Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 51
Hier is pagina 51 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
mijn keuken @
*
N
Vegetarische moussaka «7
4 personen ® 50 min + oven: 30 min
1 aubergine
200 g Boni Selection groene
200 g Spar vastkokende
linzen
gd
aardappelen
50 g Spar gemalen kaas
me,
100g ui
arachideolie
2 tenen look
Boni Selection olijfolie
1 rode paprika
kaassaus:
400 g tomatenstukjes
30 g Spar boter
66 Dorien: “Op deze manier is minder
100 ml rode wijn
340 g bloem
1el gedroogde oregano
375 ml Boni Selection volle melk
vlees eten een eitje. Bovendien is
1 kl komijnpoeder
100 g Spar gemalen kaas
=" het een perfect gerecht om in het
1 kl kaneelpoeder
nootmuskaat
weekend in een grote portie te maken
1 blokje groentebouillon
en de overschot in te vriezen.”
1
Kook de linzen 20 min in 750 ml water en giet af.
“7.
|
N
Pel de ui en snipper fijn. Pel de look en pers fijn met een lookpers.
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode paprika. Snij het
Lekker zonder vlees |
vruchtvlees in blokjes.
Verhit een bodempje arachideolie in een bakpan. Bak de ui met
look glazig.
A
Voeg de paprika toe en roerbak 1 min.
rn
Laat de oregano, komijn en kaneel kort meebakken en blus met
sr he
de rode wijn. Laat % verdampen.
Bevochtig met de tomatenstukjes en 200 ml water en voeg de
arts
voorgegaarde linzen en het groentebouillonblokje toe.
a
Ber u
x
Laat 30 min sudderen zonder deksel. Kruid met zwarte peper en
zout.
Fa
Schil de aardappelen en snij in schijven van 1 cm.
10
Verwijder de steelaanzet van de aubergine en snij in schijven
4
van 1 cm. Bestrooi de aubergineschijven met zout en laat 10 min
wu
trekken. Spoel ze af in een vergiet en dep goed droog.
me
11
kt
4
Stoom of kook de aardappelschijfjes 15 min.
12
Verwarm de oven voor op 200°C.
1
13
Verdeel van de linzenmengeling over een ovenschotel. Schik de
ud
Ot
An
aardappel- en aubergineschijfjes erop. Verdeel de overige helft
=
van de linzenmengeling erover.
)
14.
A
Kaassaus: smelt de boter in een kookpot. Roer de bloem erdoor.
Ed
Blus langzaam met de melk. Roer goed met een klopper om klon-
ters te vermijden. Laat 2 min al roerend koken.
15.
Roer er 100 g gemalen kaas door. Kruid met zwarte peper, zout
ke,
ES
en nootmuskaat.
NE
16.
Werk de ovenschotel af met de kaassaus.
Bestrooi met de overige gemalen kaas.
17.
Bak 30 min in de voorverwarmde oven.
a
É
+
Perez Cruz Cabernet Sauvignon
(Reserva, Maipo Alto Valley, Chili)
* zwart fruit en kruiden, met hints van gedroogd
fruit en vanille in de neus
—
« zachte, ronde, gepolijste en frisse tannines