Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 47
Hier is pagina 47 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
mijn keuken @
rn,
se
Koken met cou
scous
Siena
ee
à
um
66 Dorien: “Couscous is superveelzijdig.
Het staat minstens één keer in de week
op ons menu. Combineer het met tonijn,
een van mijn lievelingsingrediënten, en
je krijgt een gerecht waar ik echt niet
aan kan weerstaan!”
NE
Wist je dat …
couscous gemaakt wordt van grofgemalen
durumtarwe of gries? Via een draaitrommel wordt
het griesmeel omgevormd tot kleine bolletjes. Die
worden vervolgens gedroogd, net zoals pasta.
en,
Fi
Gebakken tonijn met Griekse couscoussalade
4 personen » 35 min
4tonijnsteaks
150 gBoni Selection Griekse yoghurt
250 g Boni Selection couscous
10 g lookpasta
1citroen
1 blokje groentebouillon
1 rode ui
10 blaadjes munt
1 komkommer
% potje verse platte peterselie
200 g tapastomaten
150 g feta
70 g Boni Selection zwarte olijven (ontpit)
2 el Boni Selection Griekse olijfolie
Breng 500 ml water met het groente-
8
Roer de rode ui, komkommer, tapas-
bouillonblokje aan de kook.
tomaten, zwarte olijven en groene
Giet de kokende groentebouillon over
kruiden onder de couscous. Breng op
de couscous en laat 10 min zwellen.
smaak met zwarte peper en citroen-
Voeg 2 el Griekse olijfolie toe en roer
sap.
de couscous los met een vork. Laat
Meng de Griekse yoghurt met de
afkoelen.
lookpasta. Kruid met zwarte peper,
Pel de rode ui en snipper in halve ringen.
zout en enkele druppels citroensap.
10.
B
Spoel de ui in een zeef onder koud stro-
Verhit wat olijfolie in een antikleef-
mend water om de smaak te verzachten.
pan.
et]
Er
Halveer de komkommer in de lengte en
11
Bak de tonijnsteaks 2 min aan elke
verwijder de meeste zaadjes met een
kant zodat ze vanbinnen nog mooi
koffielepel. Snij het vruchtvlees met
rauw zijn.
a
12
Serveer de tonijn met de Griekse
schil in fijne blokjes.
Snij de tapastomaten in 4. Snij de
couscous. Verkruimel de feta erover
zwarte olijven in schijfjes.
en lepel er wat Griekse yoghurt bij.
Snipper de munt en platte peterselie
fijn.