Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 75




Hier is pagina 75 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

verhaal van ®

Vincent en Damien zijn terecht

fier op deze evolutie. Al blijft de

smaak van het ijs natuurlijk het

allerbelangrijkste. “Smaak primeert

boven alles,” zegt Damien. “We

voegen geen suiker toe. Het zoete

komt van natuurlijke zoetstoffen.

Enkel de beste

Het karamelijs

combineert

Ons ijs bestaat voor 70% uit melk.

vanillestokjes

Die halen we elke ochtend op bij

en

komen in

een intens

aanmerking. Die

gekaramelliseerde

ar

boeren in de Hoge Venen. De melk

wu,

d

pasteuriseren we eerst, om er

ii ©

worden met de

en rijke smaak met

grootste zorg

een vleugje zout

wire

vervolgens ijs van te draaien. Ook de

room in ons ijs is vers en halen we

verwerkt, zodat

en is daarbij een

hun parfum

eerbetoon aan de

rechtstreeks bij de boeren. Lokale

‘babelutte’, een

optimaal vrijkomt.

bedrijven ondersteunen en de keten

tijdloos snoepje.

zo kort mogelijk houden, vinden

ne

we erg belangrijk. Zo kunnen we de

impact op het milieu beperken.”

uf

Het fruitige aroma

“Onze productie zit eigenlijk in

van de cuberdons

Aan het zachte

Francorchamps, maar hier, in

>

proef je meteen.



Binche, testen we de recepten en

base: ©

roomijs wordt

De fijne stukjes

heerlijke Belgische

framboos geven

nieuwe smaken. De smaak van

de melk varieert naargelang de

chocolade

een licht zurige

toegevoegd. Dat is

toets aan het

seizoenen. Veel hangt af van wat

genieten geblazen!

geheel.

de koeien eten. Dus we blijven het

hele jaar door de recepten uitvoerig

testen. Neem nu ons vanilleroomijs.

=

Daarvoor warmen we eerst melk

en volle room op. Daarna voeg ik de

andere ingrediënten toe en laat ik

het geheel opwarmen tot 50°C. Dan

hs

moet alles afkoelen en indikken en

is het tijd om ons steringrediënt

toe te voegen: vanille uit

F

Madagaskar. Ik haal het merg uit de



vanillestokken en voeg het samen

met wat natuurlijke wortelkleurstof

D)

toe aan het mengsel. Bij het ijs,

on

zoals Babelutte - gezouten karamel

SJ

en cuberdon, voegen we de smaak

aan de hand van natuurlijke

k

fruitextracten toe. Hiervoor werken

we samen met een lokaal bedrijf

gespecialiseerd in extracten

afkomstig van fruit. Zo’n 24 tot 48

F- æ

s

uur later draaien we het ijs af en is

het tijd om … te proeven (lacht).”