Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 49




Hier is pagina 49 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

-

LA

zi

ek

EAN) NL |

hes

el

sf

5

# DE OLIJFPRODUCTIE IN 6 STAPPEN

PLUKKEN

ru

De oogst van de eerste groene olijven



gaat beginsseptember van start en

/ À

duust#tôt eind oktober. Dan is het

de beurt aan de zwarte olijven die

Hr

22

/

Ei

in november en december geplukt

li

RO

worden. Benodigdheden:een zeil,

à

een ladder, een minihark en

ie

dd

een paar solide armen.

f

r

er

SORTEREN

N

N

Onder het toeziend 00g van de

kwaliteitscontroleurs worden de

\|

olijven op mechanische wijze van

le takken en bladeren ontdaan

Vervolgens worden ze volgens

ri

kaliber gesorteerd.

%

is

EL:

ALU]

Nadat de olijven gewassen zijn,

dd

worden ze minimum 6 maanden,

"fi

in grote ketels oppekel

(zout water) gelegd. Tijdens deze

a.

fermentatiepefiode krijgen de olijven

4

hun typische smaak.



LS

A

ES

Na de fermentatie worden de

Pr

pitten mechanisch verwijderd. Dit

is natuurlijk enkel van toepassing

op onze groene bio-olijven, want

Kalamon-olijven worden niet ontpit.

3

es .

ONTZILTEN

el

De olijven worden vervolgens grondig

gespoeld om de pekel zo veel mogelijk

te verwijderen. Dit is een cruciale stap

om hun zoutgehalte van 9%naar 2,5%

dE

si

terug te dringen +minderzout

dl

DN

A

OP SMAAK BRENGEN

.

A

Ten slotte worden de olijven

handmatig op smaak gebracht: een

ie

beetje olie hier, wat Provencaalse

kruiden daar

Daarna worden

ir

pi |

ze verpakt onder beschermende

EA

atmosfeer om hun versheid en smaak

optimaal te bewaren.

49