Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 43
Hier is pagina 43 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
LOKAAL VERHAAL Pi
K
1
BB
GEGRILDE GEMARINEERDE FORELLEN
FORELFILETS IN PAPILLOT MET CHERMOULA
EN RIJST MET AMANDELEN
© 35 MIN + 15 MIN KOOKTIJD (+ 1 U MARINEERT UD)
EEEN)
€ A 4 PERS.
Vetten:48g - Koolhydraten: 16 8
a@
Vezels:4g- Eiwitten: 498
verten: Alg Koolhydraten: s4g
a0e
Vezels: Bg Eiwitten: 48
+ 8 forelfilets
+ 25 parmigiano
+ 2 grote puntpaprika's
®
1,5 dl olijfolie
+ Aforellen
Voor de rijst met amandek
‘
+ 1 grote rode ui
1 bussel bladpeterselie
+ Abiocitroenen
+ 2 rode uien
» 1 biocitroen
®
Ya bussel koriander
+ &el ahornsiroop
+ 100 gbruine amandelen
+ 250 g krieltjes
.
10 takjes munt
» Zel mosterd
+ 250 g basmatirijst
®
.
+ zelolijfole
L teentje knoflook
12el olifoie
+ Aelolifolie
+ 1 teentje knoflook
.
Lel komijnpoeder
5
1 pat verse biorozemarijn
Peper en zout
- Peper en zout
®
LKi curry
ú
1 pot verse biotijm
.
5
Voor de chermoula:
LKI gebroken plipil
Peper en fleur de sel
+ 1 kleine biocitroen
:
Peper en zout
+ 25 g bruine amandelen
© Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog.
Rasp de zeste van 2 citroenen fijn en pers hun sap.
@ Kook de krieltjes + 10 min in kokend water of stoom ze.
Meng de zeste, het citroensap, 8 el olijfolie, de mosterd en
Snipper de ontpitte paprika's en de rode ui fijn. Fruit ze 5 min
de ahornsiroop. Leg de forellen in de marinade, bestrijk
op een zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie en het
ze langs alle kanten, dek af en laat 1 u in de koelkast
geperste teentje knoflook. Kruid met peper en zout.
rusten. Draai de forellen intussen af en toe om.
© Maak de chermoula: rasp de zeste van de citroen fijn en
@ snijd de rest van de citroenen in schijfies.
pers het sap. Kort de steeltjes van de bladpeterselie een beetje
Maak een insnijding in elke forel en steek er telkens
2 citroenschijfies, fleur de sel, enkele takjes tijm en
in en pers het teentje knoflook. Mix de zeste, het citroensap,
de amandelen, de parmigiano, de knoflook, de olijfolie,
enkele takjes rozemarijn in. Leg op beide kanten van
de muntblaadjes, de koriander, de bladpeterselie (kort de
elke forel de rest van de citroenschijfjes, takjes tijm,
stengels een beetje in) de komijn, de curry, de pilipili, peper
takjes rozemarijn en bind alles vast. Smeer de forellen
en zout in de beker van de hakmolen of de mixer tot een
met olijfolie in en gril ze 10 à 15 min op de barbecue.
homogene saus.
Leg ze wel aan de zijkanten van de barbecue en/of zet
© Bedek 4 vierkantjes aluminiumpapier met 4 vierkantjes
het rooster op de hoogste stand, anders branden ze aan.
bakpapier. Verdeel er de gehalveerde krieltjes en de groenten,
© Kook de rijst intussen volgens de instructies op de
over. Schiker de forelfilets bovenop, giet er chermoula over
verpakking, Hak de amandelen grof, rooster ze zonder
en vouw de papillotten hermetisch dicht.
toevoeging van vetstof in een sauteerpan. Voeg de olie
© Bak : 15 min op de barbecue (controleer goed). Het
toe, samen met de gesnipperde rode uien en fruit 5 min
vuur mag niet te warm zijn, dus leg de papillotten liefst aan
op een zacht vuurtje. Meng er de gekookte rijst onder
de zijkanten van de barbecue en/of zet het rooster op de
en fruit nog 2 min. Breng verder op smaak met peper
en zout.
hoogste stand.
© Serveer de papillotten met citroenpartjes en geef er
© Dien de rijst warm of lauw op bij de forellen.
een tomaten- en/of wortelslaatje met koriander bij.
2@- Je hoeft de kooktijd van de forellen niet te timen, die hangt
r
v
immers af van hun dikte, van de warmte van het vuur, van
De combinatie aluminiumpapier en bakpapier is ideaal voor papilotten
op de barbecue: ze zin stevig, lekken niet, branden niet aan en
hun plaats op het rooster … Houd ze dus goed in het oog!
de inhoud komt niet in contact met het aluminium.
LES PRINCES ABBÉS
RIESLING 2017
Frankrijk - Elzas
LR ANU
Deze levendige, droge witte
NODIG? EEN GROTE
wijn past perfect bj het
HOEVEELHEID?
zachte vlees van je forel.
Zijn citustoets zorgt voor
Vraag het aan onze
een prachtige smaakbeleving.
specialisten of bel
Delhaize-supermarkt.
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
43