Delhaize - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 92
Hier is pagina 92 van 114 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
13
FA ve wineios
RVIE TT}
UI
IC
1]
a
Nog ie
mand een
>
|
a
=
z
m
ie
u
à
ur
|
|
1
X
Wij Belgen zijn fervente cavadrinkers. Van een
doordeweekse brunch tot een verjaardagsfeestje
of een geboorte: (bijna) overal waar mensen
NY
a
BAR
samenkomen, vloeit de cava rijkelijk. Vaak staat er
CEL
Codorníu
ora
Cuvée
een fles Codorniu klaar. Bruno Colomer, wijnmaker
Barcelona
bij Codorníu, legt met veel plezier uit hoe dat komt.
BRUNO COLOM
‘We zijn het oudste familiebedrijf
én pioniers in het verminderen van het gewicht
van Spanje en het 17de oudste familiebedrijf ter
van onze cavaflessen. Een sleutelfactor in het
wereld. We maken al sinds 1551 kwaliteitsvolle
verminderen van onze CO‚-voetafdruk. Tot slot
wijnen en cava's, En dat is geen job, maar een
zijn we onze wijngaarden aan het transformeren
ware passie. Een echt plezier. Geen wonder: overal
tot biologische wijngaarden. Meer nog: over
waar onze flessen op tafel verschijnen, wordt feest
3 jaar willen we enkel nog 100
oz,
%
biologische
®
gevierd. Na zoveel jaren zijn we er bovendien in
cava's schenken!”
geslaagd om onze techniek te perfectioneren om
jullie lezers de beste wijnen en cava's te schenken.
Wat is jouw favoriete wijn of cava?
We hebben verschillende wijngaarden voor
BRUNO: “Goh, het is moeilijk om er één te kiezen
verschillende doeleinden. Daarnaast is elke fase van
(lacht). Ik zal misschien beginnen met één van de
het wijnmaken gericht op een specifiek eindproduct
meest representatieve cava's van ons wijnhuis: de
met een oenologische eigenheid. Wat onze cava's
Codorníu Vintage Brut. Het is een traditionele
delen? Wel, al onze cava's kenmerken zich door
cava met frisse, milde aroma's van citroen.
hun frisse, levendige karakter. Ze rijpen 9 tot
Codorníu Cuvée Barcelona 1872 Brut is een ode
120 maanden, maar je herkent altijd de fraîcheur
aan het jaar waarin Josep Raventós de allereerste
van fruit”
cava produceerde. Het is een moderne cava met
een lichte body en subtiele aroma's van appel en
Hoe duurzaam zijn jullie wijnen?
peer. Ook leuk: de biologische Codorníu Anna
Brut of de non-alcoholische Codorníu ZerO wit of
BRUNO: “We waren al bezig met duurzaamheid
vooraleer het concept bestond. De oorsprong
rosé boordevol tropisch fruit”
van onze wijnen ligt — letterlijk en figuurlijk —
in de aarde en daarom zijn we verplicht om
Tot slot: heb je nog foodpairingtips?
er zorg voor te dragen. Gisteren, vandaag
BRUNO: “De magie van cava is zijn veelzijdigheid.
en morgen. We hebben heel wat duurzame
De Spaanse bubbels passen perfect bij elk soort
initiatieven lopen, zoals een fotovoltaïsche
gerecht. Zeker als je voor jonge, pure cava's zoals
installatie die 10
(2
76
van onze energiebehoefte
die van Codorníu kiest. Kraak gerust een fles
dekt. De rest van onze energie kopen we bij
als apero of begeleider van je voor-, hoofd- of
gecertificeerde hernieuwbare energiebronnen.
nagerecht. Onze cava's doen het goed bij mild
Daarnaast hergebruiken we 99% van ons afval
gekruide gerechten zoals gegrilde groenten, sautés
van karton en glas tot wijnafval. We zijn een
en papillotes, wit vlees en gestoomde vis …
enorme voorstander van de circulaire economie
natuurlijk bij elke vorm van zoete desserts.”
92
D16_Guide des vins.indd 92
2007120 16:44