Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 83
Hier is pagina 83 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
BETER (WIETEN B
Techniek #1
Techniek #2
MARINERE
TRAAG GAREN
Deze techniek vraagt iets meer tijd en moeite
Het geheim van traag garen of slow cooking? Je favoriete
(behalve als je met het recept op p. 58 aan de
ingrediënten garen op een lage temperatuur onder 100°C.
slag gaat), omdat je groenten de tijd moeten
Voor groenten is een temperatuur tussen 100 en 120°C
krijgen om te marineren in een zuur, zoet of zout
aangeraden. Op deze temperatuur behouden je groenten
mengsel op basis van azijn, suiker of olie. De meest
namelijk een maximum aan vitamines, kleur en smaak.
evenwichtige optie is marineren in zuur.
Tip: je kan deze techniek overal toepassen. Op een laag
vuurtje, in je oven of onder je barbecuedeksel.
Welke groenten?
Welke groenten?
f
Kies voor stevige (zomer)groenten met een bite zoals
bloemkool, jonge selder, radijs, ui, venkel, wortel …
Zuiderse groenten zoals tomaat, paprika, courgette,
aubergine, venkel … doen het extra goed bij deze
techniek.
Voordelen
>
- Lang(er) houdbaar
Voordelen
A
-
+ Veel variatie
« Extra smaak op je bord
« Makkelijk op voorhand te maken —
» Smaken versmelten
=
- Top als bij- en hoofdgerecht
LE
© PICKLES MET GROENE APPEL
© 15 MIN + 1 U MARINEERTIID © GENAKKELIK ©
PERS
Techniek #3
Vetten:0g- Koolhydraten:3g
oan)
Vezels: Ig -Elwitten:0g
« 1 biovenkel
+ 1 Granny Smithappel
on
STOMEN
+ 1 stengelwitteselder
+ 150 g kristalsuiker
+ Lbusselradipen
+ 75 dater
Een snelle en veilige kooktechniek waarbij smaak
« 1schaatje groene mini-asperges
+ 1,5 dl alcoholazijn
(110 g)
+ 3 takjes dille
voedingswaarde goed bewaard blijven. Als basis om …
+ 3lente-uites
= Peper enzout
te stomen, gebruik je een pot (en een stoommandje)
+ komkommer
met water, die je op je vuur of barbecue zet. Je kunt
desgewenst kruiden of specerijen toevoegen aan
© Meng de suiker, het water en de azijn in een grote
water voor extra smaak.
slakom. Laat rusten tot de suiker opgelost is.
® Snijd intussen de venkelknol, de selder, de
Welke groenten?
radijzen, de asperges en de lente-uitjes in heel fijne
Je kunt eigenlijk alle groenten stomen, behalve
plakjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en
snijd hem in staafjes. Schil de komkommer, ontpit
champignons en groenten die je enkel kou
(zoals komkommer en sla).
+
hem en snijd hem in fijne plakjes.
© Voeg alles toe in de slakom en meng met de
gehakte dille, peper en zout. Laat minstens lu inde
Voordelen
Le
koelkast rusten.
« Snel
O@ Laat uitlekken en serveer bij gegrilde vis en vlees
« Veilig
of als garnituur op een burger.
«Licht
he
7
= Je kunt de rest van de pickles tot 1 week in de koelkast bewaren
2:
in het pekelvocht.
1