Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 65




Hier is pagina 65 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.10.2021 tot 30.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KEUKENCHALLENGE |

HOMEMADE

E

KABELJAUW MET GRIJZE

E

MOSSELEN MET WITTE

E)

WORSTENBROODJES

Ps

GARNALEN, WITTEWIJNSAUS

Ps

WIJN, FRIETJES EN

PUS

EN PREISTOEMP

HOMEMADE MAYONAISE

© 35 MIN © GEMAKKELUK © €E€ A1 4 PERS.

©

EL

+ 800 g ongeknuid

« 3 el paneermeel

+ 600 g baron van kabeljauw

+ 40 gboter

+ Akg mosselen

Voor de mayonaise:

varkens- en

+ Kruidenmolen

+ 200 g gepelde grijze

+ Lel visfond in poeder"

« Leidooier

&

« 2 grote uien

kalfsgehakt

‘Chicken & steak’

garnalen

Maggi

1 groene selder

« Kcitroen

» 2 kleine eieren

Santa Maria

+ A takjes peterselie

+ Peper en zout

al

1 teentje knoflook

« Lbolle el mosterd

+ 2 plakken bladerdeeg

+ Peper en zout

+ Zelolifole

Voor de preistoemp:

ë

« 2 dl slaolie (of

al

1 bussel peterselie

Peper enzout

+ 3preiwitten

1 kg frietaardappelen

druivenpitolie)

© Verwarm de oven voor op 180°C.

Voor de saus:

+ 800 g grote bloemige

ë

2dl droge witte wijn

Peper en zout

+ 1 sjalot

aardappelen

Extra:

Kruid het vlees met peper en zout

+ Ldiroom

+ 30 gboter

en breng het royaal op smaak

+ 1 gevogeltébouillonblokje

= Peper en zout

+ Friteuse

+ 3el melk

Peper en zout

met de kruidenmolen. Kneed het

« Ldl droge witte wijn

gehakt met 1 ei en het paneermeel

@ Maak de ongeschilde aardappelen

schoon en snijd ze in dikke frietjes.

tot een homogene massa. Verdeel

© Maak de stoemp: schil de aardappelen en

in 4 porties, rol elke portie tot een

Dompel ze 10 min in koud water.

snijd ze in stukken. Snipper de preiwitten.

Giet ze af en droog ze goed in een

lange worst en wikkel elke worst

Doe alles in een kookpot, overgiet met koud

individueel in aluminiumfolie.

keukendoek. Bak de frietjes een eerste

Schuif de worsten 25 min in de oven.

water en voeg het verkruimelde bouillonblokje

keer = 10 min in voorverwarmde olie,

toe. Breng aan de kook en laat 20 min zonder

Laat ze 10 min uitlekken en afkoelen

op 150°C. Houd ze apart en verhoog de

deksel koken, tot het vocht bijna volledig

temperatuur van de friteuse tot 180°C.

op keukenpapier.

verdampt is.

© snijd de plakken bladerdeeg

@ Maak de mayonaise: meng de

in 2, wikkel elke worst in een half

@ Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd

eidooier en de mosterd in een kleine

de vis in porties en schik ze in een geoliede

stuk deeg en snijd de uiteinden

ovenschaal. Kruid met peper, met zout en

slakom. Voeg beetje bij beetje en al

van het deeg weg, Bedek een

kloppend de olie toe. Meng tot een

schuif 15 min in de oven.

smeuïge mayonaise. Kruid met peper

ovenplaat met bakpapier, schik er

© Maak de saus: fruit de fijngehakte sjalot op

de worstenbroodjes op en smeer ze

en zout en voeg naar eigen smaak

een zacht vuurtje, in een steelpan met de helft

citroensap toe. Zet de mayonaise in

in met 1 losgeklopt ei. Bak ze 25 min

van de boter. Bestrooi na 5 min met de visfond,

goudbruin in de oven (nog altijd op

de koelkast.

meng en giet er de witte wijn bij. Laat voor de

© spoel de mosselen zorgvuldig.

180°C).

helft inkoken op een matig vuurtje. Voeg de

© Dien warm of koud op.

Snipper de uien en de selderstengels.

room toe en laat nog een beetje inkoken.

Hak de peterselie. Doe alles in een

@ Giet de aardappelen en de prei af zodra ze

®- Aperitief? Maatijd? Picknick?

grote kookpot (of verdeel over kleine

Met augurken, mosterd of een slaatje?

gaar zijn. Doe ze terug in de kookpot, maar zet

individuele kookpotten), met de boter,

En waarom niet met de drie?

de pot niet meer op het vuur. Kruid met peper

de mosselen, de witte wijn, peper, een

Keuze genoeg, laat je gaan!

en zout en plet met een pureestamper.

beetje zout en het lichtjes geplette hele

© Haal de saus van het vuur. Roer er de rest

VOEDING SWAARDEN PER 100 6

teentje knoflook. Zet het deksel op de

van de boter en de koude melk onder. Breng de

pan en kook : 5 min op een hoog vuur

ENERGIE 1139 KJ/ 273 KCAL | VETTEN 1810

saus verder op smaak en mix ze kort met een

VERZADIGDE VETZUREN 7,46 | KOOLHYDRATEN 14,56

staafmixer om ze te doen schuimen.

tot alle mosselen open zijn. Schud de

SUKERS1,6G | VEZELS16 | EWITTEN12,86 | ZOUT1,1G

kookpot tijdens het koken af en toe.

© Dresser de stoemp op de borden, schik

er de kabeljauwstukken en de garnalen bij.

@ Dompel de frietjes kort in de hete

olie, tot ze goudbruin zijn. Laat ze

in]

Overgiet met de saus, bestrooi met gehakte

goed uitlekken en kruid ze met zout.

dés

peterselie en serveer.

Serveer de frietjes met de mosselen en

de mayonaise.

®- verminder de kooktijd alsje gewone kabelaunfets

gebruikt: 10 à12 min, naargelang hun dikte.

y

ı

Y- Heb je geen individuele mosselpotten?

Serveer de mosselen in verwarmde diepe

VOEDING SWAARDEN PER 100 6

L à

ENERGIE 559 KJ / 134 KCAL | VETTEN 616

borden om ze warm te houden!

HAPKIN BIPA (6,7% ALC)

VERZADIGDE VETZUREN 3,16 | KOOLHYDRATEN 8,36 | SUIKERS 16

VEZELS 146 | EIWITTEN 9,86 | ZOUT 056

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

Frisfrutige Blgische IPA - vandaar BIPA

ENERGIE 703 KJ / 169 KCAL | VETTEN 12,46

- gemaakt met aromatische hopsoorten

VERZADIGDE VETZUREN 1,96 | KOOLHYDRATEN 716

zoals amarillo, centennial en sabro. Het

SUIKERS 0,96 | VEZELS 116 | EIWITTEN 5,86 | ZOUT 050

ongefilterde blonde bier heeft een droge

afdronk en verrast met toetsen van citrus,

mango en perzik.

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

65