Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 48


Hier is pagina 48 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.



Delhaize Folder 19.06.2020

Hier is pagina 48 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 48

LI ns LU GOEBÉZIGER ACHTER DE SCHERMEN Di le ie ‚e olijfboom is heilig in Griekenland. Volgens de ze worden op een ander moment geplukt. Jonge mythologie is hij het resultaat van de rivaliteit olijven hangen groen aan de boom. Je kunt ze in dit ‚ tussen Poseidon en Athena. De boom symboliseert stadium al plukken en eten. Maar als je ze nog langer kracht, wijsheid en overvloed en de olijf is de vrucht laat rijpen, dan worden ze na een vijftiental dagen van het leven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bruin en na een maand zien ze zwart. Net zoals in het olijven al meer dan 5.000 jaar op de Griekse eettafels echte leven worden de groentjes rijper met de tijd.” staan. Ondertussen zijn de voedzame eigenschappen (rijk aan omega 3 en bron van vitamine E) van deze KIM: “Waarom is deze streek zo geschikt voor de olijfteelt?” licht bittere vruchten over de hele wereld gekend, wat SOKRATES: “Het Griekse mediterrane klimaat heeft ook — gedeeltelijk — hun succes verklaart. warme zomers en milde winters. Dat is perfect voor olijfbomen. Hier in Lamia hebben we bovendien de De verse bio-olijven bij Delhaize zijn afkomstig uit zee aan de ene en de bergen aan de andere kant. Dit de meest vruchtbare streken van Griekenland. De contrast creëert de ideale omstandigheden voor de Kalamon met haar unieke smaak en zacht vruchtvlees olijven. Misschien heb je ook gemerkt dat het terrein groeit bijv. in de Peloponnesos. Deze kwaliteitsolijf niet plat is. Dat is cruciaal zodat regenwater niet wordt ook wel de ‘koningin van de olijven’ genoemd. onder de olijfbomen blijft staan. Het moet makkelijk pr Maar het is iets meer naar het noordoosten, in een weg kunnen vloeien.” boomgaard nabij Lamia, niet ver van de zee, waar Sokrates, onze olijvenproducent, met Kim afgesproken “Om onze bomen te heeft. Sokrates treedt in de voetsporen van zijn vader als bezieler van het bescheiden familiebedrijf. De # voeden, gebruiken we olijfteelt is zijn lust en zijn leven. Hij waakt er dag in, dag uit, over dat de olijfgaarden goed onderhouden natuurlijke meststoffen worden en dat ze overvloedig, maar vooral heerlijke olijven voortbrengen. Het is begin oktober, het (compost, stalmest …).” hoogseizoen van de groene olijven. In de boomgaard zijn de arbeiders druk in de weer (twee per olijfboom) KM: “Hoe verschilt de teelt van bio-olijven van die om de vruchten van de bomen te trekken zodat ze van gewone olijven?” op grote zeilen op de grond vallen. Kim bekijkt een SOKRATES: “Op zich gebeurt de olijfteelt al op een heel N u olijfboom van naderbij en vraagt zich af hoe oud die natuurlijke wijze. We laten de natuur vooral haar is. “Deze is zo'n 15 jaar oud” legt Sokrates uit. “Hij werk doen. Maar er zijn twee belangrijke verschillen. En heeft nog heel wat mooie jaren voor zich, want een Om onze bomen te voeden, gebruiken we enkel olijfboom kan zo'n 30 tot 40 jaar vruchten dragen.” natuurlijke meststoffen (compost, stalmest …. We hopen het van harte, want met de zomer voor de En om de olijfbomen te beschermen tegen insecten deur denken we spontaan aan al die aperitiefhapjes, en ziekten, besproeien we de bomen met een barbecues, salades, tajines en pizza's op het menu! oplossing van witte klei en zetten we insectenvallen. Daar komt geen insecticide aan te pas! Veel KIM PROVO: “Op welke leeftijd beginnen olijfbomen vruchten olijfboeren wilden het eerst niet geloven, maar het te dragen?” rendement is excellent! Trouwens, almaar meer SOKRATES KORTADOS: “5 jaar nadat we ze planten, hangt Griekse producenten gaan biologisch telen en dat er al een kleine hoeveelheid olijven aan. Na 10 jaar is een goede zaak.” bereiken de olijfbomen hun volle rendement. De gemiddelde leeftijd van de bomen in onze KIM: “Olijven maken deel uit van de nationale gerechten in Griekenland … Waarom is dat zo?” olijfgaarden is tussen de 30 en de 40 jaar, maar een olijfboom kan veel langer meegaan. Als je ze goed SOKRATES: “Omdat we de beste olijven ter wereld verzorgt, kunnen de bomen 80 tot 100 jaar lang hebben natuurlijk (lacht)! Maar vooral omdat olijven olijven voortbrengen! Een honderdjarige olijfboom (en olijfolie) rijk aan omega 3 zijn. Dat is volgens ons is bij ons heel gewoon. We dromen er zelf van om de beste basis voor een evenwichtige voeding. ook zo oud te mogen worden!” Je hebt zeker al gehoord van het befaamde ‘Kretenzische dieet’ met olijven, feta en oregano. Ed KIM: “Wat is het verschil tussen groene en zwarte olijven?” Dat is ons geheim om zo oud te worden als SOKRATES: “Eigenlijk zijn het dezelfde olijven, maar de olijfbomen (knipoog)!” 3 id ed € ps

Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 48