Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 65
Hier is pagina 65 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.10.2021 tot 30.11.2021.

Hier is pagina 65 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.10.2021 tot 30.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 65
KEUKENCHALLENGE | HOMEMADE E KABELJAUW MET GRIJZE E MOSSELEN MET WITTE E) WORSTENBROODJES Ps GARNALEN, WITTEWIJNSAUS Ps WIJN, FRIETJES EN PUS EN PREISTOEMP HOMEMADE MAYONAISE © 35 MIN © GEMAKKELUK © €E€ A1 4 PERS. © EL + 800 g ongeknuid « 3 el paneermeel + 600 g baron van kabeljauw + 40 gboter + Akg mosselen Voor de mayonaise: varkens- en + Kruidenmolen + 200 g gepelde grijze + Lel visfond in poeder" « Leidooier & « 2 grote uien kalfsgehakt ‘Chicken & steak’ garnalen Maggi 1 groene selder « Kcitroen » 2 kleine eieren Santa Maria + A takjes peterselie + Peper en zout al 1 teentje knoflook « Lbolle el mosterd + 2 plakken bladerdeeg + Peper en zout + Zelolifole Voor de preistoemp: ë « 2 dl slaolie (of al 1 bussel peterselie Peper enzout + 3preiwitten 1 kg frietaardappelen druivenpitolie) © Verwarm de oven voor op 180°C. Voor de saus: + 800 g grote bloemige ë 2dl droge witte wijn Peper en zout + 1 sjalot aardappelen Extra: Kruid het vlees met peper en zout + Ldiroom + 30 gboter en breng het royaal op smaak + 1 gevogeltébouillonblokje = Peper en zout + Friteuse + 3el melk Peper en zout met de kruidenmolen. Kneed het « Ldl droge witte wijn gehakt met 1 ei en het paneermeel @ Maak de ongeschilde aardappelen schoon en snijd ze in dikke frietjes. tot een homogene massa. Verdeel © Maak de stoemp: schil de aardappelen en in 4 porties, rol elke portie tot een Dompel ze 10 min in koud water. snijd ze in stukken. Snipper de preiwitten. Giet ze af en droog ze goed in een lange worst en wikkel elke worst Doe alles in een kookpot, overgiet met koud individueel in aluminiumfolie. keukendoek. Bak de frietjes een eerste Schuif de worsten 25 min in de oven. water en voeg het verkruimelde bouillonblokje keer = 10 min in voorverwarmde olie, toe. Breng aan de kook en laat 20 min zonder Laat ze 10 min uitlekken en afkoelen op 150°C. Houd ze apart en verhoog de deksel koken, tot het vocht bijna volledig temperatuur van de friteuse tot 180°C. op keukenpapier. verdampt is. © snijd de plakken bladerdeeg @ Maak de mayonaise: meng de in 2, wikkel elke worst in een half @ Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd eidooier en de mosterd in een kleine de vis in porties en schik ze in een geoliede stuk deeg en snijd de uiteinden ovenschaal. Kruid met peper, met zout en slakom. Voeg beetje bij beetje en al van het deeg weg, Bedek een kloppend de olie toe. Meng tot een schuif 15 min in de oven. smeuïge mayonaise. Kruid met peper ovenplaat met bakpapier, schik er © Maak de saus: fruit de fijngehakte sjalot op de worstenbroodjes op en smeer ze en zout en voeg naar eigen smaak een zacht vuurtje, in een steelpan met de helft citroensap toe. Zet de mayonaise in in met 1 losgeklopt ei. Bak ze 25 min van de boter. Bestrooi na 5 min met de visfond, goudbruin in de oven (nog altijd op de koelkast. meng en giet er de witte wijn bij. Laat voor de © spoel de mosselen zorgvuldig. 180°C). helft inkoken op een matig vuurtje. Voeg de © Dien warm of koud op. Snipper de uien en de selderstengels. room toe en laat nog een beetje inkoken. Hak de peterselie. Doe alles in een @ Giet de aardappelen en de prei af zodra ze ®- Aperitief? Maatijd? Picknick? grote kookpot (of verdeel over kleine Met augurken, mosterd of een slaatje? gaar zijn. Doe ze terug in de kookpot, maar zet individuele kookpotten), met de boter, En waarom niet met de drie? de pot niet meer op het vuur. Kruid met peper de mosselen, de witte wijn, peper, een Keuze genoeg, laat je gaan! en zout en plet met een pureestamper. beetje zout en het lichtjes geplette hele © Haal de saus van het vuur. Roer er de rest VOEDING SWAARDEN PER 100 6 teentje knoflook. Zet het deksel op de van de boter en de koude melk onder. Breng de pan en kook : 5 min op een hoog vuur ENERGIE 1139 KJ/ 273 KCAL | VETTEN 1810 saus verder op smaak en mix ze kort met een VERZADIGDE VETZUREN 7,46 | KOOLHYDRATEN 14,56 staafmixer om ze te doen schuimen. tot alle mosselen open zijn. Schud de SUKERS1,6G | VEZELS16 | EWITTEN12,86 | ZOUT1,1G kookpot tijdens het koken af en toe. © Dresser de stoemp op de borden, schik er de kabeljauwstukken en de garnalen bij. @ Dompel de frietjes kort in de hete olie, tot ze goudbruin zijn. Laat ze in] Overgiet met de saus, bestrooi met gehakte goed uitlekken en kruid ze met zout. dés peterselie en serveer. Serveer de frietjes met de mosselen en de mayonaise. ®- verminder de kooktijd alsje gewone kabelaunfets gebruikt: 10 à12 min, naargelang hun dikte. y ı Y- Heb je geen individuele mosselpotten? Serveer de mosselen in verwarmde diepe VOEDING SWAARDEN PER 100 6 L à ENERGIE 559 KJ / 134 KCAL | VETTEN 616 borden om ze warm te houden! HAPKIN BIPA (6,7% ALC) VERZADIGDE VETZUREN 3,16 | KOOLHYDRATEN 8,36 | SUIKERS 16 VEZELS 146 | EIWITTEN 9,86 | ZOUT 056 VOEDINGSWAARDEN PER 100 G Frisfrutige Blgische IPA - vandaar BIPA ENERGIE 703 KJ / 169 KCAL | VETTEN 12,46 - gemaakt met aromatische hopsoorten VERZADIGDE VETZUREN 1,96 | KOOLHYDRATEN 716 zoals amarillo, centennial en sabro. Het SUIKERS 0,96 | VEZELS 116 | EIWITTEN 5,86 | ZOUT 050 ongefilterde blonde bier heeft een droge afdronk en verrast met toetsen van citrus, mango en perzik. ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 65
Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 65