Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 50
Hier is pagina 50 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Garnaalkroketten
20 stuks e 1 u 30 min
Ih
bi
Boni Selection groene linzen
bevatten veel eiwitten en
800 g ongepelde garnalen
6,6 g gelatine
zijn daarom een prima
1ui
cayennepeper
1 wortel
80 g Spar boter
vleesvervanger.
2 stengels selder
170 g bloem
groene stelen van 1 venkel
6 Spar eieren
3 tenen look
400 g paneermeel
35 g tomatenpuree
verse krulpeterselie
800 ml visfumet
partjes citroen
200 ml witte wijn
4,
Warm de oven voor op 220°C.
2:
Pel de garnalen en bewaar ze in de koelkast. Verdeel de
koppen en pantsers van de garnalen over een bakplaat
met bakpapier.
re
Bak 15 min in de voorverwarmde oven. Roer er de toma-
tenpuree door en laat nog 5 min verder bakken.
4.
Pel de ui en snij grof. Was de selder, venkelstelen en wor-
tel en snij grof. Plet de tenen look met de platte kant van
een chefmes of met de handpalm.
5.
en
ie
Verhit 25 g boter in een kookpot. Bak de ui en selder gla-
zig
Roer de wortel, venkelstelen en look erdoor. Voeg de
RN À
garnaalkoppen en pantsers toe. Blus met de witte wijn en
laat verdampen.
7
Bevochtig met de visfumet en breng aan de kook. Laat
15 min rustig koken, mix en zeef door een fijne zeef. Laat
4
Lip”.
afkoelen.
*
8.
Laat de gelatine weken in koud water.
9;
Smelt 50 g boter in een kookpot. Klop 70 g bloem door
2
de boter met een klopper. Voeg al roerend straalsgewijs
500 ml garnalenfond toe. Laat 1 min koken.
10
Haal van het vuur en roer er 2 eidooiers 1 na 1, de uitge-
knepen gelatine en de gepelde garnalen onder. Bewaar de
Ee:
eiwitten voor later. Kruid met cayennepeper en zout.
fl
11
Stort de vulling 2 cm hoog in een beboterde ovenschotel.
r
12;
EE
Dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast tot het
17
en
geheel opgesteven is.
|
T
13
Vul 3 diepe borden: 1 met paneermeel, 1 met de overige
men
Fl
nl
all
”
bloem en 1 met 4 losgeklopte eieren en de 2 overige
eiwitten.
nl
er
14.
Haal de vulling uit de koelkast en snij in gelijke delen van
ie
ongeveer 5 op 3 cm.
\
15
Haal elk deel eerst door de bloem, dan door het ei en dan
=;
me
PN
door het paneermeel. Herhaal de laatste 2 stappen (ei en
paneermeel).
16
Frituur de garnaalkroketten in een voorverwarmde fri-
N
Grimbergen Blanche (6%)
teuse op 180°C tot ze goudbruin zijn.
« ongefilterd, authentiek, licht troebel abdijbier
17.
Serveer met wat peterselie, een stukje citroen en nog wat
PEC
« frisfruitige tonen van geel fruit, kruid-
gepelde garnaaltjes.
nagel en koriander
A
ri
zt
a
we