Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 65
Hier is pagina 65 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.10.2021 tot 30.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KEUKENCHALLENGE |
HOMEMADE
E
KABELJAUW MET GRIJZE
E
MOSSELEN MET WITTE
E)
WORSTENBROODJES
Ps
GARNALEN, WITTEWIJNSAUS
Ps
WIJN, FRIETJES EN
PUS
EN PREISTOEMP
HOMEMADE MAYONAISE
© 35 MIN © GEMAKKELUK © €E€ A1 4 PERS.
©
EL
+ 800 g ongeknuid
« 3 el paneermeel
+ 600 g baron van kabeljauw
+ 40 gboter
+ Akg mosselen
Voor de mayonaise:
varkens- en
+ Kruidenmolen
+ 200 g gepelde grijze
+ Lel visfond in poeder"
« Leidooier
&
« 2 grote uien
kalfsgehakt
‘Chicken & steak’
garnalen
Maggi
1 groene selder
« Kcitroen
» 2 kleine eieren
Santa Maria
+ A takjes peterselie
+ Peper en zout
al
1 teentje knoflook
« Lbolle el mosterd
+ 2 plakken bladerdeeg
+ Peper en zout
+ Zelolifole
Voor de preistoemp:
ë
« 2 dl slaolie (of
al
1 bussel peterselie
Peper enzout
+ 3preiwitten
1 kg frietaardappelen
druivenpitolie)
© Verwarm de oven voor op 180°C.
Voor de saus:
+ 800 g grote bloemige
ë
2dl droge witte wijn
Peper en zout
+ 1 sjalot
aardappelen
Extra:
Kruid het vlees met peper en zout
+ Ldiroom
+ 30 gboter
en breng het royaal op smaak
+ 1 gevogeltébouillonblokje
= Peper en zout
+ Friteuse
+ 3el melk
Peper en zout
met de kruidenmolen. Kneed het
« Ldl droge witte wijn
gehakt met 1 ei en het paneermeel
@ Maak de ongeschilde aardappelen
schoon en snijd ze in dikke frietjes.
tot een homogene massa. Verdeel
© Maak de stoemp: schil de aardappelen en
in 4 porties, rol elke portie tot een
Dompel ze 10 min in koud water.
snijd ze in stukken. Snipper de preiwitten.
Giet ze af en droog ze goed in een
lange worst en wikkel elke worst
Doe alles in een kookpot, overgiet met koud
individueel in aluminiumfolie.
keukendoek. Bak de frietjes een eerste
Schuif de worsten 25 min in de oven.
water en voeg het verkruimelde bouillonblokje
keer = 10 min in voorverwarmde olie,
toe. Breng aan de kook en laat 20 min zonder
Laat ze 10 min uitlekken en afkoelen
op 150°C. Houd ze apart en verhoog de
deksel koken, tot het vocht bijna volledig
temperatuur van de friteuse tot 180°C.
op keukenpapier.
verdampt is.
© snijd de plakken bladerdeeg
@ Maak de mayonaise: meng de
in 2, wikkel elke worst in een half
@ Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd
eidooier en de mosterd in een kleine
de vis in porties en schik ze in een geoliede
stuk deeg en snijd de uiteinden
ovenschaal. Kruid met peper, met zout en
slakom. Voeg beetje bij beetje en al
van het deeg weg, Bedek een
kloppend de olie toe. Meng tot een
schuif 15 min in de oven.
smeuïge mayonaise. Kruid met peper
ovenplaat met bakpapier, schik er
© Maak de saus: fruit de fijngehakte sjalot op
de worstenbroodjes op en smeer ze
en zout en voeg naar eigen smaak
een zacht vuurtje, in een steelpan met de helft
citroensap toe. Zet de mayonaise in
in met 1 losgeklopt ei. Bak ze 25 min
van de boter. Bestrooi na 5 min met de visfond,
goudbruin in de oven (nog altijd op
de koelkast.
meng en giet er de witte wijn bij. Laat voor de
© spoel de mosselen zorgvuldig.
180°C).
helft inkoken op een matig vuurtje. Voeg de
© Dien warm of koud op.
Snipper de uien en de selderstengels.
room toe en laat nog een beetje inkoken.
Hak de peterselie. Doe alles in een
@ Giet de aardappelen en de prei af zodra ze
®- Aperitief? Maatijd? Picknick?
grote kookpot (of verdeel over kleine
Met augurken, mosterd of een slaatje?
gaar zijn. Doe ze terug in de kookpot, maar zet
individuele kookpotten), met de boter,
En waarom niet met de drie?
de pot niet meer op het vuur. Kruid met peper
de mosselen, de witte wijn, peper, een
Keuze genoeg, laat je gaan!
en zout en plet met een pureestamper.
beetje zout en het lichtjes geplette hele
© Haal de saus van het vuur. Roer er de rest
VOEDING SWAARDEN PER 100 6
teentje knoflook. Zet het deksel op de
van de boter en de koude melk onder. Breng de
pan en kook : 5 min op een hoog vuur
ENERGIE 1139 KJ/ 273 KCAL | VETTEN 1810
saus verder op smaak en mix ze kort met een
VERZADIGDE VETZUREN 7,46 | KOOLHYDRATEN 14,56
staafmixer om ze te doen schuimen.
tot alle mosselen open zijn. Schud de
SUKERS1,6G | VEZELS16 | EWITTEN12,86 | ZOUT1,1G
kookpot tijdens het koken af en toe.
© Dresser de stoemp op de borden, schik
er de kabeljauwstukken en de garnalen bij.
@ Dompel de frietjes kort in de hete
olie, tot ze goudbruin zijn. Laat ze
in]
Overgiet met de saus, bestrooi met gehakte
goed uitlekken en kruid ze met zout.
dés
peterselie en serveer.
Serveer de frietjes met de mosselen en
de mayonaise.
®- verminder de kooktijd alsje gewone kabelaunfets
gebruikt: 10 à12 min, naargelang hun dikte.
y
ı
Y- Heb je geen individuele mosselpotten?
Serveer de mosselen in verwarmde diepe
VOEDING SWAARDEN PER 100 6
L à
ENERGIE 559 KJ / 134 KCAL | VETTEN 616
borden om ze warm te houden!
HAPKIN BIPA (6,7% ALC)
VERZADIGDE VETZUREN 3,16 | KOOLHYDRATEN 8,36 | SUIKERS 16
VEZELS 146 | EIWITTEN 9,86 | ZOUT 056
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
Frisfrutige Blgische IPA - vandaar BIPA
ENERGIE 703 KJ / 169 KCAL | VETTEN 12,46
- gemaakt met aromatische hopsoorten
VERZADIGDE VETZUREN 1,96 | KOOLHYDRATEN 716
zoals amarillo, centennial en sabro. Het
SUIKERS 0,96 | VEZELS 116 | EIWITTEN 5,86 | ZOUT 050
ongefilterde blonde bier heeft een droge
afdronk en verrast met toetsen van citrus,
mango en perzik.
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
65