Carrefour - Folder van 21.09.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 39
Hier is pagina 39 van 68 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 21.09.2020 tot 31.10.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
100% LOKAAL | bij Carrefour
Kd
vlezig
e textuur, en daarom
hi
etariers de
“gebruiken ve
er
FA
er
De
5,
#5
a
Deze kostbare parels van bij ons worden geteeld in
Riemst en zijn het resultaat van een traditionele
_
teeltwijze en een belangrijk aandeel handenarbeid.
De grottenhier - want die zijn bij uitstek geschikt voor
de champignonteelt -is het werkterrein van Dirk:
“Eerst maak ik de 100% biologische compostbakken
klaar, bestaande uit paardenmest. gipsen stro, met
daarop vruchtbare teeltaarde. In dit mengsel groeit de
zwamvlok, die na zo'n zes weken een grotchampignon.
wordt en met de hand (en met de hele voet vande
champignon) geplukt wordt. Zo blijftde champignon
langer vers en raakt hij minder makkelijk beschadigd”
à
SE
3 1
(1
Le
ENERGIEZUINIGE TEELT
“In de grotten is de temperatuur het hele jaar rond
12°C, met een luchtvochtigheid van 96%. Dat constante
+
klimaat zorgt ervoor dat de champignons traag
groeien, waardoor ze steviger worden dan
‘champignons die boven de grond groeien. Daardoor
krimpen deze champignons nauwelijks bij de
bereiding Grotchampignons zijn ook een
De grotten van
duurzamere teelt. Behalve een beetje energie voor
FX dl
Kanne zijn groeven
de lampen, verbruik ik geen elektriciteit. Dat iseen
|
uitgegraven in mergel,
een materiaal dat
serieus voordeel. En de teelt levert ook weinig af val
opde gebruikte compostbakken worden
bij uitstek geschikt
gerecycleerd en opnieuw gebruikt. Dat is goed voor
is voor de
onsen voorde planeet!”‚legt Dirk uit.
| champignonteelt.
a
foodmagazine | oktober 2020 39