Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 41
Hier is pagina 41 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
LOKAAL VERHAAL APR
66
DUURZAME AQUACULTUUR
Onze forellen
Onze Ardeense forellen worden duurzaam gekweekt, gevist en
verwerkt. Dat wil zeggen dat er maar een beperkt aantal vissen
onderscheiden zich door
in een bekken samen zitten. De hoeveelheid voeding wordt ook
afgestemd op het watervolume (om verspilling tegen te gaan), de
de tijd die
watertemperatuur en het zuurstofgehalte. Dit zijn de basisprincipes
van een kweek met respect voor de vissen. Het atelier waar de
vissen verwerkt worden, kreeg ook het ILVO-certificaat van
het Instituut voor landbouw -, visserij- en voedingsonderzoek, een
ze krijgen om
onafhankelijke organisatie die pleit voor duurzame aquacultuur.
te groeien.
LEKKER EN VOEDZAAM
e forel is afkomstig uit Noord-Amerika en werd
Goebezigers zoals jij weten een smakelijk én evenwichtig
in de 19de eeuw in Europa geïntroduceerd.
gerecht wel te appreciëren, niet? Dan zit je goed met forel!
D
Denemarken was het eerste land waar deze
Deze vette vis is rijk aan eiwitten en een goede bron
soort gekweekt werd, maar al snel zijn andere landen
van omega 3 (gerookte versie), fosfor en selenium.
gevolgd. België was bij de pioniers om de vis ook in onze
waterlopen uit te zetten. Het zuivere water in de rivieren
in de Ardennen is dan ook de perfecte biotoop voor de
HOE MAAK JE FOREL KLAAR?
forel. Deze lokale verankering leidde al snel tot nieuwe
passies en roepingen, vooral dan in Wallonië. Je vindt er
er
heel wat viskwekerijen — en vissers — die dol zijn op forel.
ft
fen
Bij Delhaize werken we al jaren samen met viskwekers
in Roba en Ondenval. Het is een mooi schouwspel
IN DE PAN: ROL DE FOREL IN
IN PAPILLOT: LEG JE FOREL OP EEN STUK
om deze vissen te zien zwemmen en springen in de
BLOEM EN LAAT HEM BRUINEN IN
ALUMINIUMFOLIE. VOEG ER KERSTOMATEN,
adembenemende omgeving, Zeker een bezoekje waard
EEN NOOTJE BOTER (15 MIN, DRAA
SCHIJFIES CHAMPIGNON EN GROENE OLIJFRINGEN
dus! “We kweken de forellen in bekkens die gevoed
JE VIS HALFWEG OM), BRENG
AAN TOE. SPRENKEL ER CITROENSAP EN WITTE
worden met zuiver water uit de Ambleve en de Roba om
OP SMAAK MET CITROEN EN
WIJN OVER. VOUW DE PAPILLOT DICHT EN
FIJNGEHAKTE PETERSELIE.
zo trouw mogelijk de natuurlijke leefomstandigheden van
BAK HEM 20 MIN IN DE OVEN (180°C).
de vissen na te bootsen’, legt Bernadette Gourdon uit, de
directrice van New Gabriel Europa. Dit snelstromende,
Mn
heldere water is essentieel voor de groei van de vissen.
12%
rd
LE
PE
Er
Hun kwaliteit wordt bovendien streng gecontroleerd voor
ze in de bassins uitgezet worden en wanneer ze er weer
aen
uitgevist worden. Maar er zijn nog andere factoren die van
IN DE OVEN: LAAT JE FANTASIE DE VRIJE LOOP!
OP DE BARBECUE: BAK JE
de forel een kwaliteitsproduct maken, zowel qua smaak
als voedzaamheid. Het visvoer is cruciaal en wordt dan
VUL DE FOREL MET RAUWE HAM, SCHIJFIES
FOREL PUUR NATUUR (15 MIN]
ook tot in de puntjes verzorgd: de forellen krijgen korrels
CITROEN, OLIJVEN … SMEER DE BUITENKANT
OF LAAT HEM EERST 30 MIN
IN MET OLIE EN LEG JE VIS OP EEN BED
MARINEREN IN EEN MENGELING
die rijk zijn aan natuurlijke omega 3, visolie, vismeel, zacht
VAN GROENTEN (UI, VENKEL, TOMAAT ….
VAN OLIJFOLIE EN CITROEN.
tarwemeel, gedopte erwten en soja-extracten. Bernadette
LAAT 15 MIN BAKKEN OP 200°C.
benadrukt dat de korrels gegarandeerd vrij zijn van ggo's
en slachtafval van landdieren.
En
Maar wat is er dan zo speciaal aan de Ardeense forel
{
B
Sr
taste of Inspirations van Delhaize? Deze vissen krijgen
ES
ruimschoots de tijd om te groeien. Volgens het lastenboek
GEBAKKEN EN KOUD: IN EEN SALADE,
SUPERVERS: JE KUNT OOK RAUW
moeten ze minstens 3 maanden krijgen om zich in een
VAN DE VIS GENIETEN, IN EEN
Ardeens bekken te ontwikkelen. Dat is het geheim achter
TERRINE, PASTE OF IN EEN BROODJE.
het vaste en smakelijke vlees. Mmm … Heerlijk in de pan
TARTAAR, CEVICHE OF CARPACCIO.
met een nootje boter, gegrild op de barbecue, gebakken
in de oven … Forel is niet alleen lekker, maar de vis draagt
Heb is helemaal niet nodkap ow de schubben te
ook bij aan onze evenwichtige voeding. Reden genoeg om
vaker forel op het menu te zetten!
woor jy de forel Plaammaald; Spoel de vis gewen