Carrefour - Folder van 10.05.2021 tot 07.06.2021 - Pagina 17
Hier is pagina 17 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 10.05.2021 tot 07.06.2021.

Hier is pagina 17 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 10.05.2021 tot 07.06.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Carrefour - Folder van 10.05.2021 tot 07.06.2021 - Pagina 17
uirpaame | lokaal eten SLIM PLAN VAN MARIE NU Een groente- en u ruitkalender in de keuxen, zo weet je altjd welxe roducten wanneer } = 2 Aakn Fr us de voorkeui Wat is dat, N genieten) x lokaal = consumeren? Î ik a Dat is ervoor kiezen om aje vooral voedsel te eten dat — dichtbij huis gemaakt of gekweekt werd, in een straal van maximaal 250 km. Een paar uitzonderingen zijn aan- . vaardbaar, zoals thee, koffie, Lokaal eten, dat is specerijen... Het is kiezen voor de korte keten, vers. goed voor de Belgische productenhebbende wind in de zeilen. En dat is maar seizoensfruit, producten van economie, voor de doordachte, duurzame, ecolo- ae goed ook! We zijn met steeds meer portemonnee en voor gische, biologische. teelt. sof landgenotendie bij het shoppen het milieu. Maar het is bewustop zoek gaan naar made in rn ook gewoon het Belgium. Een trend die Marie tien jaar geleden al inzette. “Ik let al heel vervuilen zo IO keer minder lekkerste. Marie lang opde herkomst van wat ik eet. dan wat niet lokaal gekweekt Coomans weet het als werd. Bovendien verliezen Boontjes uit Kenia, dat koop ik liefst geen ander, want ze niet. Ikkoop niet noodzakelijk altijd sommige vruchten en koestert ook haar Belgisch, maar ik kies wel bij groenten een deel van hun voorkeur Europese producten. vitamines tijdens transport eigen moestuin. Maar nu al ongeveer tien jaar of bewaring. Maar het is ook het beste voor probeer ik echt lokaal te kopen. De Sel enige uitzonderingen die ik maak, je portemonnee, en voor de zijnavocado's en bananen” lokale economie, waar et + landbouwers en lokale telers D EIGEN KNOWHOW deel van uitmaken. “Door WAARDEREN H lokaal te eten, toon je ook Ed Want Marie beseft dat lokaal waardering voor hun eten het beste is voor het milieu. knowhow en onserfgoed”, Kiezen voor de korte keten zegt Marie. “En we beseffen. ÿ betekent minder transporten niet altijd hoeveel Belgische dus een kleinere ecologische producten er zijn. Er komen er voetafdruk. Verse, lokale ooksteeds meer bij! Daar >> ZA producten van het seizoen mogen we best trots op zijn” N u Sun Carrefour Food Magazine | mei 2021 17
Carrefour - Folder van 10.05.2021 tot 07.06.2021 - Pagina 17