Delhaize - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 49
Hier is pagina 49 van 114 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
LOKAAL VERHAAL JA
SHRIMP CAKES MET YOGHURTSAUS
BLANQUETTE VAN VIS
MET GRIJZE GARNALEN
Vezel
8-Ewit
vert
46 g- Koolhı
78;
@
vezels-10g - Eiwitten: 46g
» 300 g rauwe gepelde
» Ye bussel basilicum
» 500 g visfilets naar keuze:
« 2.dl zure room,
garnaalstaarten «
* Ms bussel bieslook
… 200 g gepelde grijze garnalen
+ Vs rode peper
kabeljauw, zalm, roodbaars,
+ 2,5 dl witte wijn
“lei
» Peper en zout
zeeduivel …
« 4 dl ‘Noordzeegarnalenfond’
« 1 bussel lente-uitjes
Voor de yoghurtsaus:
rs
« 200 g gepelde grijze garnalen
Fundo
» 375 g ‘Pizza Croccantina met
» 250 g yoghurt natuur
+ 300 g biowortelen
« 2x 1,9 dl visfond
+ J bioknolselder
» 5dl ‘groentebouillon’ Fundo
olijfolie’ Campagna Romana
» Lelolijfolie
» 6 cl melk
+ 1 bussel koriander
» 2 biopreistengels
« 60 g boter
« Zel olijfolie
+ Peper en zout
+ 2 citroenen
« 3 el olijfolie
« 1 bussel koriander
» 250 g basmatirijst
« 4 takjes tijm
+ 60 g bloem
+ Peper en zout
© Verkruimel de Pizza Croccantina in de elektrische
hakmolen tot paneermeel.
@ Maak de wortelen en de knolselder schoon. Schil ze
@ Hak de (ontdooide) rauwe garnaalstaarten heel fijn met
ertdoe de groenteschillen in een grote kookpot. Maak de
prei schoon, houd het wit apart en doe het groen ook in de
een mes. Hak de lente-uitjes, de koriander, het basilicum,
de bieslook en de rode peper fijn. Meng alle kruiden in
kookpot. Giet er de 2 soorten fond en de bouillon bij. Breng
aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 20 min
een slakom met de grijze garnalen, het ei, de melk en het
pruttelen.
paneermeel. Breng verder op smaak.
© Vorm platte balletjes (+ 16 stuks) en bak ze 3 min
@ Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Snijd de
wortelen in 2 en snijd elke helft overlangs nog eens in 2,
per kant goudbruin op een matig vuurtje, in een grote
®
Snijd de knolselder in dikke staafjes. Bedek een ovenplaat
braadpan met de olijfolie.
@ Maak intussen de saus: meng de yoghurt met de
met bakpapier en verdeel er de wortelen en de knolselder
%
over. Besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout,
gehakte koriander, de olie, peper en zout.
en bestrooi met tijm. Bak 22 min in de oven.
© Serveer de shrimp cakes warm of koud, met de saus
en een slaatje.
® Filter de bouillon en giet hem terug in de kookpot.
u
fi
Snijd de preiwitten in 2 en snijd elke helft nog eens
Gebruik (een deel van) de rest van het rode pepertje in de saus
overlangs in 4. Doe de prei in de bouillon, voeg de witte
voor een extra spicy ervaring!
wijn toe en laat gedurende 10 min sudderen (voeg indien
nodig een beetje water toe).
@ Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
@ Giet de prei af (houd de bouillon apart). Smelt de boter
in de kookpot, bestuif met bloem en meng 1 min. Voeg
beetje bij beetje de bouillon al kloppend toe en meng tot
en mooie gladde textuur. Voeg de zure room en het sap
van 1 citroen toe. Breng verder op smaak.
@ Doe alle groenten in de kookpot, breng opnieuw tot
ZOE 2018
Griekenland — Peloponnesos
net onder het kookpunt en schik er de visfilets in porties
Skouras-wijngaard
bovenop. Zet het deksel op de pan en laat 3 à 4 min
Druivensoorten: 60% roditis - 40% moscofilero.
sudderen, naargelang de grootte van de stukken. Voeg de
Een droge, levendige witte wijn uit een van de
grijze garnalen toe en haal de pan van het vuur.
betere Griekse wijnstreken. Zijn citrustonen
@ Dien meteen op, met de rijst en citroenpartjes.
(sinaasappelbloesem, limoen) geven je
=
shrimp cakes een lekker frisse toets.
Gehaast? Kook de groenteschillen niet in de bouillon en begin
meteen met het bakken van de groenten in de oven.
EEN SPECIALE BEREIDING NODIG?
EEN GROTE HOEVEELHEID?
het aan onze
visspecialisten of bel je
Delhaize supermarkt
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
49
D70_Pette histoire.indd 49
®
20/07/20 17:22