Delhaize - Folder van 01.09.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 62
Hier is pagina 62 van 114 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.09.2020 tot 30.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
[3
HA TIP van pe CHEF
Ontdek al onze recepten
met pasta op
delhaize.be/recepten
8
HELP!
Hoe maak ik:
DE BESTE BOLOGNESE?
Iedereen vindt de bolognesesaus van zijn mama de lekkerste.
Maar hoe authentiek is onze Belgische spaghettisaus tegenover de Italiaanse
ragú alla bolognese? Chef Jeroen De Pauw geeft een woordje uitleg over
de oorsprong én de bereidingswijze van deze populaire pastasaus.
Voor eens en altijd: is onze geliefde
stoofvlees doet. Schep het gekorste vlees
bolognesesaus nu Italiaans of niet?
uit de pot en houd apart in een kom …”
JEROEN: “Als een Italiaan onze
spaghettisaus op zijn bord krijgt, zou hij
Passata, ajuin, look erbij en klaar?
grote ogen opzetten. Niet alleen omdat
JEROEN: “Je fruit vervolgens inderdaad een
onze pasta zwemt in de saus (lacht),
beetje ui en knoflook in olijfolie. Je voegt
maar ook omdat we vanalles in onze
het vlees weer toe met passata … en pas
daarna begint het echte werk. Je zet het
spaghettisaus draaien: gemengd gehakt,
selder, wortelen, paprika, champignons …
deksel op je pot en laat het vlees zo'n
4
We maken er eigenlijk meer een
2u traag garen in de oven op 160°C.
\|
groentesaus van dan een vleessaus, zoals
Op die manier smelt het vlees straks in
|
oorspronkelijk de bedoeling was.”
je saus én op je tong, zoals het een echte
bolognese betaamt”
“Bolognese is
Mmm, klinkt goed. Maar wat als ik
weinig tijd heb?
eigenlijk een ragout
JEROEN: “Als je weinig tijd hebt, kun je
eventueel wel met gehakt aan de slag
die gemaakt wordt
gaan. Maar om de smaak van je saus
(1
van het zenuwstuk
zo puur mogelijk te houden, laat je al
die extra groenten best achterwege.
van de hals van
Ui, knoflook en passata volstaan als
smaakmakers voor een authentieke
de koe.”
saus. Je kunt eventueel ook een scheut
wijn (witte of rode) toevoegen en
Aha, de basis van de enige echte
je bord afwerken met parmigiano,
kk
bolognese is vlees?
verse basilicum of oregano.”
|
JEROEN: “Jep, bolognese is eigenlijk
een ragout op basis van rundvlees.
Geen gehakt, maar het zenuwstuk van de
VEGAN BOLO: YOLO OF NO-60? ©
hals van de koe. Deze 'halslap' wordt ook
JEROEN: “Ook veggies en vegans hebben
gebruikt als stoofvlees, soepvlees of filet
recht op een authentieke pastasaus.
americain. Vraag ernaar bij de beenhouwer
Gebruik dan een vleesvervanger in plaats
van je favoriete Delhaize. Hij zal je met
van rundvlees. Bak de vleesvervanger aan
plezier zo’n stevig stuk vlees bezorgen.
met de ui en de knoflook, voeg de passata
Snijd het rundvlees in dunne reepjes en
toe en laat max. 20 min sudderen, zodat
daarna in blokjes. Verwarm een scheut
je vleesvervanger nog een leuke bite heeft
Kies voor een vleesvervanger op basis van
olijfolie in een grote pot op het vuur. Bak
de stukjes vlees aan in de pan zoals je bij
groenten, peulvruchten of seitan”
vevevsovervsoesenes sce corveserveertesrrenerosereersorse sens derenseevvents eve enve eneen d Esens
a
Ze
Bi
62
Pe |
a
D72 Conseil de chef DEF.indd 62
20/07/20 15:50