Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 36




Hier is pagina 36 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

7

, =

wW

_

LE

4 personen

40 min

Bi

300 g Boni Selection

3 teentjes look

€ Fa

risottorijst

Lel peterselie

1,5 | groentebouillon

Lel bieslook

1 grote ui

1 stuk Parmezaanse kaas

1 grote preistengel

3 el Boni Selection olijfolie

500 g Boni Selection

25 g Spar boter

diepvrieserwtjes

15 cl droge witte wijn

150 g groene asperges

rs

Pel de ui en snipper fijn. Pel de teentjes look en druk

plat met de zijkant van een chefmes.

Laat de diepvrieserwtjes ontdooien.

Snij het witte gedeelte van de prei fijn. Snij de

asperges in 3 stukken.

Breng de groentebouillon aan de kook en blancheer

à,

ie

de asperges hierin 2 min. Schep uit het vocht en

hou apart.

=,

Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem.

g

Stoof de ui en preisnippers hierin zacht.

af] i 15

Voeg de geplette teentjes look toe. Schep de rijst er-

|

door en bak zachtjes mee tot de korrels glanzen en

=

glazig zijn. Overgiet met de wijn en laat uitdampen.

Voeg vervolgens steeds een pollepel warme bouil-

a



lon toe en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend

opnemen voor je een nieuwe lepel toevoegt. Roer

regelmatig met een houten lepel.

Roer, als % van de bouillon opgebruikt is, de

ontdooide erwtjes door de rijst en ga verder met

bouillon toevoegen tot de rijst ‘al dente’ is

Ld

=

(normaal is dat na + 15 à 18 min).

+

Haal de pot van het vuur.

L

Snipper de bieslook en peterselie fijn. Rasp de

Parmezaanse kaas tot je 3 el bekomt. Schep de krui-

den, stukjes asperge en geraspte Parmezaanse kaas

erdoor. Breng op smaak met peper, zout en boter.

Voeg naar smaak nog wat extra bouillon toe voor

een meer vloeibare risotto.

ki

er

Risi e bisi komt uit Venetië en wordt er tradi-

tioneel op 25 april geserveerd, de feestdag van

=

v

Marcus, de patroonheilige van Venetië. Vroeger

werd het gerecht gemaakt met verse erwtjes,

aangevoerd van het eiland Sant'Erasmo op een

boogscheut van Venetië. Zo werd meteen ook de

start van de lente gevierd.