Delhaize - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 49




Hier is pagina 49 van 114 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

LOKAAL VERHAAL JA

SHRIMP CAKES MET YOGHURTSAUS

BLANQUETTE VAN VIS

MET GRIJZE GARNALEN

Vezel

8-Ewit

vert

46 g- Koolhı

78;

@

vezels-10g - Eiwitten: 46g

» 300 g rauwe gepelde

» Ye bussel basilicum

» 500 g visfilets naar keuze:

« 2.dl zure room,

garnaalstaarten «

* Ms bussel bieslook

… 200 g gepelde grijze garnalen

+ Vs rode peper

kabeljauw, zalm, roodbaars,

+ 2,5 dl witte wijn

“lei

» Peper en zout

zeeduivel …

« 4 dl ‘Noordzeegarnalenfond’

« 1 bussel lente-uitjes

Voor de yoghurtsaus:

rs

« 200 g gepelde grijze garnalen

Fundo

» 375 g ‘Pizza Croccantina met

» 250 g yoghurt natuur

+ 300 g biowortelen

« 2x 1,9 dl visfond

+ J bioknolselder

» 5dl ‘groentebouillon’ Fundo

olijfolie’ Campagna Romana

» Lelolijfolie

» 6 cl melk

+ 1 bussel koriander

» 2 biopreistengels

« 60 g boter

« Zel olijfolie

+ Peper en zout

+ 2 citroenen

« 3 el olijfolie

« 1 bussel koriander

» 250 g basmatirijst

« 4 takjes tijm

+ 60 g bloem

+ Peper en zout

© Verkruimel de Pizza Croccantina in de elektrische

hakmolen tot paneermeel.

@ Maak de wortelen en de knolselder schoon. Schil ze

@ Hak de (ontdooide) rauwe garnaalstaarten heel fijn met

ertdoe de groenteschillen in een grote kookpot. Maak de

prei schoon, houd het wit apart en doe het groen ook in de

een mes. Hak de lente-uitjes, de koriander, het basilicum,

de bieslook en de rode peper fijn. Meng alle kruiden in

kookpot. Giet er de 2 soorten fond en de bouillon bij. Breng

aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 20 min

een slakom met de grijze garnalen, het ei, de melk en het

pruttelen.

paneermeel. Breng verder op smaak.

© Vorm platte balletjes (+ 16 stuks) en bak ze 3 min

@ Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Snijd de

wortelen in 2 en snijd elke helft overlangs nog eens in 2,

per kant goudbruin op een matig vuurtje, in een grote

®

Snijd de knolselder in dikke staafjes. Bedek een ovenplaat

braadpan met de olijfolie.

@ Maak intussen de saus: meng de yoghurt met de

met bakpapier en verdeel er de wortelen en de knolselder

%

over. Besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout,

gehakte koriander, de olie, peper en zout.

en bestrooi met tijm. Bak 22 min in de oven.

© Serveer de shrimp cakes warm of koud, met de saus

en een slaatje.

® Filter de bouillon en giet hem terug in de kookpot.

u

fi

Snijd de preiwitten in 2 en snijd elke helft nog eens

Gebruik (een deel van) de rest van het rode pepertje in de saus

overlangs in 4. Doe de prei in de bouillon, voeg de witte

voor een extra spicy ervaring!

wijn toe en laat gedurende 10 min sudderen (voeg indien

nodig een beetje water toe).

@ Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

@ Giet de prei af (houd de bouillon apart). Smelt de boter

in de kookpot, bestuif met bloem en meng 1 min. Voeg

beetje bij beetje de bouillon al kloppend toe en meng tot

en mooie gladde textuur. Voeg de zure room en het sap

van 1 citroen toe. Breng verder op smaak.

@ Doe alle groenten in de kookpot, breng opnieuw tot

ZOE 2018

Griekenland — Peloponnesos

net onder het kookpunt en schik er de visfilets in porties

Skouras-wijngaard

bovenop. Zet het deksel op de pan en laat 3 à 4 min

Druivensoorten: 60% roditis - 40% moscofilero.

sudderen, naargelang de grootte van de stukken. Voeg de

Een droge, levendige witte wijn uit een van de

grijze garnalen toe en haal de pan van het vuur.

betere Griekse wijnstreken. Zijn citrustonen

@ Dien meteen op, met de rijst en citroenpartjes.

(sinaasappelbloesem, limoen) geven je

=

shrimp cakes een lekker frisse toets.

Gehaast? Kook de groenteschillen niet in de bouillon en begin

meteen met het bakken van de groenten in de oven.

EEN SPECIALE BEREIDING NODIG?

EEN GROTE HOEVEELHEID?

het aan onze

visspecialisten of bel je

Delhaize supermarkt

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

49

D70_Pette histoire.indd 49

®

20/07/20 17:22