Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 51




Hier is pagina 51 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

mijn keuken @

*

N

Vegetarische moussaka «7

4 personen ® 50 min + oven: 30 min

1 aubergine

200 g Boni Selection groene

200 g Spar vastkokende

linzen

gd

aardappelen

50 g Spar gemalen kaas

me,

100g ui

arachideolie

2 tenen look

Boni Selection olijfolie

1 rode paprika

kaassaus:

400 g tomatenstukjes

30 g Spar boter

66 Dorien: “Op deze manier is minder

100 ml rode wijn

340 g bloem

1el gedroogde oregano

375 ml Boni Selection volle melk

vlees eten een eitje. Bovendien is

1 kl komijnpoeder

100 g Spar gemalen kaas

=" het een perfect gerecht om in het

1 kl kaneelpoeder

nootmuskaat

weekend in een grote portie te maken

1 blokje groentebouillon

en de overschot in te vriezen.”

1

Kook de linzen 20 min in 750 ml water en giet af.

“7.

|

N

Pel de ui en snipper fijn. Pel de look en pers fijn met een lookpers.

Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode paprika. Snij het

Lekker zonder vlees |

vruchtvlees in blokjes.

Verhit een bodempje arachideolie in een bakpan. Bak de ui met

look glazig.

A

Voeg de paprika toe en roerbak 1 min.

rn

Laat de oregano, komijn en kaneel kort meebakken en blus met

sr he

de rode wijn. Laat % verdampen.

Bevochtig met de tomatenstukjes en 200 ml water en voeg de

arts

voorgegaarde linzen en het groentebouillonblokje toe.

a

Ber u

x

Laat 30 min sudderen zonder deksel. Kruid met zwarte peper en

zout.

Fa

Schil de aardappelen en snij in schijven van 1 cm.

10

Verwijder de steelaanzet van de aubergine en snij in schijven

4

van 1 cm. Bestrooi de aubergineschijven met zout en laat 10 min

wu

trekken. Spoel ze af in een vergiet en dep goed droog.

me

11

kt

4

Stoom of kook de aardappelschijfjes 15 min.

12

Verwarm de oven voor op 200°C.

1

13

Verdeel van de linzenmengeling over een ovenschotel. Schik de

ud

Ot

An

aardappel- en aubergineschijfjes erop. Verdeel de overige helft

=

van de linzenmengeling erover.

)

14.

A

Kaassaus: smelt de boter in een kookpot. Roer de bloem erdoor.

Ed

Blus langzaam met de melk. Roer goed met een klopper om klon-

ters te vermijden. Laat 2 min al roerend koken.

15.

Roer er 100 g gemalen kaas door. Kruid met zwarte peper, zout

ke,

ES

en nootmuskaat.

NE

16.

Werk de ovenschotel af met de kaassaus.

Bestrooi met de overige gemalen kaas.

17.

Bak 30 min in de voorverwarmde oven.

a

É

+

Perez Cruz Cabernet Sauvignon

(Reserva, Maipo Alto Valley, Chili)

* zwart fruit en kruiden, met hints van gedroogd

fruit en vanille in de neus



« zachte, ronde, gepolijste en frisse tannines