Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 49


Hier is pagina 49 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.10.2021 tot 30.11.2021.



Delhaize Folder 01.10.2021

Hier is pagina 49 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.10.2021 tot 30.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 49

VANDAAG Koop ik … B GEGRILDE HINDESTEAKS, GELAKTE BROCHETTES VAN WILDE EVERZWIJNRAGOUT MET GEROOSTERDE SEIZOENSGROENTEN EEND EN ZOETE AARDAPPELPUREE RODENBACH GRAND CRU EN KOFFIESAUS CRK ETE KEN 8 © 30 MIN + 2U KOOKTIJD © GEMAKKELIJK & EE: A 4 PERS. © 40 MIN GEMIDDELD EH 4 PERS. W P.113 P113 ® ® ea » 4 wilde eendenfilets « 1 sinaasappel Voor de koffiesaus: + 2 oranje wortelen + LHminced ginger « Lig everzwijnragout « Zel bloem + 600 g hindesteaks + 2 gele wortelen » 5clsweet soy-saus + 120 pancetta per «50 g boter + 200 g pastinaak + Zuien carbonara + 200 g peterseliewortel + Lwortel + 1 pastinaak + 40 gboter « 1 kruidentuiltje « Lbussel lente-uitjes « Peperen zout + 2 wortelen - Peper en zout + 200 g wortelen + 2,5 dl koffie Voor de zoete aard- “lui Voor de aardappelpuree: + 200 g rapen « 4 dl wildfond + 125 gfysalissen Peper appelpuree: « 2 grote appelen « Lkg bloemige aard- « 2takjes tijm + Lel Luikse siroop + Fleur de sel « Atakjes peterselie appelen « Ltakje rozemarijn + 40 gboter + Lkg niet alte grote zoëte Voor de lak: aardappelen + 3,3 dl Rodenbach + 100 g boter + 6elolifolie « 1 kruidentuiltje + Lsjalot + Leltahini Grand Cru = Peper en zut + Peper en zout + 4diwildfond + teentje knoflook + 40 boter ©O Haal het vlees uit de koelkast. Verwarm + A kleine rode peper + Peperen zout © Maak de ragout: hak de ui en snijd de oven voor op 185°C. Schil de groenten de wortelen in stukken. Fruit ze in een © Maak de puree: verwarm de oven voor en snijd ze in stukken. Bedek de ovenplaat op 180°C. Schik de zoete aardappelen in stoofpan met de helft van de boter en het met bakpapier, schik er de groenten op en een ovenschaal, prik ze enkele keren in kruidentuiltje. Schroei intussen de ragout meng ze met 4 el olijfolie. Verdeel ze over en schuif ze 45 min in de oven (ze moeten dicht op een hoog vuur, in een grote de plaat, kruid ze met peper, met zout en mals zijn). braadpan met de rest van de boter. Kruid bestrooi met de tijm en de rozemarijn. met peper en zout. Bestrooi het vlees met Schuif de groenten 30 min in de oven. © Maak de lak: hak het sjalotje en het teentje knoflook fijn. Fruit ze in een kleine bloem zodra het mooi gekleurd is, meng © Maak de saus: snijd de uien en de wortel braadpan met de boter. Voeg na 2 min het 1 min en voeg het toe in de stoofpan. Roer in grote stukken. Fruit ze op een vrij hoog sinaasappelsap toe, samen met de ontpitte alle aanbaksels van het vlees goed los met vuur in een steelpan met 25 g boter en het en gesnipperde halve rode peper, de minced het bier en giet in de stoofpan. Voeg de kruidentuiltje. Arroseer ze met de koffie en ginger en de sojasaus. Laat 2 min pruttelen wildfond toe, zet het deksel op de pan en de wildfond zodra ze mooi goudbruin en en haal de pan van het vuur. laat 1.30 u pruttelen. Haal dan het deksel gekaramelliseerd zijn. Breng aan de kook van de pan en laat nog 30 min pruttelen. en laat voor