Delhaize - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 65




Hier is pagina 65 van 114 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

menen GE Bnn en ne — wu]

FOOD TRIP Ee

rood eten met een stuk kaas of vlees, dat is een

In Vietnam is de baguette een overblijfsel van de

15)

gebruik dat waarschijnlijk al zo oud is als het

Franse bezetting. Banh minh is een stokbrood

brood zelf. Maar de term sandwich, wat bij ons een

belegd met varkensgebraad, rauwkost, kruiden

belegde boterham is, danken we aan John Montagu,

en ingelegde groenten. In België, voor de komst

de graaf van Sandwich. Deze Engelse lord uit de

van de broodjeszaken, kon je bij de beenhouwer

18de eeuw liet zich sneden brood opdienen belegd

terecht voor een belegde pistolet met gek

met koude gerechten. Zo kon hij eten zonder zijn

en pickles, américain, allerhande char

dk

en

handen vuil te maken en rustig verder werken

tonijn- of kipsalade met mayonaise „@ve

de wereld waar er brood is, vind je boterhe

of kaartspelen. In Engeland zijn deze typische

driehoekige boterhammen (vaak zonder korst) de

en broodjes met de meest uiteenlopende an

basis voor ontelbare soorten traditioneel beleg:

en benamingen. Zo heb je lange, ronde, vierkante

spek & ei, gerookte zalm met komkommer,

en driehoekige belegde boterhammen, die koud;

eiersalade met mayonaise en bieslook, kip-curry …

warm of geroosterd opgediend worden. Je maakt ze

In Frankrijk vormt de baguette dan weer de basis

gewoon zelf thuis, of koopt ze onderweg; kant=en=

van allerhande lekkernijen, zoals de jambon-

klaar of vers belegd terwijl je wacht. Boterhammen

beurre-klassieker met gekookte ham (ook wel

en broodjes zijn ideaal om mee te nemen naar

jambon de Paris genoemd) en schijfjes zure augurk.

school of naar je werk.

re

©

La

cn

2

en

=

a;

dd ke

kad

»

E

77

Mt SN ONE

De favorietvan Maradona

rgentinië staat bekend voor zijn kwaliteitsrundsvlees. Maar kh MAAK JE EIGEN SALSA

A

je vindt er meer dan entrecotes en andere stukken vlees op

Meng kwartjes kerstomaat, schijfjes rode

de brasero. Een grote klassieker van het Argentijnse streetfood

ui, lente-ui, ringen van groene of rode

en de foodtrucks die je er overal rond de voetbalstadia vindt,

pepers, een paar takjes koriander, wat

is de lomito. Dat is een belegd broodje met gegrilde biefstuk,

limoensap en zout.

Ph np vi pate

4

een spiegelei, schi

es tomaat, ui, sla … en een pittige salsa.

Nog een andere lekkernij is de choripan! Dat is een broodje

WAT DRINK JE ERBIJ?

met een gegrilde chorizoworst, de latinoversie van ons broodje

braadworst … maar dan een stuk pikanter. Eens zien of we als

Een glas malbec, de druivensoort waar de

rode Argentijnse wijnen voor bekend staan.

u gringos (buitenlanders) HIER opgewassen zijn.

Ik

3

À

=

vi

A

S EAU DRINK JE MET VERSTAND. 65

3

D17_FoodTripSandwich.indd 65

®

20/07/20 15:58