Carrefour - Folder van 21.09.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 39




Hier is pagina 39 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 21.09.2020 tot 31.10.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

100% LOKAAL | bij Carrefour

Kd

vlezig

e textuur, en daarom

hi

etariers de

“gebruiken ve

er

FA

er

De

5,

#5

a

Deze kostbare parels van bij ons worden geteeld in

Riemst en zijn het resultaat van een traditionele

_

teeltwijze en een belangrijk aandeel handenarbeid.

De grottenhier - want die zijn bij uitstek geschikt voor

de champignonteelt -is het werkterrein van Dirk:

“Eerst maak ik de 100% biologische compostbakken

klaar, bestaande uit paardenmest. gipsen stro, met

daarop vruchtbare teeltaarde. In dit mengsel groeit de

zwamvlok, die na zo'n zes weken een grotchampignon.

wordt en met de hand (en met de hele voet vande

champignon) geplukt wordt. Zo blijftde champignon

langer vers en raakt hij minder makkelijk beschadigd”

à

SE

3 1

(1

Le

ENERGIEZUINIGE TEELT

“In de grotten is de temperatuur het hele jaar rond

12°C, met een luchtvochtigheid van 96%. Dat constante

+

klimaat zorgt ervoor dat de champignons traag

groeien, waardoor ze steviger worden dan

‘champignons die boven de grond groeien. Daardoor

krimpen deze champignons nauwelijks bij de

bereiding Grotchampignons zijn ook een

De grotten van

duurzamere teelt. Behalve een beetje energie voor

FX dl

Kanne zijn groeven

de lampen, verbruik ik geen elektriciteit. Dat iseen

|

uitgegraven in mergel,

een materiaal dat

serieus voordeel. En de teelt levert ook weinig af val

opde gebruikte compostbakken worden

bij uitstek geschikt

gerecycleerd en opnieuw gebruikt. Dat is goed voor

is voor de

onsen voorde planeet!”‚legt Dirk uit.

| champignonteelt.

a

foodmagazine | oktober 2020 39