Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 66




Hier is pagina 66 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.10.2021 tot 30.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Pi KEUKENCHALLENGE

VOL-AU-VENT

WITLOOFGRATIN MET BREYDELHAM

MET MECHELSE KOEKOEK

PUS

EN BRUGGEKAAS

P115

(EE

Ti

Jo

+ 1 Mechelse koekoek

+ 1 citroen

+ 8 sneetjes gekookte Breydelham

« 4 el paneermeel

+ 200 g ongekruid varkens- en

+ A takjes peterselie

+ 8 grote witloofstronken

+ 60 gboter

» Nootmuskaat

kalfsgehakt

+ 4 bladerdeegpasteitjes

+ 190 g geraspte Bruggekaas

« Leidooier

+ 2 diroom

+ 5 divolle melk

Peper en zout

+ 250 g witte champignons

+ 40 bloem

+ 40 bloem

« 4 wortelen

+ 60 g boter

+ 4 selderstengels

+ 1 gevogeltebouillonblokje

© Leg de witloofstronken in een grote braadpan met /

+ Lprei

+ L'kruidentuiltje

van de gesmolten boter. Kruid met peper en zout, voeg

« 2 grote uien

Peper en zout

geraspte nootmuskaat toe en zet het deksel op de pan. Bak

de witloofstronken 30 min op een zacht vuurtje en draai ze

@ Hak de uien en de selder grof. Snijd de wortelen en de

halverwege de baktijd om.

prei in dikke schijfjes. Doe de kip in een grote kookpot, voeg

@ Smelt de rest van de boter op een zacht vuurtje in een

de groenten toe, het kruidentuiltje, peper en zout. Overgiet

steelpan. Bestrooi de gesmolten boter met bloem en meng I min

met koud water en breng aan de kook. Laat 1 u zonder

op een zacht vuurtje. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de

deksel pruttelen.

melk toe. Kruid met peper en zout en voeg geraspte nootmuskaat

@ Snijd de champignons in grote stukken en fruit ze in een

steelpan, met 10 g boter, een scheutje citroensap, peper en

toe. Laat 2 min op een zacht vuurtje indikken en voeg dan de

helft van de geraspte kaas toe. Meng goed en haal de pan van

zout. Haal de champignons van het vuur zodra al hun vocht

het vuur.

is vrijgekomen.

© Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de bodem

© Rol kleine gehaktballetjes en bak ze op een matig vuurtje

van een grote ovenschaal met het paneermeel (het zal het

lichtjes goudbruin, in een braadpan met 10 g boter. Kruid met

vrijgekomen vocht van het witloof absorberen). Wikkel elke

peper en zout.

witloofstronk in een sneetje ham en pers er het overtollige

@ Giet de gekookte kip af en filter de bouillon. Voeg er het

vocht voorzichtig uit. Schik de witloofrolletjes in de schaal,

vocht van de champignons en het vrijgekomen sap van de

overgiet ze met saus en bestrooi ze met de rest van de geraspte

gehaktballetjes aan toe. Houd 8 dl apart.

kaas. Bak 15 min goudbruin in de oven.

@ Smelt de rest van de boter op een zacht vuurtje in een

© Dien heel warm op, met puree of brood. Geef er eventueel

stoofpan. Bestrooi met bloem en meng 1 min op een zacht

een slaatje bij.

vuurtje. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de bouillon

bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en laat 1 min op

Mag de kaassaus iets meer smaak hebben? Pers de gekookte

een zacht vuurtje indikken. Voeg de balletjes samen met de

witloofstronken boven de steelpan met de saus uit en meng.

champignons toe en laat heel zachtjes sudderen.

@ Warm intussen de bladerdeegpasteitjes lichtjes op volgens

VOEDINGS WAARDEN PER 100 6

ENERGIE 498 KJ /120 KCAL | VETTEN JG | VERZADIGDE VETZUREN 4,76

de instructies op de verpakking. Scheur het vlees van de

KOOLHYDRATEN 5 | SUIKERS 226 | VEZELS 146 | EINITTEN 726 | ZOUT 056

kip met de vingers los en voeg het toe aan de saus. Meng de

eidooier met de room, haal de stoofpan van het vuur en giet er

het losgeklopte ei in (de bereiding mag niet meer koken). Breng

verder op smaak en voeg naar eigen smaak nog een beetje

LEO VINUM 2020

citroensap toe.

België

@ Vul de bladerdeegpasteitjes met de bereiding en bestrooi

Mooie, vole witte Belgische wijn met hints

met peterselie. Werk af met citroenpartjes en dien meteen op.

van appel, peer en passievrucht op basis

van chardonnay, johaniter, pinot ris en

Geef er puree, kroketjes of frietjes bij.

souvignier gis. De souvignier gris heeft een

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

rezerode schil en is goed bestand tegen een

ENERGIE 523 KJ/ 127 KCAL | VETTEN BAG | VERZADIGD VETZUREN 4,96

kouder en natter klimaat.

KOOLHYDRATEN 5,56 | SUIKERS 2,56 | VEZELS 16 | EIWITTEN 746 | ZOUT 046

2

PATIENCE (6,5% ALC.)

Hamrolletjes witloof - Delhaize

Een Belgisch blond bier van hoge

=

Je kunt je hamrolletjes met witloof, kaassaus

gisting met nagisting op defles. Het

en puree ook kant-en-klaar vinden in

bier is ongefilterd, dus bevat extra veel

de traiteurafdeling van je favoriete Delhaize.

aroma's. De zachte dorstlesser doet het

Gewoon opwarmen in de (mirogalfJoven …

uitermate goed bij Belgische kost, zoals

en helemaal klaar!

=

deze vol-au-vent.

66

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.