Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 50




Hier is pagina 50 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Garnaalkroketten

20 stuks e 1 u 30 min

Ih

bi

Boni Selection groene linzen

bevatten veel eiwitten en

800 g ongepelde garnalen

6,6 g gelatine

zijn daarom een prima

1ui

cayennepeper

1 wortel

80 g Spar boter

vleesvervanger.

2 stengels selder

170 g bloem

groene stelen van 1 venkel

6 Spar eieren

3 tenen look

400 g paneermeel

35 g tomatenpuree

verse krulpeterselie

800 ml visfumet

partjes citroen

200 ml witte wijn

4,

Warm de oven voor op 220°C.

2:

Pel de garnalen en bewaar ze in de koelkast. Verdeel de

koppen en pantsers van de garnalen over een bakplaat

met bakpapier.

re

Bak 15 min in de voorverwarmde oven. Roer er de toma-

tenpuree door en laat nog 5 min verder bakken.

4.

Pel de ui en snij grof. Was de selder, venkelstelen en wor-

tel en snij grof. Plet de tenen look met de platte kant van

een chefmes of met de handpalm.

5.

en

ie

Verhit 25 g boter in een kookpot. Bak de ui en selder gla-

zig

Roer de wortel, venkelstelen en look erdoor. Voeg de

RN À

garnaalkoppen en pantsers toe. Blus met de witte wijn en

laat verdampen.

7

Bevochtig met de visfumet en breng aan de kook. Laat

15 min rustig koken, mix en zeef door een fijne zeef. Laat

4

Lip”.

afkoelen.

*

8.

Laat de gelatine weken in koud water.

9;

Smelt 50 g boter in een kookpot. Klop 70 g bloem door

2

de boter met een klopper. Voeg al roerend straalsgewijs

500 ml garnalenfond toe. Laat 1 min koken.

10

Haal van het vuur en roer er 2 eidooiers 1 na 1, de uitge-

knepen gelatine en de gepelde garnalen onder. Bewaar de

Ee:

eiwitten voor later. Kruid met cayennepeper en zout.

fl

11

Stort de vulling 2 cm hoog in een beboterde ovenschotel.

r

12;

EE

Dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast tot het

17

en

geheel opgesteven is.

|

T

13

Vul 3 diepe borden: 1 met paneermeel, 1 met de overige

men

Fl

nl

all



bloem en 1 met 4 losgeklopte eieren en de 2 overige

eiwitten.

nl

er

14.

Haal de vulling uit de koelkast en snij in gelijke delen van

ie

ongeveer 5 op 3 cm.

\

15

Haal elk deel eerst door de bloem, dan door het ei en dan

=;

me

PN

door het paneermeel. Herhaal de laatste 2 stappen (ei en

paneermeel).

16

Frituur de garnaalkroketten in een voorverwarmde fri-

N

Grimbergen Blanche (6%)

teuse op 180°C tot ze goudbruin zijn.

« ongefilterd, authentiek, licht troebel abdijbier

17.

Serveer met wat peterselie, een stukje citroen en nog wat

PEC

« frisfruitige tonen van geel fruit, kruid-

gepelde garnaaltjes.

nagel en koriander

A

ri

zt

a

we