Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 17




Hier is pagina 17 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

DE VOEDINGSVRAAG FR

De tips van

KATRIEN VANBIESEN

LOTO ENT TO

project manager

Hoe rijm je barbecue met

K

trien, van oplei

ding

ps

e, werkt

on

Jeu

EL

ar

Or

li

et

th

ha

EVENWICHTIG

Pr

TNT

ennis en

5

ZONC

e voe

ergeen

Wez

betere

JRE

ken

PT

ETEN?

utriS

e mee

e kaart

tten u

aller

Le

ia

04

SS

ZÁÁÁLIG! ALS DE ZON SCHIJNT, WIL JE MAAR EEN DING:

vol

f

ening te merken dat

BARBECUEEN. MAAR HOE BAK JE EEN EVENWICHTIGE MAALTIJD

n, zelfs kinc

ICh)

ea

emen

BIJ ELKAAR? ONZE VOEDINGSDESKUNDIGE WEET RAAD.

kunnen gebruiken

een papillot met wat citroen en aromatische

BARBECUEËN VOLGENS

kruiden. Geef in elk geval de voorkeur aan

DE REGELS VAN DE KUNST

verse producten (diepvriesproducten zijn

Gebruik enkel houtskool voor je barbecue

te vermijden op de barbecue). Vegetariërs

en vooral geen hout. Wacht tot de vlammen

vinden bij Delhaize een brede waaier aan

volledig uitgedoofd zijn en je houtskool

vleesvervangers. Je kunt ook zelf brochettes

wit gloeit voor je eten op de rooster legt.

maken met tofoe, halloumi en groenten

Smeer je rooster in met wat olijfolie en leg

aubergine, kerstomaten, courgette, paprika,

er je ingrediënten op. Zorg voor voldoende

champignons). Of vul aardappelen met kaas

afstand van de kolen om te vermijden dat

of bak feta in een papillot. En om het luchtig

ook wannéer

het eten aanbrandt en zwarte plekken

en evenwichtig te houden, serveer je er een

vertoont. Neem de tijd om je vlees of vis

salade bij, rauwkost, gegrilde groenten, een

barbecue deze cen

te garen: draai het regelmatig. Houd vooral

pasta-, rijst- of quinoasalade, zelfgemaakte

de helft

je worsten, spek en ribbetjes in de gaten:

tabouleh …

door hun druipende vet durven de vlammen

vul

wel eens opflakkeren.

NOG EEN PAAR LAATSTE TIPS

cen buut mob

Koop enkel de hoeveelheden die je nodig

ZO EET JE EVENWICHTIG

[aaxduppelen,

hebt en laat de voedingswaren (ingepakt)

keolfydraten 6

Zin in vlees? Kies dan mager vlees zoals

in de koelkast liggen tot op het allerlaatste

gevogelte (kip- of kalkoenfilets), varkens-

moment. Vergeet niet de rooster goed

pob, lijd

dbbred)

of rundsmignonettes, lamsfilet of steak.

schoon te maken voor elke barbecuesessie

met verz,

en ven buut

Als je liever vis hebt, raden we een hele

(zelfs als je vlees na vlees bakt). Beperk je tot

vis aan (forel, brasem, schol), zalm- of

twee barbecues per week en wissel af wat je

vis of een

kabeljauwfilets, scampibrochettes ...

op het menu zet. Smakelijk eten!

altematiet

Laat je vis eventueel langzaam garen in

De top 4 van een evenwichtige BBQ

ZELFGEMAAKTE

“LIGHT’-SAUZEN

VOLKORENBROOD

FRUIT

MARINADES

Vervang de kant-en-klare sauzen

Serveer eerder een

Ananas, perzik, (water)meloen,

door zelfgemaakte varianten:

multigranen- of volkorenbrood.

appel, aardbei … Deze vruchten

Maak zelf je marinade met olijfolie,

Daar zitten meer vezels in.

ditroensap, knoflook, gemalen

magere yoghurt of plattekaas op

kun je ook makkelijk op

pepers en verse kruiden. Dek

smaak gebracht met specerijen

de barbecue leggen. Maak

af en laat minstens een half uur

en verse kruiden.

er spiesen van en leg ze op

een proper rooster!

marineren in de koelkast.

17