Delhaize - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 47
Hier is pagina 47 van 114 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
w
LOKAAL VERHAAL MA
66
Verser
dan de garnalen
van Delhaize?
Enkel in de zee!
nd je her!
Sy
rwordt al eeuwen op garnalen gevist in
de Noordzee. Oorspronkelijk was het
E
een manier voor gezinnen om wat bij te
GRIJZE GARNALEN,
verdienen. Dat gebeurde met grote netten die
MAAR DAN BETER
getrokken (of geduwd) werden met de hand, of …
te paard. In Oostduinkerke zijn er nog een paar
De grijze noordzeegarnalen van
vissersfamilies die deze 500 jaar oude traditie
Zeeland's Roem hebben heel wat in
verder zetten. Ze maakt sinds 2013 deel uit van
hun mars om Goebezigers zoals jij te verwennen:
het Unesco immaterieel erfgoed en is uitgegroeid
>
Ze worden gepeld in een atelier in de buurt van
tot een niet te missen toeristische attractie. Maar.
waar ze gevist worden.
om aan de groeiende vraag te voldoen, wordt er
De vissers trekken er elke nacht op uit om jou
ook al bijna honderd jaar op garnalen gevist met
maximale versheid te serveren.
Duurzame visvangst, geen artificiële
_garnalenkotters (trawlers).
bewaarmiddelen … Ja hoor, jouw garnalen zijn
Zoals Werner en Leo van Zeeland's Roem (onze
op-en-top milieubewuster!
partner sinds 1988) ons vertellen, wordt er 's nachts
gevist. Dan zijn de garnalen het actiefst. De hele
nacht lang herhalen de vissers hetzelfde ritueel …
HET GEHEIM VAN HUN SMAAK
Ze gooien de netten uit, halen ze op en sorteren
Onze grijze garnalen worden tot de beste van de wereld
de vangst. Dan koken ze de garnalen (in zeewater)
en bewaren ze die meteen in de koelruimte in
gerekend. Dat is omdat de Noordzee hen de ideale
het ruim. Wanneer de vissers in de vroege uurtjes
omstandigheden biedt: fijn zand en een overvloed aan
plankton (het lievelingseten van de garnalen). Dat zorgt
terug de haven binnenvaren, worden de garnalen
meteen naar een atelier in de buurt gebracht om
voor die zoet-zoute smaak waar geen enkele tropische
met de hand gepeld te worden. Dankzij deze
garnaal aan kan tippen.
korte keten, maar ook omdat er elke dag (wel,
&
eigenlijk elke nacht) gevist wordt, zijn onze grijze
noordzeegarnalen altijd zo vers en lekker.
WAT DRINK JE
BIJ GRIJZE GARNALEN?
Bij Zeeland's Roem werken 11 gedreven vissers
die de zeebodem afstruinen om voor jou de beste
grijze garnalen te vangen. De vruchten van hun
Een Rodenbach! De zoetzure aroma's van dit biertje
passen wonderwel bij de tegelijk zoete en zoute smaak
werk zijn nu nog waardevoller dankzij een mooie
van de grijze garnaal. Een 100% Belgische match.
innovatie. Na lang onderzoek naar verschillende
bewaarmethodes en hun impact op de smaak
en kwaliteit, is onze leverancier afgestapt van
AAN TAFEL!
het gebruik van E210 (benzoëzuur). Resultaat?
De grijze garnalen zijn puur natuur zo vers en
Aan de kust verkiezen de puristen hun grijze garnalen
appetijtelijk dat je de meeuwen hoort als je je ogen
puur natuur, in een pistolet met gezouten boter. Maar
dicht doet. Bovendien is het garnalenseizoen in
er zijn ontelbare andere serveersuggesties om je
volle gang (september - oktober - november) dus
vingers bij af te likken: in een salade, garnalencocktail,
profiteer ervan!
tomaat-garnaal, garnaalkroket of bij het aperitief op
zelfgemaakte zuurdesemtoasts … Mmm!
BIER MET LIEFDE GEBROUWEN DRINK JE MET VERSTAND.
41
D70_Pette histoire.indd 47
&
20/07/20 17:22