,

2

Snij het vlees kruisgewijs in aan de vetrand tot je door de vetlaag

het citroensap en de geperste look. Kruid met peper en zout.

heen bent. Masseer het vlees stevig in met de rub. Laat minstens

Zet in de koelkast.

1 u rusten op kamertemperatuur of een nacht in de koelkast.

Snij de munt en basilicum fijn.

Bewaar de rest van de rub in een afgesloten bokaal.

Snij de Berloumi in 24 stukjes, besprenkel met olijfolie en

bestrooi met % van de verse kruiden. Laat 30 min rusten.

Maak de barbecue klaar om indirect te grillen op lage temperatuur

(125°C) en onder deksel.

Snij de courgette met een dunschiller in linten.

Leg een vel aluminiumfolie op de grill boven het indirect gedeelte

Rijg een courgettelint in accordeonvorm op een brochette-

van de barbecue.

stokje. Steek er een gekleurde tomaat en een Berloumiblokje

Leg, als de temperatuur van de barbecue constant is, het varkens-

op en herhaal.

kroontje op de aluminiumfolie met de beenderen naar het vuur

Maak 12 kleine brochettes.

gericht.

Gril aan beide zijden tot de tomaatjes net niet openbarsten.

Gooi wat houtsnippers op de kolen en doe het deksel dicht.

10.

Snij de rest van de tomaatjes in kwartjes en meng samen met

Laat afgedekt garen in 2 à 2,5 u, afhankelijk van de dikte van het

de rest van de verse kruiden. Besprenkel met olijfolie. Kruid

vlees. Het vlees is klaar als de kerntemperatuur 55 à 60°C heeft. (*)

met versgemalen zwarte peper en zeezout.

11

Salade: snij de rode biet en appel in julienne. Pel het sjalotje en

Serveer de groentebrochettes met de kerstomaatjessalade en

snipper fijn. Schep samen met de rozijntjes door de veldsla. Breng

tzatziki.

op smaak met azijn en notenolie en kruid met peper en zout.

Kook de krielaardappeltjes gaar in de schil. Plet ze grof en schep

de kruidenboter erdoor. Kruid met versgemalen peper en zee-

zout.

ent

à

10.

ko

Snij het vlees aan en serveer met geplette aardappeltjes

en salade.

Meer weten

(*)Je kan dit testen door een vleesthermometer in de varkenskroon

over Berlaarse

te steken.

Berloumi?

De koffierub

superveel

Ontdek het op ww.mijnspar.be

smaak aan het vlees. Een extra

bij De wereld van Spar’.

I;

sausje is dus niet nodig.

a

Michel Torino

Oude Geuze Boon (7%)

(Torrontes, Argentinië)

>

Ee

« exotisch

« meer fruitige dan kruidige neus

- zeer frisse smaak

* intens in de mond

« toetsen van pompelmoes en eik

nn

« licht vet met een frisse zuurheid