Carrefour - Folder van 10.05.2021 tot 07.06.2021 - Pagina 19




Hier is pagina 19 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 10.05.2021 tot 07.06.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

LOKAAL ETEN

SC

ie

A”

N

N

\!

x

an

el

&

\ 5

ee

TIPS OM

u

SR

BELGISCH

Fe

=

TE ETEN

“Het ritme van de seizoenen vol

el

CAE

@ Lees de etiketten

het ritme van het leven zelf volge

producten goed,

zoek uit waar ze

vandaan komen, en

de terugkeer van de asperges altijd

vraag dat eventueel

-

>>

OP HET RITME

lekker spannend. Dat betekent

aan de beenhouwe-

VAN DE SEIZOENEN

rij en visverantwoor-

ook dat de dagen mooier worden”

Voor Marie is lokaal en seizoens-

delijke van je winkel.

Lokaal eten‚is ook eten volgens het

seizoen. En daar heeft Marie een

gebonden eten ook een kwestie

@ Geef de voorkeur

aan producten uit de

truc voor. “Ik heb een kalender met

van lekkere smaak. “De producten

alle groenten en fruit per seizoen.

smaken echt beter, omdat ze op

Lokale Producenten

rayon.

Het is heel inspirerend om in de

het juiste moment worden geoogst.

supermarkt groenten en vruchten.

Voor mij iser bijvoorbeeld geen

© Print een seizoens-

terug te vinden die op de kalender

sprake van dat ik ooit aardbeien

kalender af, niet

alleen van groenten

staan. Dat motiveert mij om pro-

zou eten in de winter, dan zijn ze

en fruit, ook van vis

ducten te proberen die ik minder

flets en zonder aroma”

‘en kaas.

vaakeet,zoals aardperen of kool-

INTUÏTIEF KOKEN

@ Herdenk klassieke

raap. Bovendien: door het ritme van

de seizoenen te volgen, volg je het

Marie laat zich inspireren door de

recepten, nu met

Belgische producten.

ritme van het leven zelf. Zo vind ik

Belgische vruchten engroenten

die ze inde winkel vindt. Ze kookt

® Beperk het verbruik

intuïtief en creatief “Ik pas mijn

van bewerkt voedsel

‘en kook bij voorkeur

gerechten aanhet aanbod van

thuis.

Wist je dit?

(Belgische) producten aan, en niet

De Engelse term “Locavore” dook voor het eerst op in

omgekeerd. Ik hou van koken met

@ Probeer direct op

San Francisco, tijdens de Wereldmilieudag. Op die dag

de natuur en bentevreden met

de boerderij of in

daagde Jessica Prentice de inwoners van de stad uit

de winkel van de

wat die geeft. Natuurlijk zijn er

om zich uitsluitend te voeden met producten die binnen

maanden met meer aanbod dan

producent te kopen,

en straal van 100 mijl (160 km) van hun huis geprodu-

‘en denk ook aan de

ceerd werden. Een

tief dat snel een concept werd...

andere, maar we verkiezen toch

en dan niet lokaal maar mondiaal.

lokale wekelijkse

altijd producten van het seizoen”

markt.

Carrefour Food Magazine | mei 2021 19