Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 36
Hier is pagina 36 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
7
, =
wW
_
LE
4 personen
40 min
Bi
300 g Boni Selection
3 teentjes look
€ Fa
risottorijst
Lel peterselie
1,5 | groentebouillon
Lel bieslook
1 grote ui
1 stuk Parmezaanse kaas
1 grote preistengel
3 el Boni Selection olijfolie
500 g Boni Selection
25 g Spar boter
diepvrieserwtjes
15 cl droge witte wijn
150 g groene asperges
rs
Pel de ui en snipper fijn. Pel de teentjes look en druk
plat met de zijkant van een chefmes.
Laat de diepvrieserwtjes ontdooien.
Snij het witte gedeelte van de prei fijn. Snij de
asperges in 3 stukken.
Breng de groentebouillon aan de kook en blancheer
à,
ie
de asperges hierin 2 min. Schep uit het vocht en
hou apart.
=,
Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem.
g
Stoof de ui en preisnippers hierin zacht.
af] i 15
Voeg de geplette teentjes look toe. Schep de rijst er-
|
door en bak zachtjes mee tot de korrels glanzen en
=
glazig zijn. Overgiet met de wijn en laat uitdampen.
Voeg vervolgens steeds een pollepel warme bouil-
a
“
lon toe en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend
opnemen voor je een nieuwe lepel toevoegt. Roer
regelmatig met een houten lepel.
Roer, als % van de bouillon opgebruikt is, de
ontdooide erwtjes door de rijst en ga verder met
bouillon toevoegen tot de rijst ‘al dente’ is
Ld
=
(normaal is dat na + 15 à 18 min).
+
Haal de pot van het vuur.
L
Snipper de bieslook en peterselie fijn. Rasp de
Parmezaanse kaas tot je 3 el bekomt. Schep de krui-
den, stukjes asperge en geraspte Parmezaanse kaas
erdoor. Breng op smaak met peper, zout en boter.
Voeg naar smaak nog wat extra bouillon toe voor
een meer vloeibare risotto.
ki
er
Risi e bisi komt uit Venetië en wordt er tradi-
tioneel op 25 april geserveerd, de feestdag van
=
v
Marcus, de patroonheilige van Venetië. Vroeger
werd het gerecht gemaakt met verse erwtjes,
aangevoerd van het eiland Sant'Erasmo op een
boogscheut van Venetië. Zo werd meteen ook de
start van de lente gevierd.