Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 63




Hier is pagina 63 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

TIP VAN DE CHEF Fi

ZIN OM TE BARBECUEEN?

Ontdek onze recepter

ET

delhaize.be/recepten

NZ

à.

KING

“HELP!

BBQ 4

Hoe organiseer ik een

ONVERGETELIJKE BBQ?”

Wij Belgen houden van onze barbecue. Vanaf de eerste lentezon tot

de laatste herfstzon slaan we buiten aan het koken. Maar doen we 't wel

zoals het hoort? We vroegen het aan Jeroen De Pauw!

Dag Jeroen! Barbecue: is dat een gerecht,

met deksel gaart traag op 107°C. Voor een

een techniek, een toestel … of alledrie?”

varkensschouder van 25 kg reken je al snel

JEROEN: “wel, voor veel Belgen is barbecue

9 uur gaartijd. Ja, datis lang … maar het

een gerecht met een bijhorende

eindresultaat is onevenaarbaar! Zeker als

techniek. Maar er bestaan evenveel

je zelf de rub (droge kruidenmix, nvdr)

barbecuetechnieken als barbecues. Denk

van je pulled pork maakt

bijv. aan de directe of indirecte grillmethode,

roken, low & slow cooking

3 tips voor een onvergetelijke

barbecue

b.

“Je kunt voor de

© KLAAR? START!

50/ 50 methode

Maak je vuur niet aan met

aanmaakvloeistof, maar met

gaan: ideaal voor

aanmaakblokjes en een kolenstarter

De blokjes laten geen vreemde geurtjes

A

gerechten die

af smaken achter. Begin pas met

zel

wat meer gaartijd

harbecueen als de vlammen



weg

en je kolen

kleuren

vragen

“Fiew, datzijn er heel wat! Stel: ik ben

© 006 VOOR HYGIÈNE

een beginner. Welke barbecuetechniek is

Voorzie aparte snijplanken

en tools (zoals aluminium

het gemakkelijkste?”

JEROEN: “Direct grillen is het allerbekendste en

bakjes, knijpers …}

het allergemakkelijkste: je grit je favoriete

voor verschillende

voedselgroepen: vlees, vis

ingrediënten boven de kolen … and that's it.

Je kunt ook voor de 50/50-methode gaan:

en groenten. Je vermijdt op

een combinatie van direct grillen en indirect

die manier kruisbesmetting

grillen met een deksel. Het voordeel? Ideaal

of voedselvergiftiging, Erg

voor gerechten die wat meer gaartijd vragen

belangrijk, omdat er hitte

— zoals een hele kip of een gebraad — én de

in het spel is,

barbecuesmaak wordt intenser. Let wel: hef

het deksel niet te vaak op om de temperatuur

0 BLIJF BIJ JE BARBECUE

LES TRUFFIERS

van je vlees te controleren, want dan gaat die

Houd je barbecue le allen

RÉSERVE 2018

intense smaak verloren

tijde in de gaten, want je

Frankrijk

speelt uiteindelijk met

Côtes du Rhône

Kersenrode wijn

“En als ik mezelf wil uitdagen. Voor welke

vuur. Maar geen nood: de

met rode vruchten

barbecuetechniek kan ikdan gaan?”

gaslen zullen af en toe wel

in de neus en de

JEROEN: “Als je alle tijd van de wereld hebt, kun

mel drankjes en hapjes tot

mond. Geniet er nu

of binnen enkele

je eens voor low & slow cooking gaan. Deze

bij jou komen. Jij bent the

klassieke Amerikaanse barbecuetechniek

BTO

King'Queen of the day’

jarenvan!

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 63