Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 66
Hier is pagina 66 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.10.2021 tot 30.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Pi KEUKENCHALLENGE
VOL-AU-VENT
WITLOOFGRATIN MET BREYDELHAM
MET MECHELSE KOEKOEK
PUS
EN BRUGGEKAAS
P115
(EE
Ti
Jo
+ 1 Mechelse koekoek
+ 1 citroen
+ 8 sneetjes gekookte Breydelham
« 4 el paneermeel
+ 200 g ongekruid varkens- en
+ A takjes peterselie
+ 8 grote witloofstronken
+ 60 gboter
» Nootmuskaat
kalfsgehakt
+ 4 bladerdeegpasteitjes
+ 190 g geraspte Bruggekaas
« Leidooier
+ 2 diroom
+ 5 divolle melk
Peper en zout
+ 250 g witte champignons
+ 40 bloem
+ 40 bloem
« 4 wortelen
+ 60 g boter
+ 4 selderstengels
+ 1 gevogeltebouillonblokje
© Leg de witloofstronken in een grote braadpan met /
+ Lprei
+ L'kruidentuiltje
van de gesmolten boter. Kruid met peper en zout, voeg
« 2 grote uien
Peper en zout
geraspte nootmuskaat toe en zet het deksel op de pan. Bak
de witloofstronken 30 min op een zacht vuurtje en draai ze
@ Hak de uien en de selder grof. Snijd de wortelen en de
halverwege de baktijd om.
prei in dikke schijfjes. Doe de kip in een grote kookpot, voeg
@ Smelt de rest van de boter op een zacht vuurtje in een
de groenten toe, het kruidentuiltje, peper en zout. Overgiet
steelpan. Bestrooi de gesmolten boter met bloem en meng I min
met koud water en breng aan de kook. Laat 1 u zonder
op een zacht vuurtje. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de
deksel pruttelen.
melk toe. Kruid met peper en zout en voeg geraspte nootmuskaat
@ Snijd de champignons in grote stukken en fruit ze in een
steelpan, met 10 g boter, een scheutje citroensap, peper en
toe. Laat 2 min op een zacht vuurtje indikken en voeg dan de
helft van de geraspte kaas toe. Meng goed en haal de pan van
zout. Haal de champignons van het vuur zodra al hun vocht
het vuur.
is vrijgekomen.
© Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de bodem
© Rol kleine gehaktballetjes en bak ze op een matig vuurtje
van een grote ovenschaal met het paneermeel (het zal het
lichtjes goudbruin, in een braadpan met 10 g boter. Kruid met
vrijgekomen vocht van het witloof absorberen). Wikkel elke
peper en zout.
witloofstronk in een sneetje ham en pers er het overtollige
@ Giet de gekookte kip af en filter de bouillon. Voeg er het
vocht voorzichtig uit. Schik de witloofrolletjes in de schaal,
vocht van de champignons en het vrijgekomen sap van de
overgiet ze met saus en bestrooi ze met de rest van de geraspte
gehaktballetjes aan toe. Houd 8 dl apart.
kaas. Bak 15 min goudbruin in de oven.
@ Smelt de rest van de boter op een zacht vuurtje in een
© Dien heel warm op, met puree of brood. Geef er eventueel
stoofpan. Bestrooi met bloem en meng 1 min op een zacht
een slaatje bij.
vuurtje. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de bouillon
bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en laat 1 min op
Mag de kaassaus iets meer smaak hebben? Pers de gekookte
een zacht vuurtje indikken. Voeg de balletjes samen met de
witloofstronken boven de steelpan met de saus uit en meng.
champignons toe en laat heel zachtjes sudderen.
@ Warm intussen de bladerdeegpasteitjes lichtjes op volgens
VOEDINGS WAARDEN PER 100 6
ENERGIE 498 KJ /120 KCAL | VETTEN JG | VERZADIGDE VETZUREN 4,76
de instructies op de verpakking. Scheur het vlees van de
KOOLHYDRATEN 5 | SUIKERS 226 | VEZELS 146 | EINITTEN 726 | ZOUT 056
kip met de vingers los en voeg het toe aan de saus. Meng de
eidooier met de room, haal de stoofpan van het vuur en giet er
het losgeklopte ei in (de bereiding mag niet meer koken). Breng
verder op smaak en voeg naar eigen smaak nog een beetje
LEO VINUM 2020
citroensap toe.
België
@ Vul de bladerdeegpasteitjes met de bereiding en bestrooi
Mooie, vole witte Belgische wijn met hints
met peterselie. Werk af met citroenpartjes en dien meteen op.
van appel, peer en passievrucht op basis
van chardonnay, johaniter, pinot ris en
Geef er puree, kroketjes of frietjes bij.
souvignier gis. De souvignier gris heeft een
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
rezerode schil en is goed bestand tegen een
ENERGIE 523 KJ/ 127 KCAL | VETTEN BAG | VERZADIGD VETZUREN 4,96
kouder en natter klimaat.
KOOLHYDRATEN 5,56 | SUIKERS 2,56 | VEZELS 16 | EIWITTEN 746 | ZOUT 046
2
PATIENCE (6,5% ALC.)
Hamrolletjes witloof - Delhaize
Een Belgisch blond bier van hoge
=
Je kunt je hamrolletjes met witloof, kaassaus
gisting met nagisting op defles. Het
en puree ook kant-en-klaar vinden in
bier is ongefilterd, dus bevat extra veel
de traiteurafdeling van je favoriete Delhaize.
aroma's. De zachte dorstlesser doet het
Gewoon opwarmen in de (mirogalfJoven …
uitermate goed bij Belgische kost, zoals
en helemaal klaar!
=
deze vol-au-vent.
66
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.