Delhaize - Folder van 19.06.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 43




Hier is pagina 43 van 120 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 19.06.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

LOKAAL VERHAAL Pi

K

1

BB

GEGRILDE GEMARINEERDE FORELLEN

FORELFILETS IN PAPILLOT MET CHERMOULA

EN RIJST MET AMANDELEN

© 35 MIN + 15 MIN KOOKTIJD (+ 1 U MARINEERT UD)

EEEN)

€ A 4 PERS.

Vetten:48g - Koolhydraten: 16 8

a@

Vezels:4g- Eiwitten: 498

verten: Alg Koolhydraten: s4g

a0e

Vezels: Bg Eiwitten: 48

+ 8 forelfilets

+ 25 parmigiano

+ 2 grote puntpaprika's

®

1,5 dl olijfolie

+ Aforellen

Voor de rijst met amandek



+ 1 grote rode ui

1 bussel bladpeterselie

+ Abiocitroenen

+ 2 rode uien

» 1 biocitroen

®

Ya bussel koriander

+ &el ahornsiroop

+ 100 gbruine amandelen

+ 250 g krieltjes

.

10 takjes munt

» Zel mosterd

+ 250 g basmatirijst

®

.

+ zelolijfole

L teentje knoflook

12el olifoie

+ Aelolifolie

+ 1 teentje knoflook

.

Lel komijnpoeder

5

1 pat verse biorozemarijn

Peper en zout

- Peper en zout

®

LKi curry

ú

1 pot verse biotijm

.

5

Voor de chermoula:

LKI gebroken plipil

Peper en fleur de sel

+ 1 kleine biocitroen

:

Peper en zout

+ 25 g bruine amandelen

© Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog.

Rasp de zeste van 2 citroenen fijn en pers hun sap.

@ Kook de krieltjes + 10 min in kokend water of stoom ze.

Meng de zeste, het citroensap, 8 el olijfolie, de mosterd en

Snipper de ontpitte paprika's en de rode ui fijn. Fruit ze 5 min

de ahornsiroop. Leg de forellen in de marinade, bestrijk

op een zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie en het

ze langs alle kanten, dek af en laat 1 u in de koelkast

geperste teentje knoflook. Kruid met peper en zout.

rusten. Draai de forellen intussen af en toe om.

© Maak de chermoula: rasp de zeste van de citroen fijn en

@ snijd de rest van de citroenen in schijfies.

pers het sap. Kort de steeltjes van de bladpeterselie een beetje

Maak een insnijding in elke forel en steek er telkens

2 citroenschijfies, fleur de sel, enkele takjes tijm en

in en pers het teentje knoflook. Mix de zeste, het citroensap,

de amandelen, de parmigiano, de knoflook, de olijfolie,

enkele takjes rozemarijn in. Leg op beide kanten van

de muntblaadjes, de koriander, de bladpeterselie (kort de

elke forel de rest van de citroenschijfjes, takjes tijm,

stengels een beetje in) de komijn, de curry, de pilipili, peper

takjes rozemarijn en bind alles vast. Smeer de forellen

en zout in de beker van de hakmolen of de mixer tot een

met olijfolie in en gril ze 10 à 15 min op de barbecue.

homogene saus.

Leg ze wel aan de zijkanten van de barbecue en/of zet

© Bedek 4 vierkantjes aluminiumpapier met 4 vierkantjes

het rooster op de hoogste stand, anders branden ze aan.

bakpapier. Verdeel er de gehalveerde krieltjes en de groenten,

© Kook de rijst intussen volgens de instructies op de

over. Schiker de forelfilets bovenop, giet er chermoula over

verpakking, Hak de amandelen grof, rooster ze zonder

en vouw de papillotten hermetisch dicht.

toevoeging van vetstof in een sauteerpan. Voeg de olie

© Bak : 15 min op de barbecue (controleer goed). Het

toe, samen met de gesnipperde rode uien en fruit 5 min

vuur mag niet te warm zijn, dus leg de papillotten liefst aan

op een zacht vuurtje. Meng er de gekookte rijst onder

de zijkanten van de barbecue en/of zet het rooster op de

en fruit nog 2 min. Breng verder op smaak met peper

en zout.

hoogste stand.

© Serveer de papillotten met citroenpartjes en geef er

© Dien de rijst warm of lauw op bij de forellen.

een tomaten- en/of wortelslaatje met koriander bij.

2@- Je hoeft de kooktijd van de forellen niet te timen, die hangt

r

v

immers af van hun dikte, van de warmte van het vuur, van

De combinatie aluminiumpapier en bakpapier is ideaal voor papilotten

op de barbecue: ze zin stevig, lekken niet, branden niet aan en

hun plaats op het rooster … Houd ze dus goed in het oog!

de inhoud komt niet in contact met het aluminium.

LES PRINCES ABBÉS

RIESLING 2017

Frankrijk - Elzas

LR ANU

Deze levendige, droge witte

NODIG? EEN GROTE

wijn past perfect bj het

HOEVEELHEID?

zachte vlees van je forel.

Zijn citustoets zorgt voor

Vraag het aan onze

een prachtige smaakbeleving.

specialisten of bel

Delhaize-supermarkt.

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

43