Carrefour - Folder van 10.05.2021 tot 07.06.2021 - Pagina 10




Hier is pagina 10 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 10.05.2021 tot 07.06.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

À dé Eu

GROENTEN VAN EIGEN BODEM

sm

AUBERGINE

Geroosterde

aubergine met

Niet uitkleden!

Jebeste

harissa en

‘Aubergines zijn vezelrijk

keukenmaatje

frisse taboulé

en caloriearm en bevatten

Courgettes kun je gekookt

erg veel mineralen en

eten, rauw, geraspt,

4 personen

vitamines. Schillen is

gebakken, gevuld. Mét

Voorbereiding 20 min

niet nodig, integendeel.

schil passen ze zich aan al

Bereiding 30 min

Daardoor zou je je

je gerechten aan! Boven-

Makkelijk-€

gerechten die prachtige

=

dien werken ze als een

paarse tint ontnemen, en

uitzonderlijk beschermend

A harissa

vooral jezelf die kostbare

schild voor hart en bloed-

NOOIT MEER

Gelolijfofie

vaten, omdat ze boordevol

TE VETTE

antioxidanten ontzeggen

AUBERGINE

4 aubergines

die geconcentreerd zitten

kalium zitten, Tel daar nog

50 g blonde rozijnen

net onder de schil. Nog

een fikse dosis vitamines,

Leg sneden

3elrodewijnazijn

‘een voordeel: door de

vezels, mineralen eneen

aubergine voor je ze

240 geouscous

schil slopen ze minder

laag caloriegehalte bij.

gaat bakken eerst in

20 gbladpeterselie

vet op. Het geschilde

Omdat courgettes zo

een vergiet, bestrooi

40gmunt

vruchtvlees doet dat wel,

licht verteerbaar zijn,

ze meteen beetje

10 gkoriander

fijn zout en laat

waardoor de groente flink

verdraagt iedereen ze,

% komkommer

calorierijker wordt.

ook de allerjongsten.

ze 1u uitlekken,

zout, peper

Daarna slorpen.

en

ze minder vet op.

(@) verwarm de oven voor op 200°C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de harissa met 4 el olijfolie. Snij

de aubergines in de lengte in tweeën.

Leg ze op de bakplaat en besprenkel

ze met de harissa-olie, Kruid met zout

en peper en rooster 20 à 25 min in de

oven.

Alleen door

= ze te

bereiden,

*

ES

oa

@) Meng de rozijnen met de wijnazijn

wordt

,

2

en laat 10 min weken. Bereid intussen

3

N

de couscous volgens de aanwijzingen

vruchtvlees

van

AN

op de verpakking. Meng er 2 el olijfolie

aubergines

EN

| *

onder en laat 5 min afkoelen. Snipper

5

de peterselie, de munt en de koriander

heerlij

en sine‘

13

fijn. Verwijder de zaadjes uit de kom-

Ei

À

4

kommer en snij het vruchtvlees in heel

5%

sd

|

ee

kleine blokjes

@) Meng de verse kruiden, de blokjes

N

ge

komkommer, de rozijnen en de wijnazijn

Er,

ei

onder de couscous en breng op smaak

en

met zout en peper. Haal de aubergines

ON

b

2

bep

3

uit de oven, schik ze op een serveer:

schaal en serveer met de taboulé,

Le

Ea

+

PERPORTE

429 KCAL

16 VETTEN

576 KOOLAYDRATEN

®

SUIKERS

84 VAS

10 GENVITEN

40 Carrefour Food Magazine | mei 2021 ==