Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 47




Hier is pagina 47 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

mijn keuken @

rn,

se

Koken met cou

scous

Siena

ee

à

um

66 Dorien: “Couscous is superveelzijdig.

Het staat minstens één keer in de week

op ons menu. Combineer het met tonijn,

een van mijn lievelingsingrediënten, en

je krijgt een gerecht waar ik echt niet

aan kan weerstaan!”

NE

Wist je dat …

couscous gemaakt wordt van grofgemalen

durumtarwe of gries? Via een draaitrommel wordt

het griesmeel omgevormd tot kleine bolletjes. Die

worden vervolgens gedroogd, net zoals pasta.

en,

Fi

Gebakken tonijn met Griekse couscoussalade

4 personen » 35 min

4tonijnsteaks

150 gBoni Selection Griekse yoghurt

250 g Boni Selection couscous

10 g lookpasta

1citroen

1 blokje groentebouillon

1 rode ui

10 blaadjes munt

1 komkommer

% potje verse platte peterselie

200 g tapastomaten

150 g feta

70 g Boni Selection zwarte olijven (ontpit)

2 el Boni Selection Griekse olijfolie

Breng 500 ml water met het groente-

8

Roer de rode ui, komkommer, tapas-

bouillonblokje aan de kook.

tomaten, zwarte olijven en groene

Giet de kokende groentebouillon over

kruiden onder de couscous. Breng op

de couscous en laat 10 min zwellen.

smaak met zwarte peper en citroen-

Voeg 2 el Griekse olijfolie toe en roer

sap.

de couscous los met een vork. Laat

Meng de Griekse yoghurt met de

afkoelen.

lookpasta. Kruid met zwarte peper,

Pel de rode ui en snipper in halve ringen.

zout en enkele druppels citroensap.

10.

B

Spoel de ui in een zeef onder koud stro-

Verhit wat olijfolie in een antikleef-

mend water om de smaak te verzachten.

pan.

et]

Er

Halveer de komkommer in de lengte en

11

Bak de tonijnsteaks 2 min aan elke

verwijder de meeste zaadjes met een

kant zodat ze vanbinnen nog mooi

koffielepel. Snij het vruchtvlees met

rauw zijn.

a

12

Serveer de tonijn met de Griekse

schil in fijne blokjes.

Snij de tapastomaten in 4. Snij de

couscous. Verkruimel de feta erover

zwarte olijven in schijfjes.

en lepel er wat Griekse yoghurt bij.

Snipper de munt en platte peterselie

fijn.