Carrefour - Folder van 10.05.2021 tot 07.06.2021 - Pagina 19

Hier is pagina 19 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 10.05.2021 tot 07.06.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
LOKAAL ETEN
SC
ie
A”
N
N
\!
x
an
el
&
\ 5
ee
TIPS OM
u
SR
BELGISCH
Fe
=
TE ETEN
“Het ritme van de seizoenen vol
el
CAE
@ Lees de etiketten
het ritme van het leven zelf volge
producten goed,
zoek uit waar ze
vandaan komen, en
de terugkeer van de asperges altijd
vraag dat eventueel
-
>>
OP HET RITME
lekker spannend. Dat betekent
aan de beenhouwe-
VAN DE SEIZOENEN
rij en visverantwoor-
ook dat de dagen mooier worden”
Voor Marie is lokaal en seizoens-
delijke van je winkel.
Lokaal eten‚is ook eten volgens het
seizoen. En daar heeft Marie een
gebonden eten ook een kwestie
@ Geef de voorkeur
aan producten uit de
truc voor. “Ik heb een kalender met
van lekkere smaak. “De producten
alle groenten en fruit per seizoen.
smaken echt beter, omdat ze op
Lokale Producenten
rayon.
Het is heel inspirerend om in de
het juiste moment worden geoogst.
supermarkt groenten en vruchten.
Voor mij iser bijvoorbeeld geen
© Print een seizoens-
terug te vinden die op de kalender
sprake van dat ik ooit aardbeien
kalender af, niet
alleen van groenten
staan. Dat motiveert mij om pro-
zou eten in de winter, dan zijn ze
en fruit, ook van vis
ducten te proberen die ik minder
flets en zonder aroma”
‘en kaas.
vaakeet,zoals aardperen of kool-
INTUÏTIEF KOKEN
@ Herdenk klassieke
raap. Bovendien: door het ritme van
de seizoenen te volgen, volg je het
Marie laat zich inspireren door de
recepten, nu met
Belgische producten.
ritme van het leven zelf. Zo vind ik
Belgische vruchten engroenten
die ze inde winkel vindt. Ze kookt
® Beperk het verbruik
intuïtief en creatief “Ik pas mijn
van bewerkt voedsel
‘en kook bij voorkeur
gerechten aanhet aanbod van
thuis.
Wist je dit?
(Belgische) producten aan, en niet
De Engelse term “Locavore” dook voor het eerst op in
omgekeerd. Ik hou van koken met
@ Probeer direct op
San Francisco, tijdens de Wereldmilieudag. Op die dag
de natuur en bentevreden met
de boerderij of in
daagde Jessica Prentice de inwoners van de stad uit
de winkel van de
wat die geeft. Natuurlijk zijn er
om zich uitsluitend te voeden met producten die binnen
maanden met meer aanbod dan
producent te kopen,
en straal van 100 mijl (160 km) van hun huis geprodu-
‘en denk ook aan de
ceerd werden. Een
tief dat snel een concept werd...
andere, maar we verkiezen toch
en dan niet lokaal maar mondiaal.
lokale wekelijkse
altijd producten van het seizoen”
markt.
Carrefour Food Magazine | mei 2021 19