Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 83




Hier is pagina 83 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

BETER (WIETEN B

Techniek #1

Techniek #2

MARINERE

TRAAG GAREN

Deze techniek vraagt iets meer tijd en moeite

Het geheim van traag garen of slow cooking? Je favoriete

(behalve als je met het recept op p. 58 aan de

ingrediënten garen op een lage temperatuur onder 100°C.

slag gaat), omdat je groenten de tijd moeten

Voor groenten is een temperatuur tussen 100 en 120°C

krijgen om te marineren in een zuur, zoet of zout

aangeraden. Op deze temperatuur behouden je groenten

mengsel op basis van azijn, suiker of olie. De meest

namelijk een maximum aan vitamines, kleur en smaak.

evenwichtige optie is marineren in zuur.

Tip: je kan deze techniek overal toepassen. Op een laag

vuurtje, in je oven of onder je barbecuedeksel.

Welke groenten?

Welke groenten?

f

Kies voor stevige (zomer)groenten met een bite zoals

bloemkool, jonge selder, radijs, ui, venkel, wortel …

Zuiderse groenten zoals tomaat, paprika, courgette,

aubergine, venkel … doen het extra goed bij deze

techniek.

Voordelen

>

- Lang(er) houdbaar

Voordelen

A

-

+ Veel variatie

« Extra smaak op je bord

« Makkelijk op voorhand te maken —

» Smaken versmelten

=

- Top als bij- en hoofdgerecht

LE

© PICKLES MET GROENE APPEL

© 15 MIN + 1 U MARINEERTIID © GENAKKELIK ©

PERS

Techniek #3

Vetten:0g- Koolhydraten:3g

oan)

Vezels: Ig -Elwitten:0g

« 1 biovenkel

+ 1 Granny Smithappel

on

STOMEN

+ 1 stengelwitteselder

+ 150 g kristalsuiker

+ Lbusselradipen

+ 75 dater

Een snelle en veilige kooktechniek waarbij smaak

« 1schaatje groene mini-asperges

+ 1,5 dl alcoholazijn

(110 g)

+ 3 takjes dille

voedingswaarde goed bewaard blijven. Als basis om …

+ 3lente-uites

= Peper enzout

te stomen, gebruik je een pot (en een stoommandje)

+ komkommer

met water, die je op je vuur of barbecue zet. Je kunt

desgewenst kruiden of specerijen toevoegen aan

© Meng de suiker, het water en de azijn in een grote

water voor extra smaak.

slakom. Laat rusten tot de suiker opgelost is.

® Snijd intussen de venkelknol, de selder, de

Welke groenten?

radijzen, de asperges en de lente-uitjes in heel fijne

Je kunt eigenlijk alle groenten stomen, behalve

plakjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en

snijd hem in staafjes. Schil de komkommer, ontpit

champignons en groenten die je enkel kou

(zoals komkommer en sla).

+

hem en snijd hem in fijne plakjes.

© Voeg alles toe in de slakom en meng met de

gehakte dille, peper en zout. Laat minstens lu inde

Voordelen

Le

koelkast rusten.

« Snel

O@ Laat uitlekken en serveer bij gegrilde vis en vlees

« Veilig

of als garnituur op een burger.

«Licht

he

7

= Je kunt de rest van de pickles tot 1 week in de koelkast bewaren

2:

in het pekelvocht.

1