Delhaize - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 92




Hier is pagina 92 van 114 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

13

FA ve wineios

RVIE TT}

UI

IC

1]

a

Nog ie

mand een

>

|

a

=

z

m

ie

u

à

ur

|

|

1

X

Wij Belgen zijn fervente cavadrinkers. Van een

doordeweekse brunch tot een verjaardagsfeestje

of een geboorte: (bijna) overal waar mensen

NY

a

BAR

samenkomen, vloeit de cava rijkelijk. Vaak staat er

CEL

Codorníu

ora

Cuvée

een fles Codorniu klaar. Bruno Colomer, wijnmaker

Barcelona

bij Codorníu, legt met veel plezier uit hoe dat komt.

BRUNO COLOM

‘We zijn het oudste familiebedrijf

én pioniers in het verminderen van het gewicht

van Spanje en het 17de oudste familiebedrijf ter

van onze cavaflessen. Een sleutelfactor in het

wereld. We maken al sinds 1551 kwaliteitsvolle

verminderen van onze CO‚-voetafdruk. Tot slot

wijnen en cava's, En dat is geen job, maar een

zijn we onze wijngaarden aan het transformeren

ware passie. Een echt plezier. Geen wonder: overal

tot biologische wijngaarden. Meer nog: over

waar onze flessen op tafel verschijnen, wordt feest

3 jaar willen we enkel nog 100

oz,

%

biologische

®

gevierd. Na zoveel jaren zijn we er bovendien in

cava's schenken!”

geslaagd om onze techniek te perfectioneren om

jullie lezers de beste wijnen en cava's te schenken.

Wat is jouw favoriete wijn of cava?

We hebben verschillende wijngaarden voor

BRUNO: “Goh, het is moeilijk om er één te kiezen

verschillende doeleinden. Daarnaast is elke fase van

(lacht). Ik zal misschien beginnen met één van de

het wijnmaken gericht op een specifiek eindproduct

meest representatieve cava's van ons wijnhuis: de

met een oenologische eigenheid. Wat onze cava's

Codorníu Vintage Brut. Het is een traditionele

delen? Wel, al onze cava's kenmerken zich door

cava met frisse, milde aroma's van citroen.

hun frisse, levendige karakter. Ze rijpen 9 tot

Codorníu Cuvée Barcelona 1872 Brut is een ode

120 maanden, maar je herkent altijd de fraîcheur

aan het jaar waarin Josep Raventós de allereerste

van fruit”

cava produceerde. Het is een moderne cava met

een lichte body en subtiele aroma's van appel en

Hoe duurzaam zijn jullie wijnen?

peer. Ook leuk: de biologische Codorníu Anna

Brut of de non-alcoholische Codorníu ZerO wit of

BRUNO: “We waren al bezig met duurzaamheid

vooraleer het concept bestond. De oorsprong

rosé boordevol tropisch fruit”

van onze wijnen ligt — letterlijk en figuurlijk —

in de aarde en daarom zijn we verplicht om

Tot slot: heb je nog foodpairingtips?

er zorg voor te dragen. Gisteren, vandaag

BRUNO: “De magie van cava is zijn veelzijdigheid.

en morgen. We hebben heel wat duurzame

De Spaanse bubbels passen perfect bij elk soort

initiatieven lopen, zoals een fotovoltaïsche

gerecht. Zeker als je voor jonge, pure cava's zoals

installatie die 10

(2

76

van onze energiebehoefte

die van Codorníu kiest. Kraak gerust een fles

dekt. De rest van onze energie kopen we bij

als apero of begeleider van je voor-, hoofd- of

gecertificeerde hernieuwbare energiebronnen.

nagerecht. Onze cava's doen het goed bij mild

Daarnaast hergebruiken we 99% van ons afval

gekruide gerechten zoals gegrilde groenten, sautés

van karton en glas tot wijnafval. We zijn een

en papillotes, wit vlees en gestoomde vis …

enorme voorstander van de circulaire economie

natuurlijk bij elke vorm van zoete desserts.”

92

D16_Guide des vins.indd 92

2007120 16:44