Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 41


Hier is pagina 41 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.



Delhaize Folder 19.06.2020

Hier is pagina 41 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 41

LOKAAL VERHAAL APR 66 DUURZAME AQUACULTUUR Onze forellen Onze Ardeense forellen worden duurzaam gekweekt, gevist en verwerkt. Dat wil zeggen dat er maar een beperkt aantal vissen onderscheiden zich door in een bekken samen zitten. De hoeveelheid voeding wordt ook afgestemd op het watervolume (om verspilling tegen te gaan), de de tijd die watertemperatuur en het zuurstofgehalte. Dit zijn de basisprincipes van een kweek met respect voor de vissen. Het atelier waar de vissen verwerkt worden, kreeg ook het ILVO-certificaat van het Instituut voor landbouw -, visserij- en voedingsonderzoek, een ze krijgen om onafhankelijke organisatie die pleit voor duurzame aquacultuur. te groeien. LEKKER EN VOEDZAAM e forel is afkomstig uit Noord-Amerika en werd Goebezigers zoals jij weten een smakelijk én evenwichtig in de 19de eeuw in Europa geïntroduceerd. gerecht wel te appreciëren, niet? Dan zit je goed met forel! D Denemarken was het eerste land waar deze Deze vette vis is rijk aan eiwitten en een goede bron soort gekweekt werd, maar al snel zijn andere landen van omega 3 (gerookte versie), fosfor en selenium. gevolgd. België was bij de pioniers om de vis ook in onze waterlopen uit te zetten. Het zuivere water in de rivieren in de Ardennen is dan ook de perfecte biotoop voor de HOE MAAK JE FOREL KLAAR? forel. Deze lokale verankering leidde al snel tot nieuwe passies en roepingen, vooral dan in Wallonië. Je vindt er er heel wat viskwekerijen — en vissers — die dol zijn op forel. ft fen Bij Delhaize werken we al jaren samen met viskwekers in Roba en Ondenval. Het is een mooi schouwspel IN DE PAN: ROL DE FOREL IN IN PAPILLOT: LEG JE FOREL OP EEN STUK om deze vissen te zien zwemmen en springen in de BLOEM EN LAAT HEM BRUINEN IN ALUMINIUMFOLIE. VOEG ER KERSTOMATEN, adembenemende omgeving, Zeker een bezoekje waard EEN NOOTJE BOTER (15 MIN, DRAA SCHIJFIES CHAMPIGNON EN GROENE OLIJFRINGEN dus! “We kweken de forellen in bekkens die gevoed JE VIS HALFWEG OM), BRENG AAN TOE. SPRENKEL ER CITROENSAP EN WITTE worden met zuiver water uit de Ambleve en de Roba om OP SMAAK MET CITROEN EN WIJN OVER. VOUW DE PAPILLOT DICHT EN FIJNGEHAKTE PETERSELIE. zo trouw mogelijk de natuurlijke leefomstandigheden van BAK HEM 20 MIN IN DE OVEN (180°C). de vissen na te bootsen’, legt Bernadette Gourdon uit, de directrice van New Gabriel Europa. Dit snelstromende, Mn heldere water is essentieel voor de groei van de vissen. 12% rd LE PE Er Hun kwaliteit wordt bovendien streng gecontroleerd voor ze in de bassins uitgezet worden en wanneer ze er weer aen uitgevist worden. Maar er zijn nog andere factoren die van IN DE OVEN: LAAT JE FANTASIE DE VRIJE LOOP! OP DE BARBECUE: BAK JE de forel een kwaliteitsproduct maken, zowel qua smaak als voedzaamheid. Het visvoer is cruciaal en wordt dan VUL DE FOREL MET RAUWE HAM, SCHIJFIES FOREL PUUR NATUUR (15 MIN] ook tot in de puntjes verzorgd: de forellen krijgen korrels CITROEN, OLIJVEN … SMEER DE BUITENKANT OF LAAT HEM EERST 30 MIN IN MET OLIE EN LEG JE VIS OP EEN BED MARINEREN IN EEN MENGELING die rijk zijn aan natuurlijke omega 3, visolie, vismeel, zacht VAN GROENTEN (UI, VENKEL, TOMAAT …. VAN OLIJFOLIE EN CITROEN. tarwemeel, gedopte erwten en soja-extracten. Bernadette LAAT 15 MIN BAKKEN OP 200°C. benadrukt dat de korrels gegarandeerd vrij zijn van ggo's en slachtafval van landdieren. En Maar wat is er dan zo speciaal aan de Ardeense forel { B Sr taste of Inspirations van Delhaize? Deze vissen krijgen ES ruimschoots de tijd om te groeien. Volgens het lastenboek GEBAKKEN EN KOUD: IN EEN SALADE, SUPERVERS: JE KUNT OOK RAUW moeten ze minstens 3 maanden krijgen om zich in een VAN DE VIS GENIETEN, IN EEN Ardeens bekken te ontwikkelen. Dat is het geheim achter TERRINE, PASTE OF IN EEN BROODJE. het vaste en smakelijke vlees. Mmm … Heerlijk in de pan TARTAAR, CEVICHE OF CARPACCIO. met een nootje boter, gegrild op de barbecue, gebakken in de oven … Forel is niet alleen lekker, maar de vis draagt Heb is helemaal niet nodkap ow de schubben te ook bij aan onze evenwichtige voeding. Reden genoeg om vaker forel op het menu te zetten! woor jy de forel Plaammaald; Spoel de vis gewen

Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 41