Delhaize - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 40




Hier is pagina 40 van 114 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

[3

Bi ONZE PRODUCENTEN ACHTERNA

Dag Hendrik. Jouw grootvader is dus met de bakkerij gestart?

HENDRIK DURNEZ: “Ja, in 1911 toen ze nog ‘Bakkerij Durnez’ heette. Mijn

ouders hebben de zaak in de jaren 60 overgenomen en verder

uitgebouwd. Spijtig genoeg is mijn vader vroeg gestorven en zo ben

ik op mijn 18de in de bakkerij gerold, aan de zijde van mijn moeder.

Ambachtelijk brood, een passie voor kwaliteit en ondernemerszin

zaten in mijn genen. Ik heb er altijd van gedroomd om brood ‘op mijn

grootvaders wijze! te bakken.

#HALLOGOEBEZIGERS

Er zijn vandaag zoveel ambachtelijke broden. Wat maakt jouw brood zo verschillend?

De drie pijlers van

HENDRIK: “Onze broden worden nog helemaal volgens 100 jaar oude

methodes gemaakt en dat proef je. Bij ons vind je geen additieven zoals

bakkerij De Trog

bewaarmiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers, maar wel een

biologisch brood bereid met natuurlijke ingrediënten, zelfgemaakte

LOKALE INGREDIENTEN

desem (dat maakt een wereld van verschil), ongeraffineerd zeezout en

water. Wij produceren nog op ambachtelijke wijze. Bij ons wordt een

L

De korte keten heeft een beentje

voor. De gebruikte ingrediënten

groot deel van het proces nog met de hand gedaan. Maar het belangrijkst

komen (waar mogelijk) uit

is de tijd die we het brood geven. Daarmee onderscheiden we ons.

België of Europa. De Trog werk!

momenteel aan een initiatief oO)

Hoe bereid je jouw broden dan?

graanboeren uit Vlaanderen

HENDRIK: “Laten we beginnen bij het begin: we selecteren zelf het graan dat

we gebruiken (Hendrik trekt regelmatig de velden in, n.v.d.r.). Vervolgens

Wallonië te ondersteunen.

wordt het tussen molenstenen gemalen zodat het minder opwarmt

en zijn natuurlijke eigenschappen behoudt. Daarna beginnen we de

TIJD

eigenlijke bereiding: elke dag maken we deeg met onze verschillende

is de enige smaakverbeteraar.

soorten bloem, onze zelfgemaakte natuurdesem, zout (heel weinig) en

Nant om een ambachtelijk

water (veel). We kneden het deeg langzaam en laten het lang rusten zodat

brood te bereiden met die

de natuurlijke aroma's goed tot hun recht komen. Daarna vormen we

<

uitgesproken natuurlijke

er broden van en laten we ze rijzen in linnen doeken, net zoals vroeger.

aroma's, moet je absoluut de tijd

Als ze goed gerezen zijn, bakken we ze bij een dalende temperatuur

(uitdovende vlammen, n.v.d.r.) waardoor je een overheerlijk brood krijgt

respecteren die het deeg nodig

heeft om te rusten en te rijzen

E

met een zachte kruim

FA

en ook de tijd die het natuurlijke

dd

HA

gistingsproces nodig heeft

“IL L

AIR

ED

CL

ar a

a

l

il

Cl

l

da

>

1

oO

u

edı ro

‘oom IC d

)

kr

nn

de

nn

a

VAKMANSCHAP

I

n

U

}

b

OU (

jn

grootvade

De meesterbakkers hebben

\

Zu

a

U

er

zZ

ar

l

<(

e

+

n

verstand van desem, ze zijn

vij

verknocht aan sn

en

ze hebben de tra

tel

Waaraan herken je de smaak van jouw broden?

COST

s. Het

HENDRIK: “Omdat we met biologische bloem werken en pure ingrediënten,

m

m

proef je vooral die authentieke smaak, 't is te zeggen, die volle smaak van

zijn een vooreen

TL

want ze maken 11

od

echt brood. En onze zelfgemaakte natuurdesem zorgt natuurlijk ook voor

extra smaak. Wij hebben echt geen smaakversterkers nodig,

met de hand (ingre

want we laten de natuur en de tijd hun werk doen.

afwegen, het de

ven

Kaa NS TE Ter)

Om af te ronden: eet je zelf elke dag brood?

HENDRIK: “Dat spreekt voor zich! 's Middags eten we allemaal samen.

Dat is het ideale moment om onze broden te proeven en te bespreken.

Wat kunnen we hier of daar verbeteren? Bij De Trog vinden we dat brood

niet iets is om te eten, maar om te degusteren. Wij vinden het belangrijk

dat onze medewerkers trots zijn op het geleverde werk. Hun toewijding

maakt onze producten speciaal.”

L

40

D12 InterviewPainDeTrogindd 40

22/07/20 12:30