Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 49
Hier is pagina 49 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.10.2021 tot 30.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
VANDAAG Koop ik … B
GEGRILDE HINDESTEAKS,
GELAKTE BROCHETTES VAN WILDE
EVERZWIJNRAGOUT MET
GEROOSTERDE SEIZOENSGROENTEN
EEND EN ZOETE AARDAPPELPUREE
RODENBACH GRAND CRU
EN KOFFIESAUS
CRK ETE KEN
8
© 30 MIN + 2U KOOKTIJD © GEMAKKELIJK & EE:
A 4 PERS.
© 40 MIN
GEMIDDELD
EH
4 PERS. W
P.113
P113
®
®
ea
» 4 wilde eendenfilets
« 1 sinaasappel
Voor de koffiesaus:
+ 2 oranje wortelen
+ LHminced ginger
« Lig everzwijnragout
« Zel bloem
+ 600 g hindesteaks
+ 2 gele wortelen
» 5clsweet soy-saus
+ 120 pancetta per
«50 g boter
+ 200 g pastinaak
+ Zuien
carbonara
+ 200 g peterseliewortel
+ Lwortel
+ 1 pastinaak
+ 40 gboter
« 1 kruidentuiltje
« Lbussel lente-uitjes
« Peperen zout
+ 2 wortelen
- Peper en zout
+ 200 g wortelen
+ 2,5 dl koffie
Voor de zoete aard-
“lui
Voor de aardappelpuree:
+ 200 g rapen
« 4 dl wildfond
+ 125 gfysalissen
Peper
appelpuree:
« 2 grote appelen
« Lkg bloemige aard-
« 2takjes tijm
+ Lel Luikse siroop
+ Fleur de sel
« Atakjes peterselie
appelen
« Ltakje rozemarijn
+ 40 gboter
+ Lkg niet alte grote zoëte
Voor de lak:
aardappelen
+ 3,3 dl Rodenbach
+ 100 g boter
+ 6elolifolie
« 1 kruidentuiltje
+ Lsjalot
+ Leltahini
Grand Cru
= Peper en zut
+ Peper en zout
+ 4diwildfond
+ teentje knoflook
+ 40 boter
©O Haal het vlees uit de koelkast. Verwarm
+ A kleine rode peper
+ Peperen zout
© Maak de ragout: hak de ui en snijd
de oven voor op 185°C. Schil de groenten
de wortelen in stukken. Fruit ze in een
© Maak de puree: verwarm de oven voor
en snijd ze in stukken. Bedek de ovenplaat
op 180°C. Schik de zoete aardappelen in
stoofpan met de helft van de boter en het
met bakpapier, schik er de groenten op en
een ovenschaal, prik ze enkele keren in
kruidentuiltje. Schroei intussen de ragout
meng ze met 4 el olijfolie. Verdeel ze over
en schuif ze 45 min in de oven (ze moeten
dicht op een hoog vuur, in een grote
de plaat, kruid ze met peper, met zout en
mals zijn).
braadpan met de rest van de boter. Kruid
bestrooi met de tijm en de rozemarijn.
met peper en zout. Bestrooi het vlees met
Schuif de groenten 30 min in de oven.
© Maak de lak: hak het sjalotje en het
teentje knoflook fijn. Fruit ze in een kleine
bloem zodra het mooi gekleurd is, meng
© Maak de saus: snijd de uien en de wortel
braadpan met de boter. Voeg na 2 min het
1 min en voeg het toe in de stoofpan. Roer
in grote stukken. Fruit ze op een vrij hoog
sinaasappelsap toe, samen met de ontpitte
alle aanbaksels van het vlees goed los met
vuur in een steelpan met 25 g boter en het
en gesnipperde halve rode peper, de minced
het bier en giet in de stoofpan. Voeg de
kruidentuiltje. Arroseer ze met de koffie en
ginger en de sojasaus. Laat 2 min pruttelen
wildfond toe, zet het deksel op de pan en
de wildfond zodra ze mooi goudbruin en
en haal de pan van het vuur.
laat 1.30 u pruttelen. Haal dan het deksel
gekaramelliseerd zijn. Breng aan de kook
van de pan en laat nog 30 min pruttelen.