de helft inkoken op een matig © schil de wortelen en de pastinaak, snijd de wortelen in 2 en de pastinaak in © Maak de puree: schil de aardappelen, vuurtje. Meng er de Luikse siroop onder 4 stukken. Kort 4 lente-uitjes in. Snijd de snijd ze in stukken en doe ze in een en breng verder op smaak. Filter en laat eendenfilets in 4 en rijg ze, afwisselend kookpot. Overgiet met koud water, breng nog een beetje inkoken. Haal de pan van aan de kook en laat 20 min sudderen. Giet met de groenten, op 2 satéstokken elk. het vuur, voeg de rest van de koude boter (Stoom de groenten eventueel, dat werkt de aardappelen af en plet ze met de boter, in kleine stukken toe en meng met een gemakkelijker). Smeer de brochettes in peper en zout. klopper. Breng verder op smaak. met lak. © Fruit de pancetta in een braadpan, ® Verwarm een grill op een vrij hoog © Verwarm een grill op een vrij hoog vuur. eerst op een zacht vuurtje om het vette vuur. Smeer de hindesteaks in met de Schik de brochettes op de hete grill, met de doen smelten. Verhoog daarna het vuur rest van de olie, kruid ze met peper, met velkant naar onder. Draai de brochettes om en bak de pancetta. Schil de appelen, zout en leg ze op de hete grill. Rooster ze zodra ze mooi gegrild zijn, verlaag het vuur snijd ze in grote stukken en voeg ze toe. 1.30 min per kant, verlaag het vuur en bak en laat nog bakken. Smeer de brochettes Bak op een matig vuurtje goudbruin. Laat het vlees naar eigen smaak en naargelang intussen regelmatig in met lak (het vlees alles op keukenpapier uitlekken en voeg zijn dikte nog even (het moet rosé zijn). Laat 5 min voor het einde van de kooktijd in de min rusten en snijd de steaks in sneetjes. moet rosé blijven). © Snijd ondertussen de aardappelen stoofpan toe. Serveer met de groenten en de saus. in 2 en verwijder het vruchtvlees. Mix het © Breng de ragout verder op smaak, VOEDINGSWAARDEN PER 100 G vruchtvlees met de boter en de tahini tot bestrooi hem met gehakte peterselie en ENERGIE 437 KJ / 105KCAL | VEITEN GAG VERZADIGDE VETZUREN2,16 | KOOLKYORATEN 476 | SUKERS 3,16 een gladde puree. Breng verder op smaak. serveer met de puree. @ Overgiet de brochettes met lak en VEZELS 1,26 | EWITTEN 6,96 | ZOUT 0,26 Voor een bijgerecht met een uitgesproken serveer ze met de puree. Bestrooi ze met smaak, maak je een puree van 1/, aardappel I gesnipperde lente-uitjes, gehalveerde en Yaknolselder. fysalissen, peper en fleur de sel. CHÂTEAU SAINT-PAUL 2017 VOEDINGSWAARDEN PER 1006 ENERGE 570 KJ / 136 KCAL | VETTEN 7,56 Frankrijk - Haut-Médoc ®- taat de eendenfilet 30 min op voorhand ut Mooie, volle paarsrode wijn op basis van 40% koelkast, zo vermijd je een thermische shock VERZADIGDE VETZUREN 4,16 | KOOLHYDRATEN 7,96 merlot, 54% cabernet sauvignon en 6% ca- SUIKERS 2,36 | VEZELS 0,96 | EIWITTEN 846 | ZOUT 0,36 en is de garing perfect. bemet franc met aroma's van rood en zwart VOEDINGSWAARDEN PER 100 6 ‘ruit. De wijn pt op eiken vaten en doet het ENERGIE556 K] /133KCAL | VETTEN 5,7 G niet aleen goed bij wild, maar cok bj herfstige VERZADIGDE VETZUREN 2,86 | KOOLHYORATEN 11,46 gerechten met paddenstoelen en kaas. SUKERS 5,36 | VEZELS 1,86 | EWITTENB3G | ZOUT 046 49

Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 49