Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 49




Hier is pagina 49 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.10.2021 tot 30.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VANDAAG Koop ik … B

GEGRILDE HINDESTEAKS,

GELAKTE BROCHETTES VAN WILDE

EVERZWIJNRAGOUT MET

GEROOSTERDE SEIZOENSGROENTEN

EEND EN ZOETE AARDAPPELPUREE

RODENBACH GRAND CRU

EN KOFFIESAUS

CRK ETE KEN

8

© 30 MIN + 2U KOOKTIJD © GEMAKKELIJK & EE:

A 4 PERS.

© 40 MIN

GEMIDDELD

EH

4 PERS. W

P.113

P113

®

®

ea

» 4 wilde eendenfilets

« 1 sinaasappel

Voor de koffiesaus:

+ 2 oranje wortelen

+ LHminced ginger

« Lig everzwijnragout

« Zel bloem

+ 600 g hindesteaks

+ 2 gele wortelen

» 5clsweet soy-saus

+ 120 pancetta per

«50 g boter

+ 200 g pastinaak

+ Zuien

carbonara

+ 200 g peterseliewortel

+ Lwortel

+ 1 pastinaak

+ 40 gboter

« 1 kruidentuiltje

« Lbussel lente-uitjes

« Peperen zout

+ 2 wortelen

- Peper en zout

+ 200 g wortelen

+ 2,5 dl koffie

Voor de zoete aard-

“lui

Voor de aardappelpuree:

+ 200 g rapen

« 4 dl wildfond

+ 125 gfysalissen

Peper

appelpuree:

« 2 grote appelen

« Lkg bloemige aard-

« 2takjes tijm

+ Lel Luikse siroop

+ Fleur de sel

« Atakjes peterselie

appelen

« Ltakje rozemarijn

+ 40 gboter

+ Lkg niet alte grote zoëte

Voor de lak:

aardappelen

+ 3,3 dl Rodenbach

+ 100 g boter

+ 6elolifolie

« 1 kruidentuiltje

+ Lsjalot

+ Leltahini

Grand Cru

= Peper en zut

+ Peper en zout

+ 4diwildfond

+ teentje knoflook

+ 40 boter

©O Haal het vlees uit de koelkast. Verwarm

+ A kleine rode peper

+ Peperen zout

© Maak de ragout: hak de ui en snijd

de oven voor op 185°C. Schil de groenten

de wortelen in stukken. Fruit ze in een

© Maak de puree: verwarm de oven voor

en snijd ze in stukken. Bedek de ovenplaat

op 180°C. Schik de zoete aardappelen in

stoofpan met de helft van de boter en het

met bakpapier, schik er de groenten op en

een ovenschaal, prik ze enkele keren in

kruidentuiltje. Schroei intussen de ragout

meng ze met 4 el olijfolie. Verdeel ze over

en schuif ze 45 min in de oven (ze moeten

dicht op een hoog vuur, in een grote

de plaat, kruid ze met peper, met zout en

mals zijn).

braadpan met de rest van de boter. Kruid

bestrooi met de tijm en de rozemarijn.

met peper en zout. Bestrooi het vlees met

Schuif de groenten 30 min in de oven.

© Maak de lak: hak het sjalotje en het

teentje knoflook fijn. Fruit ze in een kleine

bloem zodra het mooi gekleurd is, meng

© Maak de saus: snijd de uien en de wortel

braadpan met de boter. Voeg na 2 min het

1 min en voeg het toe in de stoofpan. Roer

in grote stukken. Fruit ze op een vrij hoog

sinaasappelsap toe, samen met de ontpitte

alle aanbaksels van het vlees goed los met

vuur in een steelpan met 25 g boter en het

en gesnipperde halve rode peper, de minced

het bier en giet in de stoofpan. Voeg de

kruidentuiltje. Arroseer ze met de koffie en

ginger en de sojasaus. Laat 2 min pruttelen

wildfond toe, zet het deksel op de pan en

de wildfond zodra ze mooi goudbruin en

en haal de pan van het vuur.

laat 1.30 u pruttelen. Haal dan het deksel

gekaramelliseerd zijn. Breng aan de kook

van de pan en laat nog 30 min pruttelen.

