Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 36




Hier is pagina 36 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.10.2021 tot 30.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

BÀ oe nes van Loïc

4

“GEEN HERFST ZONDER

STOEMP”

De herfst maakt heel wat los in Loic. Goede en

minder goede herinneringen, maar allemaal gelinkt

aan eten. Toeval … of niet? Je ontdekt het hieronder!

“Dag Loïc! Hou je van de herfst?”

“Herfst = comfort food. Wat is dat voor jou?”

LOÏC VAN IMPE: “Ik hou van alle seizoenen,

LOÏC: “Ik denk dan meteen aan warm

maar de herfst heeft toch een speciale plek in

eten. Letterlijk, maar ook figuurlijk:

207,7

mijn hart... en koelkast. Ik heb dan steevast

hartverwarmende gerechten, zoals gratins,

champignons en knollen koud liggen. Mijn

stoofpotjes en op-en-top Belgische keuken:

favoriete herfstgroente is knolselder, want

stoemp met worst! Het voordeel van stoemp?

je kunt er zoveel mee. Heerlijk rauw geraspt

Je kunt er allerlei restjes in verwerken. Je kunt

met wat yoghurt-mayonaise, geroosterd of

aardappelpuree bijvoorbeeld pimpen met

gepureerd. Aaah, die milde zachtzoete smaak

seizoensgroenten en zuiderse smaakmakers

doet het goed in bijna alle gerechten. Wat dacht

(zoals pesto, olijven en basilicum) of oosterse

je bijvoorbeeld van geroosterde knolselder met

smaakmakers (zoals kokosmelk, gember en

krab, garnaalkroketten met knolselder en curry

koriander). Vlees, vis of champignons erbij …

of risotto met knolselder en truffel? Tip: je vindt

en je hebt een écht bord comfort food voor je

al deze recepten via delhaize.be!”

neus staan!”

“Je hebt ook een zwak voor champignons …”

“Tot slot, wat zijn je favo herfstherinneringen?”

Loic: “O, ja: in alle gedaanten. Ik hou niet alleen

LOÎC: “Ik ging met mijn mama altijd walnoten.

van de klassieke, witte Parijse champignons

rapen in de bossen van Waals-Brabant …

maar ik ben ook fan van boschampignons en

Dääägen aan een stuk. Na een tijdje vond ik dat

exotische champignons, zoals shiitake's. Ik

niet zo heel erg leuk meer. Misschien daarom.

leerde ermee koken toen ik samen met mijn

dat ik zelden een recept met walnoten maak?

vriendin in Osaka, Japan, woonde. Wist je dat

(lacht) Ik heb wel goede herinneringen aan onze

je gedroogde shiitake’s kunt vermalen om het

herfst in Osaka. We gingen dan vaak picknicken

vervolgens te gebruiken ter vervanging van

in een park midden in de stad. Japanners zijn

een bouillonblokje in je soep? Heerlijk umami!

ongelooflijk georganiseerd én opgeruimd. Na

Ook leuk: gedroogd eekhoorntjesbrood (dat je

hun picknick namen ze alles netjes terug mee

bij Delhaize het hele jaar door in een bokaaltje

naar huis. Inspirerend! (lacht)”

kunt kopen, n.v.d.r). Het ingrediënt is heel

populair in de Franse en de Italiaanse keuken

als smaakmaker in saus, pasta, risotto …”

PZ

FR

PE

zZ

36

0