en laat voor de helft inkoken op een matig
© schil de wortelen en de pastinaak,
snijd de wortelen in 2 en de pastinaak in
© Maak de puree: schil de aardappelen,
vuurtje. Meng er de Luikse siroop onder
4 stukken. Kort 4 lente-uitjes in. Snijd de
snijd ze in stukken en doe ze in een
en breng verder op smaak. Filter en laat
eendenfilets in 4 en rijg ze, afwisselend
kookpot. Overgiet met koud water, breng
nog een beetje inkoken. Haal de pan van
aan de kook en laat 20 min sudderen. Giet
met de groenten, op 2 satéstokken elk.
het vuur, voeg de rest van de koude boter
(Stoom de groenten eventueel, dat werkt
de aardappelen af en plet ze met de boter,
in kleine stukken toe en meng met een
gemakkelijker). Smeer de brochettes in
peper en zout.
klopper. Breng verder op smaak.
met lak.
© Fruit de pancetta in een braadpan,
® Verwarm een grill op een vrij hoog
© Verwarm een grill op een vrij hoog vuur.
eerst op een zacht vuurtje om het vette
vuur. Smeer de hindesteaks in met de
Schik de brochettes op de hete grill, met de
doen smelten. Verhoog daarna het vuur
rest van de olie, kruid ze met peper, met
velkant naar onder. Draai de brochettes om
en bak de pancetta. Schil de appelen,
zout en leg ze op de hete grill. Rooster ze
zodra ze mooi gegrild zijn, verlaag het vuur
snijd ze in grote stukken en voeg ze toe.
1.30 min per kant, verlaag het vuur en bak
en laat nog bakken. Smeer de brochettes
Bak op een matig vuurtje goudbruin. Laat
het vlees naar eigen smaak en naargelang
intussen regelmatig in met lak (het vlees
alles op keukenpapier uitlekken en voeg
zijn dikte nog even (het moet rosé zijn). Laat
5 min voor het einde van de kooktijd in de
min rusten en snijd de steaks in sneetjes.
moet rosé blijven).
© Snijd ondertussen de aardappelen
stoofpan toe.
Serveer met de groenten en de saus.
in 2 en verwijder het vruchtvlees. Mix het
© Breng de ragout verder op smaak,
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
vruchtvlees met de boter en de tahini tot
bestrooi hem met gehakte peterselie en
ENERGIE 437 KJ / 105KCAL | VEITEN GAG
VERZADIGDE VETZUREN2,16 | KOOLKYORATEN 476 | SUKERS 3,16
een gladde puree. Breng verder op smaak.
serveer met de puree.
@ Overgiet de brochettes met lak en
VEZELS 1,26 | EWITTEN 6,96 | ZOUT 0,26
Voor een bijgerecht met een uitgesproken
serveer ze met de puree. Bestrooi ze met
smaak, maak je een puree van 1/, aardappel
I
gesnipperde lente-uitjes, gehalveerde
en Yaknolselder.
fysalissen, peper en fleur de sel.
CHÂTEAU SAINT-PAUL 2017
VOEDINGSWAARDEN PER 1006
ENERGE 570 KJ / 136 KCAL | VETTEN 7,56
Frankrijk - Haut-Médoc
®- taat de eendenfilet 30 min op voorhand ut
Mooie, volle paarsrode wijn op basis van 40%
koelkast, zo vermijd je een thermische shock
VERZADIGDE VETZUREN 4,16 | KOOLHYDRATEN 7,96
merlot, 54% cabernet sauvignon en 6% ca-
SUIKERS 2,36 | VEZELS 0,96 | EIWITTEN 846 | ZOUT 0,36
en is de garing perfect.
bemet franc met aroma's van rood en zwart
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
‘ruit. De wijn pt op eiken vaten en doet het
ENERGIE556 K] /133KCAL | VETTEN 5,7 G
niet aleen goed bij wild, maar cok bj herfstige
VERZADIGDE VETZUREN 2,86 | KOOLHYORATEN 11,46
gerechten met paddenstoelen en kaas.
SUKERS 5,36 | VEZELS 1,86 | EWITTENB3G | ZOUT 046
49