Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 49
Hier is pagina 49 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
-
LA
zi
ek
EAN) NL |
hes
el
sf
5
# DE OLIJFPRODUCTIE IN 6 STAPPEN
PLUKKEN
ru
De oogst van de eerste groene olijven
—
gaat beginsseptember van start en
/ À
duust#tôt eind oktober. Dan is het
de beurt aan de zwarte olijven die
Hr
22
/
Ei
in november en december geplukt
li
RO
worden. Benodigdheden:een zeil,
à
een ladder, een minihark en
ie
dd
een paar solide armen.
f
r
er
SORTEREN
N
N
Onder het toeziend 00g van de
kwaliteitscontroleurs worden de
\|
olijven op mechanische wijze van
le takken en bladeren ontdaan
Vervolgens worden ze volgens
ri
kaliber gesorteerd.
%
is
EL:
ALU]
Nadat de olijven gewassen zijn,
dd
worden ze minimum 6 maanden,
"fi
in grote ketels oppekel
(zout water) gelegd. Tijdens deze
a.
fermentatiepefiode krijgen de olijven
4
hun typische smaak.
(©
LS
A
ES
Na de fermentatie worden de
Pr
pitten mechanisch verwijderd. Dit
is natuurlijk enkel van toepassing
op onze groene bio-olijven, want
Kalamon-olijven worden niet ontpit.
3
es .
ONTZILTEN
el
De olijven worden vervolgens grondig
gespoeld om de pekel zo veel mogelijk
te verwijderen. Dit is een cruciale stap
om hun zoutgehalte van 9%naar 2,5%
dE
si
terug te dringen +minderzout
dl
DN
A
OP SMAAK BRENGEN
.
A
Ten slotte worden de olijven
handmatig op smaak gebracht: een
ie
beetje olie hier, wat Provencaalse
kruiden daar
Daarna worden
ir
pi |
ze verpakt onder beschermende
EA
atmosfeer om hun versheid en smaak
optimaal te bewaren.
49