Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 36
Hier is pagina 36 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.10.2021 tot 30.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
BÀ oe nes van Loïc
4
“GEEN HERFST ZONDER
STOEMP”
De herfst maakt heel wat los in Loic. Goede en
minder goede herinneringen, maar allemaal gelinkt
aan eten. Toeval … of niet? Je ontdekt het hieronder!
“Dag Loïc! Hou je van de herfst?”
“Herfst = comfort food. Wat is dat voor jou?”
LOÏC VAN IMPE: “Ik hou van alle seizoenen,
LOÏC: “Ik denk dan meteen aan warm
maar de herfst heeft toch een speciale plek in
eten. Letterlijk, maar ook figuurlijk:
207,7
mijn hart... en koelkast. Ik heb dan steevast
hartverwarmende gerechten, zoals gratins,
champignons en knollen koud liggen. Mijn
stoofpotjes en op-en-top Belgische keuken:
favoriete herfstgroente is knolselder, want
stoemp met worst! Het voordeel van stoemp?
je kunt er zoveel mee. Heerlijk rauw geraspt
Je kunt er allerlei restjes in verwerken. Je kunt
met wat yoghurt-mayonaise, geroosterd of
aardappelpuree bijvoorbeeld pimpen met
gepureerd. Aaah, die milde zachtzoete smaak
seizoensgroenten en zuiderse smaakmakers
doet het goed in bijna alle gerechten. Wat dacht
(zoals pesto, olijven en basilicum) of oosterse
je bijvoorbeeld van geroosterde knolselder met
smaakmakers (zoals kokosmelk, gember en
krab, garnaalkroketten met knolselder en curry
koriander). Vlees, vis of champignons erbij …
of risotto met knolselder en truffel? Tip: je vindt
en je hebt een écht bord comfort food voor je
al deze recepten via delhaize.be!”
neus staan!”
“Je hebt ook een zwak voor champignons …”
“Tot slot, wat zijn je favo herfstherinneringen?”
Loic: “O, ja: in alle gedaanten. Ik hou niet alleen
LOÎC: “Ik ging met mijn mama altijd walnoten.
van de klassieke, witte Parijse champignons
rapen in de bossen van Waals-Brabant …
maar ik ben ook fan van boschampignons en
Dääägen aan een stuk. Na een tijdje vond ik dat
exotische champignons, zoals shiitake's. Ik
niet zo heel erg leuk meer. Misschien daarom.
leerde ermee koken toen ik samen met mijn
dat ik zelden een recept met walnoten maak?
vriendin in Osaka, Japan, woonde. Wist je dat
(lacht) Ik heb wel goede herinneringen aan onze
je gedroogde shiitake’s kunt vermalen om het
herfst in Osaka. We gingen dan vaak picknicken
vervolgens te gebruiken ter vervanging van
in een park midden in de stad. Japanners zijn
een bouillonblokje in je soep? Heerlijk umami!
ongelooflijk georganiseerd én opgeruimd. Na
Ook leuk: gedroogd eekhoorntjesbrood (dat je
hun picknick namen ze alles netjes terug mee
bij Delhaize het hele jaar door in een bokaaltje
naar huis. Inspirerend! (lacht)”
kunt kopen, n.v.d.r). Het ingrediënt is heel
populair in de Franse en de Italiaanse keuken
als smaakmaker in saus, pasta, risotto …”
PZ
FR
PE
zZ
36
0