Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 33




Hier is pagina 33 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

lekker Italiaans ©

BE

MI PIATTI

4 BE

ae

07

st

4 personen « 1u

250 g kastanjechampignons

500 g tipo 00 bloem

Spar boter

5 Spar eieren

1kl zout

Spar boter

2 el water

verse salie

citroensap

200 g geraspte

Parmezaanse kaas

pastamachine

1teen look

uitsteekvormpje

2 sjalotten

strooi de bloem in een hoopje op je werkblad. Maak

een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren

|

Strooi het zout op de rand van de bloem en giet het water in

+

het kuiltje.

Pr

Meng de eieren en het water door de bloem met de vingers

4

|

van 1 hand of een vork. Blijf mengen tot een dikke pasta.

Kneed met beide handen tot een zacht en soepel deeg

gedurende 10 min. Is het deeg te droog, maak dan je handen

a

Te AR

..

nat en kneed verder. Is het deeg te plakkerig, voeg dan nog

wat bloem toe.

Verpak in plasticfolie en laat minstens 20 min rusten

*

pel de sjalotten en snipper ze fijn. Reinig de champig-

x

‚x —

a

Le

nons en snij in kwartjes. Pel en plet de look

Smelt een klontje boter in een pan op een matig vuur en

stoof de sjalotten en look glazig.

a

Voeg de paddenstoelen toe, kruid royaal met peper en zout

en laat gaar bakken.

we

Doe het mengsel in de hakmolen en mix tot een homogene

massa

4

re,

Giet in een kom en schep de gemalen Parmezaanse kaas

é,

Mi

Zi

En

erdoor, tot je een droge puree bekomt. Laat opstijven in de

koelkast.

P' 4

Draai het deeg door de pastamachine in dunne vellen.

rer

Leg porties (1 kl) vulling op het vel pastadeeg met + 3 cm

Mn

Er:

tussenruimte.

an

Bedek met een tweede vel pastadeeg en druk goed aan

4

zodat er geen lucht in de ravioli zit

a

Dan

4

Duw met een uitsteekvormpje tot ravioli en druk de beide

dd

pastavellen goed op elkaar.

.

Breng een ruime pot met gezouten water aan de kook

snij de verse salie fijn. Smelt de boter en laat kleuren tot

}

hazelnootkleur.

à

Voeg de salie en een scheutje citroensap toe. Haal van het

0

vuur.

I

Gaar de ravioli in kokend water tot ze komen bovendrijven

Giet af, verdeel de ravioli over de borden en schep de salie-

ke

a

boter erover. Serveer warm