Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 81


Hier is pagina 81 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.



Spar Folder 21.04.2020

Hier is pagina 81 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 81

kookduel ® Varkenskroon Groentebrochette met koffierub met Berloumi en tzatziki «7 4 personen e bereiden: 1 u + rusten: 1 u + garen: 2 u 4 personen « 45 min 1 varkenskroon 1 kl kaneel 270 g Berloumi tzatziki: 1 kg Spar krielaardappeltjes 1el espelettepeper 500 g gekleurde kerstomaatjes 1 kleine komkommer Boni Selection kruidenboter 1 kl komijnpoeder 1 courgette 8 blaadjes verse munt rub: salade: Boni Selection olijfolie 300 g Boni Selection 100 g bruine suiker 1 verpakking Spar veldsla verse munt Griekse yoghurt 40 g Spar gemalen 1 sjalotje verse basilicum 2el citroensap 1 teen look mokkakoffiebonen 1 appel zeezout 40 g zeezout 1 rode biet 35 g versgemalen 1el Spar rozijntjes Tzatziki: haal de zaadjes uit de komkommer en rasp hem grof. zwarte peper notenolie Bestrooi met zout en laat uitlekken in een vergiet. Spoel afen 35 g gerookt paprikapoeder ciderazijn knijp het sap uit de komkommer. 10 g knoflookpoeder Rol de blaadjes munt op tot een rolletje en snij in fijne reep- jes. Pel de look en duw door de lookpers. 4. Rub: meng de ingrediënten. Meng de yoghurt met de uitgeknepen komkommer, de munt, 2 Snij het vlees kruisgewijs in aan de vetrand tot je door de vetlaag het citroensap en de geperste look. Kruid met peper en zout. heen bent. Masseer het vlees stevig in met de rub. Laat minstens Zet in de koelkast. 1 u rusten op kamertemperatuur of een nacht in de koelkast. Snij de munt en basilicum fijn. Bewaar de rest van de rub in een afgesloten bokaal. Snij de Berloumi in 24 stukjes, besprenkel met olijfolie en bestrooi met % van de verse kruiden. Laat 30 min rusten. Maak de barbecue klaar om indirect te grillen op lage temperatuur (125°C) en onder deksel. Snij de courgette met een dunschiller in linten. Leg een vel aluminiumfolie op de grill boven het indirect gedeelte Rijg een courgettelint in accordeonvorm op een brochette- van de barbecue. stokje. Steek er een gekleurde tomaat en een Berloumiblokje Leg, als de temperatuur van de barbecue constant is, het varkens- op en herhaal. kroontje op de aluminiumfolie met de beenderen naar het vuur Maak 12 kleine brochettes. gericht. Gril aan beide zijden tot de tomaatjes net niet openbarsten. Gooi wat houtsnippers op de kolen en doe het deksel dicht. 10. Snij de rest van de tomaatjes in kwartjes en meng samen met Laat afgedekt garen in 2 à 2,5 u, afhankelijk van de dikte van het de rest van de verse kruiden. Besprenkel met olijfolie. Kruid vlees. Het vlees is klaar als de kerntemperatuur 55 à 60°C heeft. (*) met versgemalen zwarte peper en zeezout. 11 Salade: snij de rode biet en appel in julienne. Pel het sjalotje en Serveer de groentebrochettes met de kerstomaatjessalade en snipper fijn. Schep samen met de rozijntjes door de veldsla. Breng tzatziki. op smaak met azijn en notenolie en kruid met peper en zout. Kook de krielaardappeltjes gaar in de schil. Plet ze grof en schep de kruidenboter erdoor. Kruid met versgemalen peper en zee- zout. ent à 10. ko Snij het vlees aan en serveer met geplette aardappeltjes en salade. Meer weten (*)Je kan dit testen door een vleesthermometer in de varkenskroon over Berlaarse te steken. Berloumi? De koffierub superveel Ontdek het op ww.mijnspar.be smaak aan het vlees. Een extra bij De wereld van Spar’. I; sausje is dus niet nodig. a Michel Torino Oude Geuze Boon (7%) (Torrontes, Argentinië) > Ee « exotisch « meer fruitige dan kruidige neus - zeer frisse smaak * intens in de mond « toetsen van pompelmoes en eik nn « licht vet met een frisse zuurheid

Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 81