Delhaize - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 47




Hier is pagina 47 van 114 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

w

LOKAAL VERHAAL MA

66

Verser

dan de garnalen

van Delhaize?

Enkel in de zee!

nd je her!

Sy

rwordt al eeuwen op garnalen gevist in

de Noordzee. Oorspronkelijk was het

E

een manier voor gezinnen om wat bij te

GRIJZE GARNALEN,

verdienen. Dat gebeurde met grote netten die

MAAR DAN BETER

getrokken (of geduwd) werden met de hand, of …

te paard. In Oostduinkerke zijn er nog een paar

De grijze noordzeegarnalen van

vissersfamilies die deze 500 jaar oude traditie

Zeeland's Roem hebben heel wat in

verder zetten. Ze maakt sinds 2013 deel uit van

hun mars om Goebezigers zoals jij te verwennen:

het Unesco immaterieel erfgoed en is uitgegroeid

>

Ze worden gepeld in een atelier in de buurt van

tot een niet te missen toeristische attractie. Maar.

waar ze gevist worden.

om aan de groeiende vraag te voldoen, wordt er

De vissers trekken er elke nacht op uit om jou

ook al bijna honderd jaar op garnalen gevist met

maximale versheid te serveren.

Duurzame visvangst, geen artificiële

_garnalenkotters (trawlers).

bewaarmiddelen … Ja hoor, jouw garnalen zijn

Zoals Werner en Leo van Zeeland's Roem (onze

op-en-top milieubewuster!

partner sinds 1988) ons vertellen, wordt er 's nachts

gevist. Dan zijn de garnalen het actiefst. De hele

nacht lang herhalen de vissers hetzelfde ritueel …

HET GEHEIM VAN HUN SMAAK

Ze gooien de netten uit, halen ze op en sorteren

Onze grijze garnalen worden tot de beste van de wereld

de vangst. Dan koken ze de garnalen (in zeewater)

en bewaren ze die meteen in de koelruimte in

gerekend. Dat is omdat de Noordzee hen de ideale

het ruim. Wanneer de vissers in de vroege uurtjes

omstandigheden biedt: fijn zand en een overvloed aan

plankton (het lievelingseten van de garnalen). Dat zorgt

terug de haven binnenvaren, worden de garnalen

meteen naar een atelier in de buurt gebracht om

voor die zoet-zoute smaak waar geen enkele tropische

met de hand gepeld te worden. Dankzij deze

garnaal aan kan tippen.

korte keten, maar ook omdat er elke dag (wel,

&

eigenlijk elke nacht) gevist wordt, zijn onze grijze

noordzeegarnalen altijd zo vers en lekker.

WAT DRINK JE

BIJ GRIJZE GARNALEN?

Bij Zeeland's Roem werken 11 gedreven vissers

die de zeebodem afstruinen om voor jou de beste

grijze garnalen te vangen. De vruchten van hun

Een Rodenbach! De zoetzure aroma's van dit biertje

passen wonderwel bij de tegelijk zoete en zoute smaak

werk zijn nu nog waardevoller dankzij een mooie

van de grijze garnaal. Een 100% Belgische match.

innovatie. Na lang onderzoek naar verschillende

bewaarmethodes en hun impact op de smaak

en kwaliteit, is onze leverancier afgestapt van

AAN TAFEL!

het gebruik van E210 (benzoëzuur). Resultaat?

De grijze garnalen zijn puur natuur zo vers en

Aan de kust verkiezen de puristen hun grijze garnalen

appetijtelijk dat je de meeuwen hoort als je je ogen

puur natuur, in een pistolet met gezouten boter. Maar

dicht doet. Bovendien is het garnalenseizoen in

er zijn ontelbare andere serveersuggesties om je

volle gang (september - oktober - november) dus

vingers bij af te likken: in een salade, garnalencocktail,

profiteer ervan!

tomaat-garnaal, garnaalkroket of bij het aperitief op

zelfgemaakte zuurdesemtoasts … Mmm!

BIER MET LIEFDE GEBROUWEN DRINK JE MET VERSTAND.

41

D70_Pette histoire.indd 47

&

20/07/20 17:22