Delhaize - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 40
Hier is pagina 40 van 114 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.

Hier is pagina 40 van 114 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Delhaize - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 40
[3 Bi ONZE PRODUCENTEN ACHTERNA Dag Hendrik. Jouw grootvader is dus met de bakkerij gestart? HENDRIK DURNEZ: “Ja, in 1911 toen ze nog ‘Bakkerij Durnez’ heette. Mijn ouders hebben de zaak in de jaren 60 overgenomen en verder uitgebouwd. Spijtig genoeg is mijn vader vroeg gestorven en zo ben ik op mijn 18de in de bakkerij gerold, aan de zijde van mijn moeder. Ambachtelijk brood, een passie voor kwaliteit en ondernemerszin zaten in mijn genen. Ik heb er altijd van gedroomd om brood ‘op mijn grootvaders wijze! te bakken. #HALLOGOEBEZIGERS Er zijn vandaag zoveel ambachtelijke broden. Wat maakt jouw brood zo verschillend? De drie pijlers van HENDRIK: “Onze broden worden nog helemaal volgens 100 jaar oude methodes gemaakt en dat proef je. Bij ons vind je geen additieven zoals bakkerij De Trog bewaarmiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers, maar wel een biologisch brood bereid met natuurlijke ingrediënten, zelfgemaakte LOKALE INGREDIENTEN desem (dat maakt een wereld van verschil), ongeraffineerd zeezout en water. Wij produceren nog op ambachtelijke wijze. Bij ons wordt een L De korte keten heeft een beentje voor. De gebruikte ingrediënten groot deel van het proces nog met de hand gedaan. Maar het belangrijkst komen (waar mogelijk) uit is de tijd die we het brood geven. Daarmee onderscheiden we ons. België of Europa. De Trog werk! momenteel aan een initiatief oO) Hoe bereid je jouw broden dan? graanboeren uit Vlaanderen HENDRIK: “Laten we beginnen bij het begin: we selecteren zelf het graan dat we gebruiken (Hendrik trekt regelmatig de velden in, n.v.d.r.). Vervolgens Wallonië te ondersteunen. wordt het tussen molenstenen gemalen zodat het minder opwarmt en zijn natuurlijke eigenschappen behoudt. Daarna beginnen we de TIJD eigenlijke bereiding: elke dag maken we deeg met onze verschillende is de enige smaakverbeteraar. soorten bloem, onze zelfgemaakte natuurdesem, zout (heel weinig) en Nant om een ambachtelijk water (veel). We kneden het deeg langzaam en laten het lang rusten zodat brood te bereiden met die de natuurlijke aroma's goed tot hun recht komen. Daarna vormen we < uitgesproken natuurlijke er broden van en laten we ze rijzen in linnen doeken, net zoals vroeger. aroma's, moet je absoluut de tijd Als ze goed gerezen zijn, bakken we ze bij een dalende temperatuur (uitdovende vlammen, n.v.d.r.) waardoor je een overheerlijk brood krijgt respecteren die het deeg nodig heeft om te rusten en te rijzen E met een zachte kruim FA en ook de tijd die het natuurlijke dd HA gistingsproces nodig heeft “IL L AIR ED CL ar a a l il Cl l da > 1 oO u edı ro ‘oom IC d ) kr nn de nn a VAKMANSCHAP I n U } b OU ( jn grootvade De meesterbakkers hebben \ Zu a U er zZ ar l <( e + n verstand van desem, ze zijn vij verknocht aan sn en ze hebben de tra tel Waaraan herken je de smaak van jouw broden? COST s. Het HENDRIK: “Omdat we met biologische bloem werken en pure ingrediënten, m m proef je vooral die authentieke smaak, 't is te zeggen, die volle smaak van zijn een vooreen TL want ze maken 11 od echt brood. En onze zelfgemaakte natuurdesem zorgt natuurlijk ook voor extra smaak. Wij hebben echt geen smaakversterkers nodig, met de hand (ingre want we laten de natuur en de tijd hun werk doen. afwegen, het de ven Kaa NS TE Ter) Om af te ronden: eet je zelf elke dag brood? HENDRIK: “Dat spreekt voor zich! 's Middags eten we allemaal samen. Dat is het ideale moment om onze broden te proeven en te bespreken. Wat kunnen we hier of daar verbeteren? Bij De Trog vinden we dat brood niet iets is om te eten, maar om te degusteren. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers trots zijn op het geleverde werk. Hun toewijding maakt onze producten speciaal.” L 40 D12 InterviewPainDeTrogindd 40 22/07/20 12:30
Delhaize - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 40