Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 61




Hier is pagina 61 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KEUKENCHALLENGE Pi

WATERMELOENGAZPACHO,

CEVICHE VAN ZALM

MOZZARELLA EN BASILICUMGRANITA

MET RODE VRUCHTEN EN LIMOEN

©15 MIN +5 U VRIESTUD © GEMAKKELUK © €

A A PERS.

Vetten: 20 - Koolhydraten: 17 g

Veren: 42g- Koolhydraten: 10 g

(LL

Vezels:2g -Elwitten:12g

a0@

Vezeis.lig- Eiwitten:2rg

« Lel kristalsuiker

« 1 kg watermeloen

+ 5el olifolie

+ 500 gzalmfilet

+ 125 g rode bessen

« Ì bussel koriander

+ 3citroenen

+ 2diwater

+ 1 bussel basilicum

+ 2'avocado's

+ 4 limoenen

« rode peper

« 1 pot minimozzarella-

+ 5elwitte

+ 5cm gember

+ 250 g kerstomaten

+ 1 citroen

+ Zout

bolletjes (150 g)

balsamicoazijn

- Peper en zout

+ 1 bussel lente-uitjes

+ 75 gzwarte

+ 125 g frambozen

kalamonoliven

© Houd enkele blaadjes basilicum apart. Mix de rest met het

water, de suiker, het sap van 1 citroen en een snufje zout. Giet

© Snijd de zalm in grote blokjes (1,5 op 1,5 cm) en houd 100 g

in een grote schaal met platte bodem en zet minstens 5 u in de

apart. Doe de rest in een kom, kruid lichtjes met zout en overgiet

diepvriezer.

volledig met het sap van de limoenen. Dek af en laat 1.30 uin de

© schil de watermeloen, snijd het vruchtvlees in blokjes en

koelkast rusten.

verwijder de pitjes. Rasp de gember en pers met de vingers het

© snipper de lente-uitjes, doe ze in een kom en bedek ze met

sap uit de pulp. Mix de watermeloen met het sap van 2 citroenen,

koud water. Laat ze in de koelkast rusten en vervang het water

de azijn, de olijfolie, het gembersap, peper en zout.

1 à 2 keer, om hun smaak wat te verzachten.

© verdeel de gazpacho over glazen of kommen. Werk af met de

© snijd het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes en meng

mozzarellabolletjes en basilicum. Schraap de granité los met een

ze met het sap van de citroen. Halveer de kerstomaten en snijd

vork en verdeel de schilfers over de gazpacho. Dien meteen op.

de olijven in kleine stukjes. Hak de rode peper fijn en pluk de

blaadjes van de koriander. Rist eventueel de rode bessen af.

O Meng al deze ingrediënten in een schaal. Voeg de frambozen

SOBANOEDELSLAATJE

toe, samen met de rauwe zalm en de uitgelekte gemarineerde

zalm. Dien koel op.

MET GEMARINEERDE SCAMPI

Grote blokjes zalm blijven binnenin nog wat rauw. Liever volledig

gegaarde zalm? Snijd dan kleinere blokjes of tat de za

langer

Vetten:25g - Koolhydraten:29 g

in het limoensap marineren.

oe

Vezels: 4g- Eiwitten: 208

« 1 bussel koriander

+ 200 g gekookte en

+ 300 g sobanoedels

gepelde bioscampi

» 5cl water

» Ys bussel bladpeterselie

+ 100 gjonge

+ 2 theezakjes ‘Clean

+ H rode peper

Matcha Green’ Pukka

spinazieblaadjes

+ 15 g geroosterde

+ 100 grucola

+ delsojasaus

sesamzaadjes

N'ICE CREAM MET PERZIK EN ROZEMARIJN

« bussel lente-uitjes

+ 4el mirin

- Peper en zout

© 20 MIN + 12 U VRIESTIJD © GEMAKKELIJK © €

A4 PERS.

» 2 biocitroenen

+ 2Kkl geroosterde

» 1 zakje ‘Nori Snack’

sesamolie (voor wok)

Vetten:0 g- Koclhydraten:62 8

Saitaku* (10 8)

+ 5elolifolie

a0e

Vezels:6g - Elwitten:38

« 4 bananen

+ 1 citroen

+ Selwater

@ Doe de fijngeraspte zeste en het sap van 1 citroen in een

+ 1 di frambozencoulis +

+ A perziken

+ Atakjes rozemarijn

grote kom. Meng met de helft van de gehakte lente-uitjes (wit +

+ 100 g blauwe bessen

+ &elhoning

lichtgroen deel), 4 el olijfolie, de helft van de gehakte koriander,

de fijngehakte rode peper en zout. Open de theezakjes en strooi

@ Een dag op voorhand: schil de perziken, ontpit ze en snijd

de inhoud in de kom. Roer er de scampi onder, dek de kom af en

ze in stukken. Laat ze met de helft van de honing en 3 takjes

laat 1 uin de koelkast rusten.

rozemarijn gedurende 10 min op een zacht vuurtje in een

@ Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.

steelpan sudderen. Haal de rozemarijn uit de pan en verdeel de

© Doe de jonge spinazieblaadjes in de beker van de mixer (of

bereiding over een schaal met platte bodem. Snijd de bananen in

van de blender). Mix ze met de peterselie, het water, het sap

schijfjes en verdeel ze ook over een schaal met platte bodem. Zet

van 1 citroen, 1 kl geroosterde sesamolie en de mirin tot een

alles 12 u in de diepvriezer.

homogene coulis. Breng verder op smaak.

© Mix, net voor het opdienen, de bananen en de perziken in de

© Giet de gekookte noedels af en spoel ze onder koud water.

beker van de blender of de mixer met de rest van de honing, het

Meng de noedels met de rest van de geroosterde sesamolie, de

water en het sap van de citroen, tot smeuig ijs.

rest van de olijfolie en de sojasaus. Roer er de scampi onder,

© Dien meteen op met ontdooide frambozencoulis en blauwe

samen hun marinade, de rucola, de rest van de korianderplukjes

bessen. Werk af met rozemarijn

en de rest van de fijngesnipperde lente-uitjes. Bestrooi met de

5

licht verkruimelde norivellen en de sesamzaadjes.

Is je mixer of blender niet heel krachtig? Begin met het citroensap,

@ Dien koel op en geef er de saus apart bij.

het water, de honing en enkele stukken banaan. Voeg dan beetje

“gedroogde algen met olijfolie

bij beetje de rest van het fruit toe.

61