Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 17
Hier is pagina 17 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
DE VOEDINGSVRAAG FR
De tips van
KATRIEN VANBIESEN
LOTO ENT TO
project manager
Hoe rijm je barbecue met
K
trien, van oplei
ding
ps
e, werkt
on
Jeu
EL
ar
Or
li
et
th
ha
EVENWICHTIG
Pr
TNT
ennis en
5
ZONC
e voe
ergeen
Wez
betere
JRE
ken
PT
ETEN?
utriS
e mee
e kaart
tten u
aller
Le
ia
04
SS
ZÁÁÁLIG! ALS DE ZON SCHIJNT, WIL JE MAAR EEN DING:
vol
f
ening te merken dat
BARBECUEEN. MAAR HOE BAK JE EEN EVENWICHTIGE MAALTIJD
n, zelfs kinc
ICh)
ea
emen
BIJ ELKAAR? ONZE VOEDINGSDESKUNDIGE WEET RAAD.
kunnen gebruiken
een papillot met wat citroen en aromatische
BARBECUEËN VOLGENS
kruiden. Geef in elk geval de voorkeur aan
DE REGELS VAN DE KUNST
verse producten (diepvriesproducten zijn
Gebruik enkel houtskool voor je barbecue
te vermijden op de barbecue). Vegetariërs
en vooral geen hout. Wacht tot de vlammen
vinden bij Delhaize een brede waaier aan
volledig uitgedoofd zijn en je houtskool
vleesvervangers. Je kunt ook zelf brochettes
wit gloeit voor je eten op de rooster legt.
maken met tofoe, halloumi en groenten
Smeer je rooster in met wat olijfolie en leg
aubergine, kerstomaten, courgette, paprika,
er je ingrediënten op. Zorg voor voldoende
champignons). Of vul aardappelen met kaas
afstand van de kolen om te vermijden dat
of bak feta in een papillot. En om het luchtig
ook wannéer
het eten aanbrandt en zwarte plekken
en evenwichtig te houden, serveer je er een
vertoont. Neem de tijd om je vlees of vis
salade bij, rauwkost, gegrilde groenten, een
barbecue deze cen
te garen: draai het regelmatig. Houd vooral
pasta-, rijst- of quinoasalade, zelfgemaakte
de helft
je worsten, spek en ribbetjes in de gaten:
tabouleh …
door hun druipende vet durven de vlammen
vul
wel eens opflakkeren.
NOG EEN PAAR LAATSTE TIPS
cen buut mob
Koop enkel de hoeveelheden die je nodig
ZO EET JE EVENWICHTIG
[aaxduppelen,
hebt en laat de voedingswaren (ingepakt)
keolfydraten 6
Zin in vlees? Kies dan mager vlees zoals
in de koelkast liggen tot op het allerlaatste
gevogelte (kip- of kalkoenfilets), varkens-
moment. Vergeet niet de rooster goed
pob, lijd
dbbred)
of rundsmignonettes, lamsfilet of steak.
schoon te maken voor elke barbecuesessie
met verz,
en ven buut
Als je liever vis hebt, raden we een hele
(zelfs als je vlees na vlees bakt). Beperk je tot
vis aan (forel, brasem, schol), zalm- of
twee barbecues per week en wissel af wat je
vis of een
kabeljauwfilets, scampibrochettes ...
op het menu zet. Smakelijk eten!
altematiet
Laat je vis eventueel langzaam garen in
De top 4 van een evenwichtige BBQ
ZELFGEMAAKTE
“LIGHT’-SAUZEN
VOLKORENBROOD
FRUIT
MARINADES
Vervang de kant-en-klare sauzen
Serveer eerder een
Ananas, perzik, (water)meloen,
door zelfgemaakte varianten:
multigranen- of volkorenbrood.
appel, aardbei … Deze vruchten
Maak zelf je marinade met olijfolie,
Daar zitten meer vezels in.
ditroensap, knoflook, gemalen
magere yoghurt of plattekaas op
kun je ook makkelijk op
pepers en verse kruiden. Dek
smaak gebracht met specerijen
de barbecue leggen. Maak
af en laat minstens een half uur
en verse kruiden.
er spiesen van en leg ze op
een proper rooster!
marineren in de koelkast.
17