Spar - Folder van 21.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 75
Hier is pagina 75 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 21.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
verhaal van ®
Vincent en Damien zijn terecht
fier op deze evolutie. Al blijft de
smaak van het ijs natuurlijk het
allerbelangrijkste. “Smaak primeert
boven alles,” zegt Damien. “We
voegen geen suiker toe. Het zoete
komt van natuurlijke zoetstoffen.
Enkel de beste
Het karamelijs
combineert
Ons ijs bestaat voor 70% uit melk.
vanillestokjes
Die halen we elke ochtend op bij
en
komen in
een intens
aanmerking. Die
gekaramelliseerde
ar
boeren in de Hoge Venen. De melk
wu,
d
pasteuriseren we eerst, om er
ii ©
worden met de
en rijke smaak met
grootste zorg
een vleugje zout
wire
vervolgens ijs van te draaien. Ook de
room in ons ijs is vers en halen we
verwerkt, zodat
en is daarbij een
hun parfum
eerbetoon aan de
rechtstreeks bij de boeren. Lokale
‘babelutte’, een
optimaal vrijkomt.
bedrijven ondersteunen en de keten
tijdloos snoepje.
zo kort mogelijk houden, vinden
ne
we erg belangrijk. Zo kunnen we de
impact op het milieu beperken.”
uf
Het fruitige aroma
“Onze productie zit eigenlijk in
van de cuberdons
Aan het zachte
Francorchamps, maar hier, in
>
proef je meteen.
€
Binche, testen we de recepten en
base: ©
roomijs wordt
De fijne stukjes
heerlijke Belgische
framboos geven
nieuwe smaken. De smaak van
de melk varieert naargelang de
chocolade
een licht zurige
toegevoegd. Dat is
toets aan het
seizoenen. Veel hangt af van wat
genieten geblazen!
geheel.
de koeien eten. Dus we blijven het
hele jaar door de recepten uitvoerig
testen. Neem nu ons vanilleroomijs.
=
Daarvoor warmen we eerst melk
en volle room op. Daarna voeg ik de
andere ingrediënten toe en laat ik
het geheel opwarmen tot 50°C. Dan
hs
moet alles afkoelen en indikken en
is het tijd om ons steringrediënt
toe te voegen: vanille uit
F
Madagaskar. Ik haal het merg uit de
€
vanillestokken en voeg het samen
met wat natuurlijke wortelkleurstof
D)
toe aan het mengsel. Bij het ijs,
on
zoals Babelutte - gezouten karamel
SJ
en cuberdon, voegen we de smaak
aan de hand van natuurlijke
k
fruitextracten toe. Hiervoor werken
we samen met een lokaal bedrijf
gespecialiseerd in extracten
afkomstig van fruit. Zo’n 24 tot 48
F- æ
s
uur later draaien we het ijs af en is
het tijd om … te proeven (lacht).”