Delhaize - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 40
Hier is pagina 40 van 114 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
[3
Bi ONZE PRODUCENTEN ACHTERNA
Dag Hendrik. Jouw grootvader is dus met de bakkerij gestart?
HENDRIK DURNEZ: “Ja, in 1911 toen ze nog ‘Bakkerij Durnez’ heette. Mijn
ouders hebben de zaak in de jaren 60 overgenomen en verder
uitgebouwd. Spijtig genoeg is mijn vader vroeg gestorven en zo ben
ik op mijn 18de in de bakkerij gerold, aan de zijde van mijn moeder.
Ambachtelijk brood, een passie voor kwaliteit en ondernemerszin
zaten in mijn genen. Ik heb er altijd van gedroomd om brood ‘op mijn
grootvaders wijze! te bakken.
#HALLOGOEBEZIGERS
Er zijn vandaag zoveel ambachtelijke broden. Wat maakt jouw brood zo verschillend?
De drie pijlers van
HENDRIK: “Onze broden worden nog helemaal volgens 100 jaar oude
methodes gemaakt en dat proef je. Bij ons vind je geen additieven zoals
bakkerij De Trog
bewaarmiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers, maar wel een
biologisch brood bereid met natuurlijke ingrediënten, zelfgemaakte
LOKALE INGREDIENTEN
desem (dat maakt een wereld van verschil), ongeraffineerd zeezout en
water. Wij produceren nog op ambachtelijke wijze. Bij ons wordt een
L
De korte keten heeft een beentje
voor. De gebruikte ingrediënten
groot deel van het proces nog met de hand gedaan. Maar het belangrijkst
komen (waar mogelijk) uit
is de tijd die we het brood geven. Daarmee onderscheiden we ons.
België of Europa. De Trog werk!
momenteel aan een initiatief oO)
Hoe bereid je jouw broden dan?
graanboeren uit Vlaanderen
HENDRIK: “Laten we beginnen bij het begin: we selecteren zelf het graan dat
we gebruiken (Hendrik trekt regelmatig de velden in, n.v.d.r.). Vervolgens
Wallonië te ondersteunen.
wordt het tussen molenstenen gemalen zodat het minder opwarmt
en zijn natuurlijke eigenschappen behoudt. Daarna beginnen we de
TIJD
eigenlijke bereiding: elke dag maken we deeg met onze verschillende
is de enige smaakverbeteraar.
soorten bloem, onze zelfgemaakte natuurdesem, zout (heel weinig) en
Nant om een ambachtelijk
water (veel). We kneden het deeg langzaam en laten het lang rusten zodat
brood te bereiden met die
de natuurlijke aroma's goed tot hun recht komen. Daarna vormen we
<
uitgesproken natuurlijke
er broden van en laten we ze rijzen in linnen doeken, net zoals vroeger.
aroma's, moet je absoluut de tijd
Als ze goed gerezen zijn, bakken we ze bij een dalende temperatuur
(uitdovende vlammen, n.v.d.r.) waardoor je een overheerlijk brood krijgt
respecteren die het deeg nodig
heeft om te rusten en te rijzen
E
met een zachte kruim
FA
en ook de tijd die het natuurlijke
dd
HA
gistingsproces nodig heeft
“IL L
AIR
ED
CL
ar a
a
l
il
Cl
l
da
>
1
oO
u
edı ro
‘oom IC d
)
kr
nn
de
nn
a
VAKMANSCHAP
I
n
U
}
b
OU (
jn
grootvade
De meesterbakkers hebben
\
Zu
a
U
er
zZ
ar
l
<(
e
+
n
verstand van desem, ze zijn
vij
verknocht aan sn
en
ze hebben de tra
tel
Waaraan herken je de smaak van jouw broden?
COST
s. Het
HENDRIK: “Omdat we met biologische bloem werken en pure ingrediënten,
m
m
proef je vooral die authentieke smaak, 't is te zeggen, die volle smaak van
zijn een vooreen
TL
want ze maken 11
od
echt brood. En onze zelfgemaakte natuurdesem zorgt natuurlijk ook voor
extra smaak. Wij hebben echt geen smaakversterkers nodig,
met de hand (ingre
want we laten de natuur en de tijd hun werk doen.
afwegen, het de
ven
Kaa NS TE Ter)
Om af te ronden: eet je zelf elke dag brood?
HENDRIK: “Dat spreekt voor zich! 's Middags eten we allemaal samen.
Dat is het ideale moment om onze broden te proeven en te bespreken.
Wat kunnen we hier of daar verbeteren? Bij De Trog vinden we dat brood
niet iets is om te eten, maar om te degusteren. Wij vinden het belangrijk
dat onze medewerkers trots zijn op het geleverde werk. Hun toewijding
maakt onze producten speciaal.”
L
40
D12 InterviewPainDeTrogindd 40
22/07/20 12:30