Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 63
Hier is pagina 63 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
TIP VAN DE CHEF Fi
ZIN OM TE BARBECUEEN?
Ontdek onze recepter
ET
delhaize.be/recepten
NZ
à.
KING
“HELP!
BBQ 4
Hoe organiseer ik een
ONVERGETELIJKE BBQ?”
Wij Belgen houden van onze barbecue. Vanaf de eerste lentezon tot
de laatste herfstzon slaan we buiten aan het koken. Maar doen we 't wel
zoals het hoort? We vroegen het aan Jeroen De Pauw!
Dag Jeroen! Barbecue: is dat een gerecht,
met deksel gaart traag op 107°C. Voor een
een techniek, een toestel … of alledrie?”
varkensschouder van 25 kg reken je al snel
JEROEN: “wel, voor veel Belgen is barbecue
9 uur gaartijd. Ja, datis lang … maar het
een gerecht met een bijhorende
eindresultaat is onevenaarbaar! Zeker als
techniek. Maar er bestaan evenveel
je zelf de rub (droge kruidenmix, nvdr)
barbecuetechnieken als barbecues. Denk
van je pulled pork maakt
bijv. aan de directe of indirecte grillmethode,
roken, low & slow cooking
3 tips voor een onvergetelijke
barbecue
b.
“Je kunt voor de
© KLAAR? START!
50/ 50 methode
Maak je vuur niet aan met
aanmaakvloeistof, maar met
gaan: ideaal voor
aanmaakblokjes en een kolenstarter
De blokjes laten geen vreemde geurtjes
A
gerechten die
af smaken achter. Begin pas met
zel
wat meer gaartijd
harbecueen als de vlammen
”
weg
en je kolen
kleuren
vragen
“Fiew, datzijn er heel wat! Stel: ik ben
© 006 VOOR HYGIÈNE
een beginner. Welke barbecuetechniek is
Voorzie aparte snijplanken
en tools (zoals aluminium
het gemakkelijkste?”
JEROEN: “Direct grillen is het allerbekendste en
bakjes, knijpers …}
het allergemakkelijkste: je grit je favoriete
voor verschillende
voedselgroepen: vlees, vis
ingrediënten boven de kolen … and that's it.
Je kunt ook voor de 50/50-methode gaan:
en groenten. Je vermijdt op
een combinatie van direct grillen en indirect
die manier kruisbesmetting
grillen met een deksel. Het voordeel? Ideaal
of voedselvergiftiging, Erg
voor gerechten die wat meer gaartijd vragen
belangrijk, omdat er hitte
— zoals een hele kip of een gebraad — én de
in het spel is,
barbecuesmaak wordt intenser. Let wel: hef
het deksel niet te vaak op om de temperatuur
0 BLIJF BIJ JE BARBECUE
LES TRUFFIERS
van je vlees te controleren, want dan gaat die
Houd je barbecue le allen
RÉSERVE 2018
intense smaak verloren
tijde in de gaten, want je
Frankrijk
speelt uiteindelijk met
Côtes du Rhône
Kersenrode wijn
“En als ik mezelf wil uitdagen. Voor welke
vuur. Maar geen nood: de
met rode vruchten
barbecuetechniek kan ikdan gaan?”
gaslen zullen af en toe wel
in de neus en de
JEROEN: “Als je alle tijd van de wereld hebt, kun
mel drankjes en hapjes tot
mond. Geniet er nu
of binnen enkele
je eens voor low & slow cooking gaan. Deze
bij jou komen. Jij bent the
klassieke Amerikaanse barbecuetechniek
BTO
King'Queen of the day’
jarenvan!
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 63