Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 41




Hier is pagina 41 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

LOKAAL VERHAAL APR

66

DUURZAME AQUACULTUUR

Onze forellen

Onze Ardeense forellen worden duurzaam gekweekt, gevist en

verwerkt. Dat wil zeggen dat er maar een beperkt aantal vissen

onderscheiden zich door

in een bekken samen zitten. De hoeveelheid voeding wordt ook

afgestemd op het watervolume (om verspilling tegen te gaan), de

de tijd die

watertemperatuur en het zuurstofgehalte. Dit zijn de basisprincipes

van een kweek met respect voor de vissen. Het atelier waar de

vissen verwerkt worden, kreeg ook het ILVO-certificaat van

het Instituut voor landbouw -, visserij- en voedingsonderzoek, een

ze krijgen om

onafhankelijke organisatie die pleit voor duurzame aquacultuur.

te groeien.

LEKKER EN VOEDZAAM

e forel is afkomstig uit Noord-Amerika en werd

Goebezigers zoals jij weten een smakelijk én evenwichtig

in de 19de eeuw in Europa geïntroduceerd.

gerecht wel te appreciëren, niet? Dan zit je goed met forel!

D

Denemarken was het eerste land waar deze

Deze vette vis is rijk aan eiwitten en een goede bron

soort gekweekt werd, maar al snel zijn andere landen

van omega 3 (gerookte versie), fosfor en selenium.

gevolgd. België was bij de pioniers om de vis ook in onze

waterlopen uit te zetten. Het zuivere water in de rivieren

in de Ardennen is dan ook de perfecte biotoop voor de

HOE MAAK JE FOREL KLAAR?

forel. Deze lokale verankering leidde al snel tot nieuwe

passies en roepingen, vooral dan in Wallonië. Je vindt er

er

heel wat viskwekerijen — en vissers — die dol zijn op forel.

ft

fen

Bij Delhaize werken we al jaren samen met viskwekers

in Roba en Ondenval. Het is een mooi schouwspel

IN DE PAN: ROL DE FOREL IN

IN PAPILLOT: LEG JE FOREL OP EEN STUK

om deze vissen te zien zwemmen en springen in de

BLOEM EN LAAT HEM BRUINEN IN

ALUMINIUMFOLIE. VOEG ER KERSTOMATEN,

adembenemende omgeving, Zeker een bezoekje waard

EEN NOOTJE BOTER (15 MIN, DRAA

SCHIJFIES CHAMPIGNON EN GROENE OLIJFRINGEN

dus! “We kweken de forellen in bekkens die gevoed

JE VIS HALFWEG OM), BRENG

AAN TOE. SPRENKEL ER CITROENSAP EN WITTE

worden met zuiver water uit de Ambleve en de Roba om

OP SMAAK MET CITROEN EN

WIJN OVER. VOUW DE PAPILLOT DICHT EN

FIJNGEHAKTE PETERSELIE.

zo trouw mogelijk de natuurlijke leefomstandigheden van

BAK HEM 20 MIN IN DE OVEN (180°C).

de vissen na te bootsen’, legt Bernadette Gourdon uit, de

directrice van New Gabriel Europa. Dit snelstromende,

Mn

heldere water is essentieel voor de groei van de vissen.

12%

rd

LE

PE

Er

Hun kwaliteit wordt bovendien streng gecontroleerd voor

ze in de bassins uitgezet worden en wanneer ze er weer

aen

uitgevist worden. Maar er zijn nog andere factoren die van

IN DE OVEN: LAAT JE FANTASIE DE VRIJE LOOP!

OP DE BARBECUE: BAK JE

de forel een kwaliteitsproduct maken, zowel qua smaak

als voedzaamheid. Het visvoer is cruciaal en wordt dan

VUL DE FOREL MET RAUWE HAM, SCHIJFIES

FOREL PUUR NATUUR (15 MIN]

ook tot in de puntjes verzorgd: de forellen krijgen korrels

CITROEN, OLIJVEN … SMEER DE BUITENKANT

OF LAAT HEM EERST 30 MIN

IN MET OLIE EN LEG JE VIS OP EEN BED

MARINEREN IN EEN MENGELING

die rijk zijn aan natuurlijke omega 3, visolie, vismeel, zacht

VAN GROENTEN (UI, VENKEL, TOMAAT ….

VAN OLIJFOLIE EN CITROEN.

tarwemeel, gedopte erwten en soja-extracten. Bernadette

LAAT 15 MIN BAKKEN OP 200°C.

benadrukt dat de korrels gegarandeerd vrij zijn van ggo's

en slachtafval van landdieren.

En

Maar wat is er dan zo speciaal aan de Ardeense forel

{

B

Sr

taste of Inspirations van Delhaize? Deze vissen krijgen

ES

ruimschoots de tijd om te groeien. Volgens het lastenboek

GEBAKKEN EN KOUD: IN EEN SALADE,

SUPERVERS: JE KUNT OOK RAUW

moeten ze minstens 3 maanden krijgen om zich in een

VAN DE VIS GENIETEN, IN EEN

Ardeens bekken te ontwikkelen. Dat is het geheim achter

TERRINE, PASTE OF IN EEN BROODJE.

het vaste en smakelijke vlees. Mmm … Heerlijk in de pan

TARTAAR, CEVICHE OF CARPACCIO.

met een nootje boter, gegrild op de barbecue, gebakken

in de oven … Forel is niet alleen lekker, maar de vis draagt

Heb is helemaal niet nodkap ow de schubben te

ook bij aan onze evenwichtige voeding. Reden genoeg om

vaker forel op het menu te zetten!

woor jy de forel Plaammaald; Spoel de vis gewen