en laat voor de helft inkoken op een matig

© schil de wortelen en de pastinaak,

snijd de wortelen in 2 en de pastinaak in

© Maak de puree: schil de aardappelen,

vuurtje. Meng er de Luikse siroop onder

4 stukken. Kort 4 lente-uitjes in. Snijd de

snijd ze in stukken en doe ze in een

en breng verder op smaak. Filter en laat

eendenfilets in 4 en rijg ze, afwisselend

kookpot. Overgiet met koud water, breng

nog een beetje inkoken. Haal de pan van

aan de kook en laat 20 min sudderen. Giet

met de groenten, op 2 satéstokken elk.

het vuur, voeg de rest van de koude boter

(Stoom de groenten eventueel, dat werkt

de aardappelen af en plet ze met de boter,

in kleine stukken toe en meng met een

gemakkelijker). Smeer de brochettes in

peper en zout.

klopper. Breng verder op smaak.

met lak.

© Fruit de pancetta in een braadpan,

® Verwarm een grill op een vrij hoog

© Verwarm een grill op een vrij hoog vuur.

eerst op een zacht vuurtje om het vette

vuur. Smeer de hindesteaks in met de

Schik de brochettes op de hete grill, met de

doen smelten. Verhoog daarna het vuur

rest van de olie, kruid ze met peper, met

velkant naar onder. Draai de brochettes om

en bak de pancetta. Schil de appelen,

zout en leg ze op de hete grill. Rooster ze

zodra ze mooi gegrild zijn, verlaag het vuur

snijd ze in grote stukken en voeg ze toe.

1.30 min per kant, verlaag het vuur en bak

en laat nog bakken. Smeer de brochettes

Bak op een matig vuurtje goudbruin. Laat

het vlees naar eigen smaak en naargelang

intussen regelmatig in met lak (het vlees

alles op keukenpapier uitlekken en voeg

zijn dikte nog even (het moet rosé zijn). Laat

5 min voor het einde van de kooktijd in de

min rusten en snijd de steaks in sneetjes.

moet rosé blijven).

© Snijd ondertussen de aardappelen

stoofpan toe.

Serveer met de groenten en de saus.

in 2 en verwijder het vruchtvlees. Mix het

© Breng de ragout verder op smaak,

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

vruchtvlees met de boter en de tahini tot

bestrooi hem met gehakte peterselie en

ENERGIE 437 KJ / 105KCAL | VEITEN GAG

VERZADIGDE VETZUREN2,16 | KOOLKYORATEN 476 | SUKERS 3,16

een gladde puree. Breng verder op smaak.

serveer met de puree.

@ Overgiet de brochettes met lak en

VEZELS 1,26 | EWITTEN 6,96 | ZOUT 0,26

Voor een bijgerecht met een uitgesproken

serveer ze met de puree. Bestrooi ze met

smaak, maak je een puree van 1/, aardappel

I

gesnipperde lente-uitjes, gehalveerde

en Yaknolselder.

fysalissen, peper en fleur de sel.

CHÂTEAU SAINT-PAUL 2017

VOEDINGSWAARDEN PER 1006

ENERGE 570 KJ / 136 KCAL | VETTEN 7,56

Frankrijk - Haut-Médoc

®- taat de eendenfilet 30 min op voorhand ut

Mooie, volle paarsrode wijn op basis van 40%

koelkast, zo vermijd je een thermische shock

VERZADIGDE VETZUREN 4,16 | KOOLHYDRATEN 7,96

merlot, 54% cabernet sauvignon en 6% ca-

SUIKERS 2,36 | VEZELS 0,96 | EIWITTEN 846 | ZOUT 0,36

en is de garing perfect.

bemet franc met aroma's van rood en zwart

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

‘ruit. De wijn pt op eiken vaten en doet het

ENERGIE556 K] /133KCAL | VETTEN 5,7 G

niet aleen goed bij wild, maar cok bj herfstige

VERZADIGDE VETZUREN 2,86 | KOOLHYORATEN 11,46

gerechten met paddenstoelen en kaas.

SUKERS 5,36 | VEZELS 1,86 | EWITTENB3G | ZOUT 046

49