Delhaize - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 62




Hier is pagina 62 van 114 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

[3

HA TIP van pe CHEF

Ontdek al onze recepten

met pasta op

delhaize.be/recepten

8

HELP!

Hoe maak ik:

DE BESTE BOLOGNESE?

Iedereen vindt de bolognesesaus van zijn mama de lekkerste.

Maar hoe authentiek is onze Belgische spaghettisaus tegenover de Italiaanse

ragú alla bolognese? Chef Jeroen De Pauw geeft een woordje uitleg over

de oorsprong én de bereidingswijze van deze populaire pastasaus.

Voor eens en altijd: is onze geliefde

stoofvlees doet. Schep het gekorste vlees

bolognesesaus nu Italiaans of niet?

uit de pot en houd apart in een kom …”

JEROEN: “Als een Italiaan onze

spaghettisaus op zijn bord krijgt, zou hij

Passata, ajuin, look erbij en klaar?

grote ogen opzetten. Niet alleen omdat

JEROEN: “Je fruit vervolgens inderdaad een

onze pasta zwemt in de saus (lacht),

beetje ui en knoflook in olijfolie. Je voegt

maar ook omdat we vanalles in onze

het vlees weer toe met passata … en pas

daarna begint het echte werk. Je zet het

spaghettisaus draaien: gemengd gehakt,

selder, wortelen, paprika, champignons …

deksel op je pot en laat het vlees zo'n

4

We maken er eigenlijk meer een

2u traag garen in de oven op 160°C.

\|

groentesaus van dan een vleessaus, zoals

Op die manier smelt het vlees straks in

|

oorspronkelijk de bedoeling was.”

je saus én op je tong, zoals het een echte

bolognese betaamt”

“Bolognese is

Mmm, klinkt goed. Maar wat als ik

weinig tijd heb?

eigenlijk een ragout

JEROEN: “Als je weinig tijd hebt, kun je

eventueel wel met gehakt aan de slag

die gemaakt wordt

gaan. Maar om de smaak van je saus

(1

van het zenuwstuk

zo puur mogelijk te houden, laat je al

die extra groenten best achterwege.

van de hals van

Ui, knoflook en passata volstaan als

smaakmakers voor een authentieke

de koe.”

saus. Je kunt eventueel ook een scheut

wijn (witte of rode) toevoegen en

Aha, de basis van de enige echte

je bord afwerken met parmigiano,

kk

bolognese is vlees?

verse basilicum of oregano.”

|

JEROEN: “Jep, bolognese is eigenlijk

een ragout op basis van rundvlees.

Geen gehakt, maar het zenuwstuk van de

VEGAN BOLO: YOLO OF NO-60? ©

hals van de koe. Deze 'halslap' wordt ook

JEROEN: “Ook veggies en vegans hebben

gebruikt als stoofvlees, soepvlees of filet

recht op een authentieke pastasaus.

americain. Vraag ernaar bij de beenhouwer

Gebruik dan een vleesvervanger in plaats

van je favoriete Delhaize. Hij zal je met

van rundvlees. Bak de vleesvervanger aan

plezier zo’n stevig stuk vlees bezorgen.

met de ui en de knoflook, voeg de passata

Snijd het rundvlees in dunne reepjes en

toe en laat max. 20 min sudderen, zodat

daarna in blokjes. Verwarm een scheut

je vleesvervanger nog een leuke bite heeft

Kies voor een vleesvervanger op basis van

olijfolie in een grote pot op het vuur. Bak

de stukjes vlees aan in de pan zoals je bij

groenten, peulvruchten of seitan”

vevevsovervsoesenes sce corveserveertesrrenerosereersorse sens derenseevvents eve enve eneen d Esens

a

Ze

Bi

62

Pe |

a

D72 Conseil de chef DEF.indd 62

20/07/20 15:50